spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Εκπαίδευση arrow Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Ηλιούπολης για τις νέες συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Ηλιούπολης για τις νέες συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων PDF Εκτύπωση E-mail
  
06.02.12
Ανακοίνωση της  ΈΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ που αφορά στην νέα εγκύκλιο που έδωσε στην δημοσιότητα το ΥΠΔΒΜ για τις νέες συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων.

Αγαπητοί φίλοι,
Το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να ανοίξει το τριώδιο πολύ νωρίς φέτος.
Η αναμενόμενη εγκύκλιος του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. που δίνει συνέχεια στις συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων δόθηκε στηνδημοσιότητα στις 30/1/2012.

Χωρίς κανένα περιθώριο για διαβούλευση και με οδηγία εντός δεκαημέρου να έχουν ολοκληρωθεί οι εκθέσεις τωνΔ/ντων προς τα Δημοτικά συμβούλια.
Άλλο ένα "παιδαγωγικό" χτύπημα έρχεται να θερίσει ότι απέμεινε από την προηγούμενη λαίλαπα που έφερε οΚαλλικρατικός νόμος κατά τις επιταγές της Τρόικα και των φωτισμένων στελεχών του Υπουργείου.
Τα χαοτικά απρόσωπα σχολεία που βιώνουμε καθημερινά, η υποβάθμιση του ύψιστου κοινωνικού αγαθού, τηςπαιδείας, που μεθοδεύτηκε και εκτελέστηκε σε βάρος μαθητών, εκπαιδευτικών και Γονέων με πρόσχημα το "νέοσχολείο" ήταν η ανθρωποθυσία που διαπράχθηκε στον βωμό της οικονομίας.
Αλίμονο στα Γυμνάσια και τα Λύκεια των 6, 7 και 8 τμημάτων, αλίμονο στα συστεγαζόμενα, σε αυτά πουβρίσκονται στο ίδιο συγκρότημα, στα εσπερινά, στα ΣΔΕ, σε όσα πληρώνουν ενοίκιο, στα μεγάλα αστικάκέντρα και στην ξεχασμένη περιφέρεια.
Το νέο κυβερνητικό κατασκεύασμα, η νέα αυτή τριμελής ιερή συμμαχία και το Υπουργείο Παιδείας, ωςευαγγελιστές της αγοράς, βιάζονται να υποδυθεί το ρόλο αυτού που γελά καλά επειδή γελά τελευταίος. 
Καλούμε τους Δ/ντές των σχολείων να μην υποβάλλουν καμία πρόταση για συγχώνευση κατάργησησχολείου, σε κάθε περίπτωση που ασκηθούν πιέσεις για υποβολή προτάσεων αυτές να γίνουν μόνον κατόπιν διαβούλευσης με την σχολική κοινότητα.
Ας μας εξηγήσει επιτέλους κάποιος τι σημαίνει η τελευταία παράγραφος της εγκυκλίου που μιλά γιασυναίνεση όλων των φορέων <<προκειμένου να αποφευχθούν οι εκ των υστέρων διαμαρτυρίες>>!!!!
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB