spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Κεντρική Πλατεία PDF Εκτύπωση E-mail
  
28.02.12

ndk_logoΗ λογική του "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" του Δημάρχου, δυστυχώς, συνεχίζεται. Ύστερα από την πρόσφατη απόφασή του για τις θέσεις στάθμευσης στο κέντρο της πόλης, την οποία έλαβε χωρίς να φέρει καν το θέμα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και προκαλώντας τελικά τεράστια κυκλοφοριακά προβλήματα, σειρά τώρα έχει η κεντρική πλατεία της Ηλιούπολης.

 

Η «αντικατάσταση των φθαρμένων πλακών», όπως είχε αρχικά αναφέρει η Δημοτική Αρχή στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, ξαφνικά και εντελώς αυθαίρετα μετατράπηκε σε εκτεταμένες παρεμβάσεις στην πλατεία. Ενέργεια, που έγινε εν κρυπτώ, χωρίς να έχουν καμία γνώση οι δημοτικές παρατάξεις και χωρίς να έχει γίνει καν η απαραίτητη μελέτη για το έργο το οποίο επιχειρείται να κατασκευαστεί..

Πρόκειται για μία ακόμα παράνομη απόφαση του κ. Βαλασόπουλου, που λόγω και της απίστευτης προχειρότητας, βάζει σε νέες περιπέτειες την πόλη.

Τα γεγονότα έχουν ως εξής:

Στην οικονομική επιτροπή του Δήμου η Δημοτική αρχή έφερε προς ψήφιση μια μελέτη με τίτλο ‘Συντήρηση δαπέδου στην πλ. Εθνικής Αντίστασης'. Η εν λόγω μελέτη προέβλεπε την αντικατάσταση των υπαρχόντων πλακών της πλατείας με άλλα υλικά και καμία παρέμβαση στο πράσινο. Η μελέτη ήταν προϋπολογισμού 60.000 + ΦΠΑ = 73.800 ευρώ, στα όρια των 60.000 χωρίς ΦΠΑ για να αποφευχθεί ο διαγωνισμός, ενώ ακολουθεί και άλλη μελέτη για τον ηλεκτροφωτισμό και την φύτευση άγνωστου προϋπολογισμού αυτή την στιγμή.

Έγινε η ανάθεση  του έργου με πρόχειρο διαγωνισμό και ο εργολάβος ξεκίνησε την  κατασκευή ξηλώνοντας το πράσινο, κόβοντας δέντρα και ένα σωρό παρεμβάσεις που δεν υπήρχαν στην αρχική μελέτη που είχε ψηφιστεί από την οικονομική επιτροπή. Σε ερώτηση που τέθηκε στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο από τον Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης κ. Ευσταθίου με το τι γίνεται στην πλατεία και με ποιες μελέτες γίνονται οι παρεμβάσεις και αν η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου έχει συμμετοχή σε αυτές η απάντηση του Δημάρχου ήταν πως ναι υπάρχει μελέτη που έχει συνταχθεί από την Τεχνική Υπηρεσία και ότι όλα γίνονται νομότυπα.

Την επόμενη  μέρα αποδείχθηκε ότι ούτε μελέτη είχε συντάξει η τεχνική υπηρεσία, ούτε οι παρεμβάσεις που γίνονταν είχαν καμία έγκριση από κάποιο θεσμικό όργανο, αλλά ήταν παρεμβάσεις  του Δημάρχου εν κρυπτώ, και σχεδιασμοί χωρίς καμία γνώση από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Γιατί άραγε;

Στις δικαιολογημένες  αντιδράσεις των Δημοτικών παρατάξεων εισπράξαμε τις πολιτικάντικες κορόνες  του Δημάρχου ότι εμποδίζουμε  να γίνονται έργα στην πλατεία.

Ζώντας ένα  θέατρο του παραλόγου ο κ. Βαλασόπουλος δεν έχει αντιληφθεί ότι δεν είναι πλέον διορισμένος κρατικός λειτουργός που απολογείται στον κομματικό του εντολέα, αλλά εκλεγμένος δήμαρχος που πρέπει να λογοδοτεί στους πολίτες αυτής της πόλης που τον επέλεξαν κατ' επέκταση στο εκλεγμένο Δημοτικό Συμβούλιο. 

Η Νέα Δημοτική Κίνηση καταγγέλλει την παραπλάνηση του Δημοτικού Συμβουλίου και την παράνομη κατασκευή του έργου. Ξεκαθαρίζει δε πως δεν θα διαφωνούσε με μια ολοκληρωμένη ανάπλαση της πλατείας, αλλά σε μια τελείως διαφορετική φιλοσοφία από αυτή της Δημοτικής Αρχής. Το συγκεκριμένο έργο θα πρέπει να γίνει σε συνδυασμό με τις απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους γύρω δρόμους για να μπορέσει η πλατεία να γίνει προσβάσιμη στους πολίτες. Αυτός, άλλωστε, ήταν και ο λόγος για τον οποίο η προηγούμενη Διοίκηση δεν προχώρησε στις εργασίες ανάπλασης της πλατείας, όπως προγραμμάτιζε, αφού περίμενε να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για την Περιφερειακή Υμηττού και για τον Σταθμό του Μετρό της Ηλιούπολης, προκειμένου να υπάρξει ένας γενικότερος σχεδιασμός για το Ιστορικό Κέντρο της Πόλης.  

Γραφείο Τύπου, 27-2-2012

Τελευταία ανανέωση ( 01.03.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB