spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΡΟΜΒΟΣ PDF Εκτύπωση E-mail
  
10.02.12

romvosΤην Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2012, και ώρα 10.00 π.μ. έλαβε χώρα στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ηλιούπολης, παρουσία του Δημάρχου, η πολυαναμενόμενη Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού που οργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΡΟΜΒΟΣ, στα πλαίσια του πολύχρονου πια θεσμού του Σ.Ε.Π. που εισήγαγε στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, με τίτλο «Επιλέγω Σπουδές και Επάγγελμα», που απευθυνόταν στους μαθητές της Β΄ και Γ΄ Λυκείου και στους γονείς τους.

Την έναρξη της ημερίδας έκανε η υπεύθυνη του Κέντρου Επαγγελματικού Προσανατολισμού του ΡΟΜΒΟΥ, φιλόλογος και επικοινωνιολόγος κ. Αγγελική Παρασκευοπούλου. Εναρκτήριο χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Οργανισμού και τ. Δήμαρχος Αργυρούπολης κ. Γιάννης Τσαρπαλής, ο οποίος επεσήμανε την αξία του επαγγελματικού προσανατολισμού στο πλαίσιο των αυξημένων απαιτήσεων της σύγχρονης εποχής. Αμέσως μετά, απηύθυναν χαιρετισμό οι Δήμαρχος Ηλιούπολης, κ. Βασίλης Βαλασόπουλος, που συνεχάρη για την πρωτοβουλία τον ΡΟΜΒΟ, και ο Πρόεδρος Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος, κ. Κώστας Πετρόπουλος, που τόνισε τη σημασία αυτής της πρωτοβουλίας για τη Δ/θμια εκπαίδευση με την ιδιωτική να πρωτοστατεί.

Στη συνέχεια της ημερίδας, τον λόγο έλαβε ο κ. Κωνσταντίνος Κότιος, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας της EMPLOY και συγγραφέας της σειράς βιβλίων «Επιλέγω Σπουδές και Επάγγελμα», ο οποίος ανέλυσε τα κριτήρια εύστοχης επιλογής σπουδών και επαγγέλματος, τις ειδικές κατηγορίες υποψηφίων, τις Σχολές χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα, τα δεδομένα αγοράς εργασίας, καθώς και τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού, δίνοντας διεξόδους και αρκετές πληροφορίες στους μαθητές για τα επαγγέλματα με θετικές προοπτικές.

Ακολούθησε το Β΄ μέρος της εκδήλωσης με τη συγκινητική απονομή των βραβείων αριστείας από τους συνεργάτες του ΡΟΜΒΟΥ στους μαθητές που διακρίθηκαν στον εις μνήμην του επί χρόνια συνεργάτη του Οργανισμού, φιλόλογου, κ. Σπύρου Τσακίρογλου, Διαγωνισμό Έκθεσης. Το έργο και την προσωπικότητά του εξήρε νωρίτερα η Διευθύντρια του Οργανισμού, κ. Δήμητρα Αλαμπάνου, σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα. Μεταξύ άλλων, η κ. Αλαμπάνου πρόσθεσε την αξία συνεργασίας και στήριξης του εκπαιδευτικού έργου από τους  γονείς για την ομαλή πορεία των μαθητών, καθώς και  την αναγκαιότητα παροχής αναβαθμισμένων υπηρεσιών υποστήριξης και ενίσχυσης των μαθητών, ειδικά σήμερα, που οι απαιτήσεις εγείρονται εντονότερες από ποτέ. Τα βραβεία απένειμαν για την Γ΄ Λυκείου, η σύζυγος του εκλιπόντος, οικονομολόγος, κ. Έμμυ Ζαρμπούνη, για τη Β΄ Λυκείου, η φιλόλογος, κ. Μαρία Θαλασσινού και για την Α΄ Λυκείου η φιλόλογος-επικοινωνιολόγος, κ. Αγγελική Παρασκευοπούλου.

Λίγο πριν από τις καθιερωμένες ερωτήσεις, η κ. Παρασκευοπούλου παρέθεσε τον χρυσό κανόνα για την επιλογή επαγγέλματος, που στηρίζεται στους παράγοντες της αυτογνωσίας, των προοπτικών των επαγγελμάτων, των επιδόσεων και της θέλησης των μαθητών, των οικογενειακών και οικονομικών δεδομένων, καθώς και του παράγοντα της τύχης, επισημαίνοντας παράλληλα τη σημασία των παρεχομένων υπηρεσιών και των πολλαπλών «εργαλείων» του ΡΟΜΒΟΥ προς την καλύτερη δυνατή ικανοποίηση αυτών των κριτηρίων.

Αξίζει να σημειωθεί η αμείωτη προσοχή του κοινού σε ένα κατάμεστο από τουλάχιστον 300 άτομα αμφιθέατρο καθιστώντας την εκδήλωση μία από τις πιο επιτυχημένες του Οργανισμού. Στο τέλος της εκδήλωσης, κληρώθηκαν οι τυχεροί μαθητές με δώρα-χορηγία από την εταιρεία  EMPLOY.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Ηλιούπολης, κ. Κώστας Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος Δ/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, κ. Αλέξανδρος Κοντονίκας, ο Πρόεδρος Παιδικών Σταθμών, κ. Γιώργος Γιαννόπουλος, η Δημοτική Σύμβουλος και Εκπαιδευτικός, κ. Χριστίνα Σερέτη, καθώς και εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αργυρούπολης-Ελληνικού και Ηλιούπολης.

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB