spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Μύθοι και Πραγματικότητα PDF Εκτύπωση E-mail
  
25.02.12

ilioupoli-logoΣε ανακοίνωση, με τίτλο «Πλατεία βιτρίνας», την οποία υποτίθεται ότι υπογράφουν «όλες οι δημοτικές παρατάξεις», επιχειρείται η κατασυκοφάντηση της Δημοτικής Αρχής, με ασύστατες και ψευδείς καταγγελίες, για δήθεν παρατυπίες, αδιαφάνεια κλπ, σε σχέση με  τις εργασίες που γίνονται στην Κεντρική Πλατεία.
Πριν αναφερθούμε στην ουσία του θέματος, αξίζει να σημειωθεί ότι δύο από τις παρατάξεις που υποτίθεται ότι συνυπογράφουν την ανακοίνωση, η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΕΝΑΚ, έσπευσαν να διευκρινίσουν μετά τη δημοσίευση της  ανακοίνωσης, ότι ΔΕΝ συνυπογράφουν τίποτε άλλο, εκτός από το αίτημα σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι επικεφαλής όμως των ίδιων παρατάξεων έχουν υπογράψει (;) επιστολή προς την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία περιλαμβάνονται οι ίδιες ανυπόστατες καταγγελίες. Αν δεν συμμερίζονται τις καταγγελίες αυτές, πώς έθεσαν τις υπογραφές τους σ’ αυτή την επιστολή; - Ή μήπως δεν τις έθεσαν;

Ως προς την ουσία τώρα του θέματος, είναι φανερό ότι κάποιοι, τυφλωμένοι από μικροκομματισμό και παλαιού τύπου λαϊκισμό, αδυνατούν να αποδεχθούν το ότι ένας καταχρεωμένος δήμος μπόρεσε μέσα σε ένα μόλις χρόνο να μειώσει το χρέος του κατά 60%, να αποπληρώσει όλα τα τιμολογημένα χρέη μέχρι το 2010, να δρομολογήσει την αποπληρωμή όλων των χρεών του 2011, και να έχει ολοκληρώσει ή να έχει ήδη σε εξέλιξη, και μάλιστα μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες, ένα τεράστιο έργο που άλλες διοικήσεις θα χρειάζονταν  πολλά χρόνια για να υλοποιήσουν.

Ενδεικτικά σε τίτλους αναφέρουμε:

-          Κατασκευή νέου τριώροφου παιδικού σταθμού επί της οδού Αγαμέμνονος

-          Κατασκευή Παιδικού Σταθμού επί της οδού Λ. Ειρήνης και Αριστογείτονος

-          Έργο Βιοκλιματικής  προσαρμογής (Α΄ &  Β΄ φάση)  διαμόρφωσης περιοχής ΧΑΛΙΚΑΚΙ

-          Κατασκευή παρκέ στο Β΄ Κλειστό γυμναστήριο  (ΔΙΑΝΑ)

-          Ανάπλαση - Συντήρηση  35 παιδικών χαρών της πόλης

-          Ανακατασκευή - Επισκευή  των ανοιχτών αθλητικών  χώρων της πόλης μας

-          Κατασκευή Πολιτιστικού Κέντρου Πολλαπλών Χρήσεων σε  οικόπεδο επί της  πλατείας Π.Π. Γερμανού

-          Κατασκευή αγωγού βασικών συλλεκτήριων αγωγών ομβρίων Σ1, Σ2

-          Προμήθεια αναβατορίου στην οδό Ζαλόγγου στην Αγ. Μαρίνα

-          Διάνοιξη της Λ. Πατριάρχου Γρηγορίου

-          Ανάπλαση και διαμόρφωση του Άλσους Κιντής και του θεάτρου

-          Ανάπλαση ρέματος Πικροδάφνης

-          Επισκευή και  διαμόρφωση του χώρου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης

-          Συντήρηση - Επισκευή - Ανάπλαση πεζοδρομίων στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου

-          Ολοκλήρωση του έργου «Πράσινη Ζωή στην Πόλη», στις πλατείες Αναγνωσταρά και Βεάκη, εξασφαλίζοντας τη χρηματοδότηση από την Περιφέρειας Αττικής

-          Διαμόρφωση οδών σε οδούς ήπιας κυκλοφορίας (σχολικοί δακτύλιοι)

-          Ανάπλαση πλατείας Ηρώδου Αττικού

-          Ανάπλαση πλατείας Φλέμινγκ

-          Ανάπλαση των πάρκων και κοινοχρήστων χώρων της περιοχής που περικλείεται από τους δρόμους Σαλαμίνος , Βελεστίνου, Ναυαρίνου , Καλαβρύτων, Κηδαθηναίων.

-          Κατασκευή βασικού συλλεκτήριου αγωγού ομβρίων οδού Αναστάσεως

-          Πράσινα Δώματα σε δημόσια κτίρια

-          Πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ που περιλαμβάνει  αναβάθμιση συστήματος κεντρικής θέρμανσης, αντικατάσταση καυστήρων - λεβήτων, φυσικό αέριο, προσθήκη θερμομόνωσης, αντικατάσταση κουφωμάτων σε σχολεία της πόλης μας

-          Συντήρηση και επισκευή των εγκαταστάσεων του Δημοτικού Κοιμητηρίου

-          Κατασκευή αντιολισθηρών ταπήτων σε δρόμους με μεγάλη κλίση

-          Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις σε διαφόρους δρόμους της πόλης

-          Ασφαλτοστρώσεις οδών

-           

Σήμερα εκείνοι που καταψήφισαν στο Δημοτικό Συμβούλιο το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο, το Ίδρυμα Γ. Λαμπράκης, το Ψυχοπαιδαγωγικό Ινστιτούτο, τη δημιουργία κέντρου υποστήριξης των ΑΜΕΑ στο 8ο Γυμνάσιο, τη μοριοδότηση στους Παιδικούς Σταθμούς, και είναι οι ίδιοι που δαπάνησαν για την Πλατείας 25ης Μαρτίου (επιφανείας 400μέτρων) 160.000 Ευρώ, κόπτονται για τα χρήματα που θα δαπανηθούν στην Κεντρική Πλατεία της πόλης μας. Σήμερα, που η χώρα μας πλήττεται από μια τεράστια οικονομική κρίση, που η ύφεση έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, που οι άνεργοι αυξάνονται καθημερινά, κάποιοι θέλουν να εμποδίσουν μια αποκλειστικά αναπτυξιακή πρωτοβουλία, που αφορά σε εργασίες ανακατασκευής της Κεντρικής Πλατείας της Πόλης μας, για να μπορεί να γίνει επιτέλους προσβάσιμη στους δημότες μας, και να τονώσει συγχρόνως την τοπική αγορά.

Απαντώντας στα όσα αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, σε σχέση με την Κεντρική Πλατεία, ας δούμε αναλυτικά τι συμβαίνει:

 

ΜΥΘΟΙ

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Έργο παλαιοκομματικής βιτρίνας

Πάνω από 40 χρόνια η Κεντρική Πλατεία της Πόλης εγκαταλελειμμένη, με σπασμένες πλάκες, σκοτεινή, κέντρο διακίνησης ναρκωτικών, με τους Ηλιουπολίτες να τρώνε πάνω στα πεζοδρόμια της πλατείας, ακριβώς δίπλα στο δρόμο, με κίνδυνο της ζωής τους, μέσα στο καυσαέριο, και με τουαλέτες-αποθήκες κηπουρών, «πηγή» τρωκτικών που γέμιζαν τα μαγαζιά της Πλατείας.

Έργο με απευθείας ανάθεση και αδιαφάνεια

Η μελέτη, η ψήφιση πίστωσης και ο καθορισμός των όρων πρόχειρου διαγωνισμού για τις «Εργασίες συντήρησης στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης» εγκρίθηκαν ομόφωνα από την Οικονομική Επιτροπή της 31ης Αυγούστου 2011 με παρούσες όλες τις δημοτικές παρατάξεις που συμμετέχουν στην Οικονομική Επιτροπή και αναρτήθηκε στη διαύγεια. (static.diavgeia.gov.gr/doc/4Α8ΨΩΡΥ-Θ14)

Η έγκριση των πρακτικών του πρόχειρου διαγωνισμού για τις «Εργασίες συντήρησης στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης» εγκρίθηκαν ομόφωνα από την Οικονομική Επιτροπή της 8ης Δεκεμβρίου 2011 με παρούσες τρεις από τις τέσσερις δημοτικές παρατάξεις που συμμετέχουν στην Οικονομική Επιτροπή και αναρτήθηκε στη διαύγεια. (static.diavgeia.gov.gr/doc/45Ψ6ΩΡΥ-ΓΘΔ)       

Έργο παράνομο χωρίς άδεια και μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία

Το έργο είναι απολύτως νόμιμο. Η μελέτη έχει υπογραφεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (Α.Μ. Τ.Υ. 39/2011).

Έργο με προϋπολογισμό άνω των 150000 Ευρώ

Οι εργασίες θα κοστίσουν μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού 68554,05 Ευρώ, συν υλικά για εγκατάσταση δικτύου Αυτόματου Ποτίσματος αξίας 14975,25 Ευρώ, συν προμήθεια Φυτικού Υλικού αξίας 23000 Ευρώ, συν προμήθεια Υλικών που θα χρησιμοποιηθούν από το Τεχνικό μας Συνεργείο αξίας 30000 Ευρώ. Συνολικά 136529,30 Ευρώ για μια πλατεία 8 στρεμμάτων. 

Μείωση Πρασίνου

Υπάρχει άδεια από την ΕΠΑΕ (Πολεοδομία) για κοπή 20 ξερών ή μη βιώσιμων κορμών δέντρων. Τα δέντρα αυτά, σύμφωνα με τη μελέτη της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, θα αντικατασταθούν με τη φύτευση συνολικά 120 νέων δέντρων, ενώ οι νέες εγκαταστάσεις δικτύου ποτίσματος δεν θα επιτρέψουν στα δέντρα και τα φυτά να ξεραθούν όπως έγινε στο παρελθόν.

 

Όπως μπορεί εύκολα κανείς να διαπιστώσει, γινόμαστε μάρτυρες της πάγιας παλαιοκομματικής τακτικής μερίδας της αντιπολίτευσης, που προσπαθεί να μπλοκάρει όλα τα έργα ουσίας της νέας δημοτικής αρχής, επικαλούμενη στοιχεία απολύτως ψευδή. Δεσμευόμαστε ότι στους δύσκολους καιρούς που περνάει η χώρα μας και οι πολίτες αυτής της πόλης, θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε έναν δομημένο κοινωνικό ιστό για την προστασία των ανέργων και όλων των ευπαθών ομάδων, ενώ συγχρόνως θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε το πρόγραμμα για το οποίο δεσμευθήκαμε, ολοκληρώνοντας όλα τα έργα υποδομών, με στόχο να τονώσουμε την ανάπτυξη, και να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην αναγέννηση της πόλης μας.

 

24/2/12

Γραφείο Τύπου – Δήμου Ηλιούπολης

Τελευταία ανανέωση ( 27.02.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB