spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Νέα Δημοτική Κίνηση PDF Εκτύπωση E-mail
  
17.02.12

ndk_pita_2012Παρουσία πλήθους κόσμου που κατέκλυσε την αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης, ο επικεφαλής της Νέας Δημοτικής Κίνησης Γιάννης Αναγνώστου έκοψε την βασιλόπιτα του συνδυασμού. Ο κ. Αναγνώστου ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους, παρά την έντονη βροχόπτωση και επεσήμανε την ανάγκη επίδειξης απ' όλους επιμονής και θέλησης, αγωνιστικότητας και πάθους, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η σημερινή δυσμενής κατάσταση. «Το χρωστάμε στα παιδιά μας, στις νέες γενιές», σημείωσε.

Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αναγνώριση από την τοπική κοινωνία του έργου που επιτέλεσε η Νέα Δημοτική Κίνηση κατά τα τέσσερα χρόνια που διοίκησε το Δήμο και για το γεγονός πως την περίοδο αυτή οι δημότες δεν ένοιωσαν ούτε μια στιγμή μόνοι τους, θύματα αδιαφορίας ή αλαζονικής συμπεριφοράς  εκ μέρους της δημοτικής αρχής. «Παρά το αρνητικό για την παράταξή μας εκλογικό αποτέλεσμα στις τελευταίες εκλογές, οι πολίτες σήμερα, περισσότερο από ποτέ, δεν ξεχνούν την πολύπλευρη δραστηριότητά μας σε όλους τους σημαντικούς τομείς της καθημερινότητας. Και - αν μη τι άλλο- είμαστε υπερήφανοι γιατί με το έργο μας αυτό τιμήσαμε την εντολή και την εμπιστοσύνη τους», ανέφερε. Κι όλα αυτά, όπως είπε, παρά το πολιτικό κόστος που έπρεπε να πληρώσουμε σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα στο έργο «Πράσινη Ζωή στην Πόλη», που αφορούσε σημαντικές αναπλάσεις σε υποβαθμισμένες περιοχές της Ηλιούπολης και έπρεπε να ξεκινήσει λίγους μήνες πριν από τις εκλογές, προκειμένου να μην χαθούν τα κοινοτικά κονδύλια.

Ο κ. Αναγνώστου επεσήμανε ότι ο Δήμος έχει συνέχεια, ανεξάρτητα από τις εναλλασσόμενες Διοικήσεις του, φέρνοντας ως παράδειγμα την περίπτωση του προγράμματος «Εξοικονομώ» για την αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων. «Ετοιμάσαμε την μελέτη, η οποία μάλιστα αξιολογήθηκε  ως η τρίτη καλύτερη στην επικράτεια, υποβάλαμε την πρόταση για χρηματοδότηση και τώρα, πριν από λίγες μέρες, εγκρίθηκε ένα κονδύλι 900.000 ευρώ, τα οποία θα πάρει ο Δήμος Ηλιούπολης». Κάτι αντίστοιχο, όπως είπε, συμβαίνει και με τον νέο βρεφονηπιακό  Σταθμό στην Άνω Ηλιούπολη για τον οποίο η προηγούμενη διοίκηση ετοίμασε τη μελέτη και εξασφαλίστηκαν τα χρήματα από τη Νομαρχία, στη συνέχεια η χρηματοδότηση μεταφέρθηκε στο ΕΣΠΑ και αυτές τις μέρες θα ξεκινήσει η κατασκευή του έργου.

«Σε αντίθεση με εμάς», τόνισε ο κ. Αναγνώστου, «η παρούσα Δημοτική Αρχή διακατέχεται από μια ρεβανσιστική τάση. Έφτασε μάλιστα στο σημείο, εξαιτίας δικών της λαθών και παραλείψεων ηθελημένα η μη, να ταλαιπωρεί αρκετά από τα στελέχη της προηγούμενης Διοίκησης με δικαστικές περιπέτειες.  Αυτού του είδους οι συμπεριφορές, πρωτόγνωρες για τα αυτοδιοικητικά δρώμενα στην πόλη μας, δυστυχώς, ανοίγουν τους ασκούς του Αιόλου και συνιστούν την αφορμή για αντίστοιχες συμπεριφορές από τις επόμενες Διοικήσεις».

Όσον αφορά την αντιπολιτευτική τακτική της παράταξής του, ξεκαθάρισε ότι «ο σχεδιασμός της στρατηγικής μας φέρει όλα τα στοιχεία που αποτελούν γνώρισμα της παράταξής μας: Ήθος, εντιμότητα, συνέπεια και αποτελεσματικότητα. Οι προτάσεις μας θα είναι προτάσεις γόνιμης, εποικοδομητικής και αξιοπρεπούς αντιπολίτευσης. Το συμφέρον της παράταξής μας συμπίπτει με το συμφέρον της Πόλης. Ό,τι είναι καλό για την Ηλιούπολη είναι καλό και για την Νέα Δημοτική Κίνηση», υπογράμμισε.

Παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος Κώστας Σεφτελής, οι επικεφαλής των παρατάξεων «Ενωτικό Αυτοδιοικητικό Κίνημα» Δημήτρης Πανταζόπουλος και «Χρώμα στην Πόλη» Παναγιώτης Πατσαβός, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χαράλαμπος Κολιοφώτης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Τάσος Ευσταθίου, Παρασκευάς Γιαννόπουλος, Γαβριήλ Αραμπατζής, Τάσος Κωνσταντέας, Βαγγέλης Γιωργάκης και Γιάννης Πούλος, ο τ. βουλευτής Δημήτρης Κωστόπουλος, οι πρώην αντιδήμαρχοι Μαριλένα Ζαμπάρα, Γιάννης Μπότος, Βαγγέλης Σκούρας και Σπύρος Προβιάς, οι πρώην πρόεδροι της ΚΕΔΗΛ Δημήτρης Πίσσας, των ΚΑΠΗΔΗ Κώστας Νικολαϊδης και του «Ευώνυμου» και πολιτευτής της ΝΔ Κατερίνα Γλυκού, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Καμένος, η πολιτευτής της ΝΔ Τάνια Ιακωβίδου, ο αδελφός του αείμνηστου Δημάρχου Δημήτρη Κιντή, Αριστομένης, καθώς και οι πρόεδροι των Τοπικών Οργανώσεων της ΝΔ Μιχάλης Κουρής (Κοίμησης της Θεοτόκου), Θανάσης Κυριακούλης (Κάτω Ηλιούπολης) και κ. Παπούλιας (Υμηττού).

 

Γραφείο Τύπου, 15-2-2012

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB