spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Όμιλος Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης (Ο.Π.Σ.Α.) ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22/2/2012 PDF Εκτύπωση E-mail
  
25.02.12

opsa_22-2_2012          Με μεγάλη συμμετοχή κοινού, πραγματοποιήθηκε στις 22/2/2012, στο Θέατρο του Δημαρχείου Ηλιούπολης, Σεμινάριο του ΣΤ΄ Κύκλου  εκδηλώσεων  του Ομίλου Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης (Ο.Π.Σ.Α) με θεματική ενότητα:
« ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ...  Η ΑΝΑΣΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ! »
Στη διάρκεια του σεμιναρίου αναπτύχθηκαν 3 σημαντικές εισηγήσεις.
Η πρώτη εισήγηση είχε τίτλο : «Αειφορικός Σχεδιασμός και Διαχείριση του Αστικού Πρασίνου».


Εισηγήτρια  ήταν η κ. Παπαφωτίου Μαρία, Καθηγήτρια του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία μέσα από τις εικόνες της παρουσίασής της, έκανε ενδιαφέρον και κατανοητό στο κοινό,  το πώς θα πρέπει να γίνεται ο σωστός σχεδιασμός και η ενοποίηση του αστικού πρασίνου, παραθέτοντας παραδείγματα από την Ελλάδα  και το Εξωτερικό. Για την διαχείριση του πρασίνου, τόνισε τα λάθη που γίνονται από φορείς κυρίως, προτείνοντας ταυτόχρονα λύσεις, που αρμόζουν στην ελληνική πραγματικότητα, ενώ ως Ηλιουπολίτισσα αναφέρθηκε και στο πράσινο της πόλης μας. Στη δεύτερη εισήγηση με θέμα «Εφαρμογή πρακτικών αύξησης αστικού πρασίνου-Φυτοδώματα» η εισηγήτρια κ. Τασούλα Λαμπρινή, Γεωπόνος Μ.S.c παρουσίασε τους τύπους των φυτεμένων δωμάτων (ταρατσόκηπων), τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή τους, τον τρόπο εγκατάστασης τους , τονίζοντας ιδιαίτερα ότι σύμφωνα με το νέο νομικό πλαίσιο ο πολίτης μπορεί χωρίς προβλήματα να προβαίνει στην εγκατάσταση και  χρήση τους, με ευεργετικά αποτελέσματα σε όλη τη διάσταση της βιοκλιματικής.
Την  τρίτη εισήγηση με θέμα «Απόψεις της Εκκλησίας σε ζητήματα προστασίας πρασίνου και περιβάλλοντος» ανέπτυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σπυρίδων Κατραμάδος, Πρόεδρος της Ε.Ε.Ε. Αναφέρθηκε στις θέσεις και τις απόψεις που έχουν αναπτύξει και εκθέσει τόσο ο Παναγιώτατος Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος έχει πάρει τον τίτλο του Πράσινου Πατριάρχη, ακριβώς για τις απόψεις  και τις θέσεις που έχει υποστηρίξει όσο και ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος  Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Χριστόδουλος.

Oυσιαστικές , μεστές   και αναλυτικές  ήταν οι παρεμβάσεις  των:

κ. Κυργιόπουλου Δημήτριου, Δασοπόνου και μέλους της Ενοριακής  Ένωσης Επιστημόνων Κοιμήσεως Θεοτόκου ,της κ. Δημητρίου Ευαγγελίας, εκπροσώπου  της Κίνησης Πολιτών Ηλιούπολης καθώς και του κ. Αϊβαλιώτη Απόστολου, Προέδρου του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Αττικής «Η Προστασία».

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Θεόδωρος Γεωργάκης, Πρόεδρος του ΟΠΣΑ και π. Δήμαρχος Ηλιούπολης,   ενώ η συμμετοχή του κοινού το οποίο κατέκλισε το Θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου,  ήταν καθοριστική για την επιτυχία της Εκδήλωσης .

Τους ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή τους.

Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τα φυτώρια MARIGOLD και ΑΝΤΕΜΙΣΑΡΗΣ, το κατάστημα Βιολογικών Προϊόντων ΝΕΑ ΖΩΗ και τους εμπόρους κρασιών Βιολογικής Αγοράς της Ηλιούπολης, που πρόθυμα προσέφεραν τα προϊόντα τους στους συμμετέχοντες.

Παράλληλα ευχαριστούμε την Πανελλήνια Εταιρεία Λόγου και Τέχνης  καθώς και τους καταξιωμένους ζωγράφους της πόλης μας, για την ομολογουμένως επιτυχημένη εικαστική τους παρέμβαση.

Η επόμενη ομιλία- συζήτηση του Ομίλου θα πραγματοποιηθεί στις 28 Μαρτίου με θέμα: «Κρίση θεσμών & αξιών στην Ελλάδα του 21ου αιώνα. Απαξίωση πολιτικού συστήματος» στην αίθουσα εκδηλώσεων  του ΟΠΕ.

Πληροφορίες για τις δραστηριότητές μας αλλά και στοιχεία επικοινωνίας θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας : www.opsa.gr  & στα τηλ. 210 9922301

Τελευταία ανανέωση ( 25.02.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB