spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
ΗΛΙΟΥ – πόλις ανθρώπινη πόλη “Καλλικράτης” PDF Εκτύπωση E-mail
  
14.02.12
logo_iliou_polisΤο Υπουργείο Εσωτερικών προωθεί αυτές τις μέρες νέο Νομοσχέδιο στη Βουλή με στόχο <<να λύσει>> προβλήματα που προέκυψαν από τη λειτουργία του Καλλικράτη αλλά κυρίως να περικόψει από τον προϋπολογισμό του 2012 για την Τοπική Αυτοδιοίκηση 400.000.000,00 ευρώ. Η εξοικονόμηση των 400.000.000,00 ευρώ θα προκύψει από :
1.    Μείωση αριθμού συμβασιούχων ακόμη και αυτών που δεν έληξε η σύμβαση τους
2.    Εφεδρεία και αξιολόγηση στο μόνιμο προσωπικό των Δήμων
3.    Η Τρόικα απαιτεί και η Τρόικα εσωτερικού φαίνεται ότι θα υποκύψει στην παραχώρηση ανταποδοτικών υπηρεσιών σε Ιδιώτες ώστε να εξοικονομηθεί το μισθολογικό κόστος και η αρχή θα γίνει από τους εργαζόμενους της καθαριότητας
4.    Μείωση αντιδημάρχων κατά 50% και περικοπές στα έξοδα παράστασης

Έχουμε φτάσει πλέον σε ένα σημείο στη χώρα μας αλλά και στην αυτοδιοίκηση που και να ήθελε κάποιος συμβιβασμένος να υποχωρήσει δεν μπορεί να βρει άλλο σημείο υποχώρησης πλέον. Την ώρα που περικόπτονται δραματικά οι μισθοί και οι συντάξεις και πηγαίνουμε για μια <<κινεζοποίηση>> μισθών , τα ασφαλιστικά ταμεία διαλύονται, οι άνεργοι ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο, οι δαπάνες πρόνοιας έχουν μπει στο κρεβάτι του Προκρούστη, δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο  και παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι εμπνευστές του μνημονίου και οι εκτελεστές του παραδέχονται ότι δεν βγαίνει το σενάριο αυτοί συνεχίζουν ακάθεκτοι το έργο τους και επιβεβαιώνεται πλέον αυτό που πολλοί είχαν επισημάνει κυρίως από το χώρο της αριστεράς ότι όλο το ζουμί ήταν να ξεπεραστεί η κρίση σε βάρος της εργασίας και υπέρ του κεφαλαίου.
Μετέτρεψαν έτσι τη χώρα μας οι διεθνείς τοκογλύφοι και η εγχώρια άρχουσα τάξη και οι πολιτικοί υπηρέτες τους σε πειραματόζωο για να το δείχνουν και στους εργαζόμενους των άλλων χωρών σαν παράδειγμα εάν τα σχέδια τους περάσουν.
Και όλα αυτά ενώ όσοι πλούτισαν τα τελευταία χρόνια μέσα από μια τεράστια διαπλοκή δεν τιμωρήθηκαν καν αντίθετα επιβραβεύονται.
Ήρθε η ώρα και ήδη άργησε η μεγάλη οργή του λαού για αυτά που έχουμε υποστεί αλλά και για αυτά που έρχονται ο λαός να απαντήσει με το μόνο όπλο που έχει και το τρέμουν τα εγχώρια και ξένα κοράκια. Αγώνας μαζικός συνεχής ώστε ο λαός να αποκρούσει τα χειρότερα  αλλά και για να επανακτήσει και να διευρύνει τα χαμένα του δικαιώματα εργασία , ασφάλιση , κοινωνική πρόνοια κλπ.
Όσον αφορά το Δήμο μας πρέπει επειγόντως να αφήσουν κάποιοι τον καθωσπρεπισμό και τη θεωρητική διεκδίκηση , να αντιδράσουμε όχι μόνο για τα μέτρα που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση που προαναφέρθηκαν αλλά και στα υπόλοιπα και αυτό θα γίνει μόνο με την αγωνιστικότητα του λαού, το πάθος, τη μαζικότητα και την κλιμάκωση του.
Ένα είναι σίγουρο:
ή  ΕΜΕΙΣ ή ΑΥΤΟΙ
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB