spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Αυτή την Κυριακή, στο Δημοτικό Θέατρο, η παιδική ταινία «Μικροί τραγουδιστές της Όπερας του Πεκίνου» PDF Εκτύπωση E-mail
  
15.02.12

pekino_provoliΑυτή την Κυριακή, 19/2/12, ώρα 11.00, θα προβληθεί στο Θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου (είσοδος από Κουντουριώτη) η παιδική ταινία «Μικροί τραγουδιστές της Όπερας του Πεκίνου» Κίνα, 2000, διάρκεια 87΄, έγχρωμο.
Είσοδος ελεύθερη
Σκηνοθεσία  Ντου Μιν/ Du Min
E
ρμηνεία Γουάνγκ Χάο

 

Η υπόθεση

O Γουάνγ Νταγουέι, ένα 7χρονο αγόρι, ακολουθεί τον πατέρα του στην πόλη για να πουλήσουν λαχανικά. Συμπτωματικά βλέπει την παράσταση μιας σχολής όπερας και πλησιάζει. Πηδά στη σκηνή και ζητά να τον δεχθούν στο θίασο. Γίνεται μέλος της σχολής και αρχίζει να μελετά το ρόλο του «κλόουν», ενός από τους τέσσερις βασικούς χαρακτήρες της Όπερας του Πεκίνου. Η ζωή στη σχολή δεν είναι εύκολη. Πρέπει να μάθεις τραγούδι, διαλόγους και μιμιτική, ακροβατικά, πολεμικές τέχνες και πολλά ακόμη. Ο Νταγουέι μελετά σκληρά και σημειώνει σημαντική πρόοδο. Επίσης σιγά-σιγά τα πηγαίνει όλο και καλύτερα με τους υπόλοιπους μαθητές. Η πρώτη παράσταση που μαθαίνει ο Νταβέι είναι το San Cha Kou. Μαζί με τους υπόλοιπους μαθητές παίζει την παράσταση στην πόλη του, όπου τον περιμένει ενθουσιώδης υποδοχή.

Η σκηνοθέτης

Η Ντου Μιν αποφοίτησε από το τμήμα σκηνοθεσίας της Ακαδημίας Κινηματογράφου του Πεκίνου. Σκηνοθέτησε πολλά φιλμ για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Κέρδισε πολλά βραβεία στην Κίνα για τη δουλειά της. Τα μέλη της οικογένειάς της είναι όλοι τραγουδιστές της Όπερας του Πεκίνου. Έγραψε το σενάριο της ταινίας «Τραγουδιστές της Όπερας του Πεκίνου» το 2000 και έκανε τη σκηνοθεσία.

Βραβεία

Η ταινία κέρδισε το Kρατικό Βραβείο Καλύτερης Παιδικής Ταινίας και ειδικό βραβείο στα «Βραβεία Calf».

 

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB