spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΤΡΙΝΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
  
25.02.12
Για το τελούμενο έργο στην Κεντρική Πλατεία ο επικεφαλής της παράταξης «Χρώμα στην Πόλη» Παναγιώτης Πατσαβός ήρθε σε επαφή με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου και ζήτησε εγκεκριμένα σχέδια του έργου που δεν υπήρχαν και μετά ήρθε σ’ επαφή και με τους επικεφαλής των άλλων παρατάξεων της πόλης και με πολίτες που ενεργοποιούνται σε θέματα περιβάλλοντος όπως ο Πάνος Τότσικας. Μετά από «οδοιπορικό» ανάμεσα στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και την τεχνική υπηρεσία του Δήμου επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες για έργο βιτρίνας παλαιοκομματικής λογικής, έργο από το οποίο κάποιος εργολάβος κερδίζει χρήματα, κάποια επιπλέον τραπεζοκαθίσματα κερδίζουν θέση και κάποιος Δήμαρχος ελπίζει να κερδίσει ψήφους.

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, οι μαγαζάτορες της Πλατείας θα είχαν να κερδίσουν πραγματικά μόνο με μία επιστημονική και ανθρώπινη διαμόρφωση αυτού όλου αυτού δημόσιου χώρου. Για την τρέχουσα αυτή επιδρομή μπουλντόζας μεταξύ άλλων:
-Στη θέση αρχιτεκτονικού σχεδίου για την παρέμβαση εμφανίστηκε ένα απλό σκαρίφημα ιδιωτικής τεχνικής εταιρείας χωρίς τα απαραίτητα στοιχεία και υπογραφές.
  -Το έργο ξεκίνησε χωρίς καμία συζήτηση με φορείς, χωρίς την απαραίτητη δημόσια διαβούλευση που «επιτάσσει» ο νόμος «Καλλικράτης», αλλά με απ' ευθείας και αδιαφανή ανάθεση. -Εγκυμονεί αισθητική υποβάθμιση δημοσίου χώρου, η διαμόρφωση του οποίου εκτός πολλών άλλων είναι άμεσα συνδεδεμένη με την με την κυκλοφοριακή ρύθμιση στην καρδιά της πόλης.
-Το έργο εκτός από παράνομο, γίνεται χωρίς καμία άδεια και χωρίς οριστική μελέτη από την αποκλειστικά αρμόδια τεχνική υπηρεσία.
  Χαρακτηριστικό είναι ότι αυτή η άρον-άρον διαμόρφωση της κεντρικής Πλατείας, βαπτίστηκε από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο ως προσφορά (;) ιδιωτικής τεχνικής εταιρείας, κάτι πρακτικά αδύνατο στη σημερινή εποχή της ύφεσης με εγκληματική την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά. Δεν γνωρίζει κανείς πού θα φτάσει αυτή η δαπάνη. Μηχανικοί της πόλης εκτιμούν ότι το κόστος του έργου θα ξεπεράσει τις 150.000 €, στη χώρα των ανέργων, των αστέγων και των συσσιτίων σε κάθε γωνία.
  Για τον Παναγιώτη Πατσαβό, «Είναι ανεπίτρεπτο ειδικά στις δύσκολες μέρες που περνά ο λαός κάποιοι να πετούν χρήματα για αποσπασματικά έργα που μετά από δύο-τρία χρόνια θα ξηλωθούν ως ακατάλληλα και μάλιστα όταν εδώ και δεκαετίες υπάρχουν μελέτες για την Κεντρική Πλατεία που περιλαμβάνουν π.χ. την κατάργηση της κυκλικής πορείας οχημάτων ή και τη δημιουργία υπόγειου πάρκινγκ Κι ην προσβασιμότητα στην Πλατεία.»
  Το έργο σύμφωνα με όλα τα δεδομένα είναι νομότυπο αλλά όχι νόμιμο. Η αρμόδια επίτροπος του Ελεγκτικού Συμβουλίου ενέκρινε ένα τεχνικό έργο που εμφανίστηκε ως προμήθεια (!) με κερματισμένο προϋπολογισμό-φάντασμα. (Η ίδια επίτροπος, δεν εγκρίνει τη μισθοδοσία πολλών συμβασιούχων που προσέλαβε η τωρινή Δημοτική Αρχή και παραμένουν απλήρωτοι από το 2011) Με κοινή ανακοίνωσή τους (κάτι ιδιαίτερα σπάνιο) όλες οι Δημοτικές Παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο επιφυλάσσονται και για νομική συνέχεια της υπόθεσης.
  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΑΙΤΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ
Μετά από παρέμβαση δημοτικών παρατάξεων διαπιστώθηκε ότι τις τελευταίες μέρες συντελούνται εργασίες ανακατασκευής της Κεντρικής Πλατείας (Εθνικής Αντίστασης) με αμφιβόλου ποιότητας αποτελέσματα όπως η συρρίκνωση του υπάρχοντος πρασίνου. Το έργο ξεκίνησε και συνεχίζεται:

  • Χωρίς έγκριση του δημοτικού Συμβουλίου. 
  • Χωρίς τον απαιτούμενο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, λόγω της φύσης του έργου. (Αισθητική, λειτουργική και περιβαλλοντική παρέμβαση στην καρδιά της πόλης μας) 
  • Χωρίς μελέτη και έγκριση από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου. 
  • Χωρίς διαγωνισμό και διαφάνεια. 
Για όλα αυτά:
  • Καλούμε τον Δήμαρχο, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου σε κατεπείγουσα σύγκλιση του οργάνου για να εξετάσει τη νομιμότητα του συγκεκριμένου έργου. 
  • Επιφυλασσόμαστε για οποιαδήποτε προβλεπόμενη από το νόμο ενέργεια. 
Ηλιούπολη, 21η Φεβρουαρίου 2012-02-22

 

http://xromastinpoli.blogspot.com/2012/02/blog-post_22.html?spref=fb


 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB