spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για το αεροδρόμιο του Ελληνικού PDF Εκτύπωση E-mail
  
01.03.12

logo_iliou_polisΣυμπολίτισσες και συμπολίτες,
Κυβέρνηση και Τρόικα επιχειρούν το άμεσο και άνευ όρων ξεπούλημα του Ελληνικού.
Σύμφωνα με νόμο που προωθούν ταχύτατα (το προσχέδιο του δημοσιεύτηκε στις 16-2-12) ολόκληρη η έκταση του πρώην αεροδρομίου και της παραλίας του Αγίου Κοσμά, σύνολο 6.200 στρέμματα, παραδίδεται βορά στους κερδοσκόπους οι οποίοι:

 Τα 4.200 στρέμματα μπορούν στην κυριολεξία να τα κάνουν ό,τι θέλουν. Να φτιάξουν ουρανοξύστες που θα έχουν «φάτσα» πάνω στις Λεωφόρους Βουλιαγμένης και Ποσειδώνος, βίλες, καζίνα, τράπεζες, επιχειρηματικά και εμπορικά κέντρα, υποδομές μεταφορών. Να κάνουν προσχώσεις, κτίρια, εγκαταστάσεις και κάθε λογής μπίζνες στην παραλία, στον αιγιαλό, στον συνεχόμενο ή παρακείμενο θαλάσσιο χώρο και στον πυθμένα.
  •  Στα υπόλοιπα 2.000 στρέμματα μπορούν να φτιάξουν δρόμους, τεχνικά έργα, κτίρια που θα καλύπτουν το 15% της έκτασης τους και για να χρυσωθεί το χάπι να δημιουργήσουν ένα δήθεν πάρκο - ιδιωτικό φυσικά και αυτό - με χρήσεις πρασίνου, τουρισμού - αναψυχής, αθλητισμού, πολιτισμού, κοινωφελών λειτουργιών, «πρότυπων αστικών υποδομών».

Για να προχωρήσουν απρόσκοπτα όλα τα παραπάνω ο επαίσχυντος νόμος προβλέπει:

  • Συντελεστές δόμησης από 0,2 έως 2,2 με δυνατότητα υπέρβασης 20% και ποσοστό κάλυψης στο σύνολο των 6.200 στρεμμάτων είναι 40%.
  • Ειδικές διαδικασίες εξπρές (και παράκαμψη της ισχύουσας νομοθεσίας όπου χρειαστεί) για την έκδοση αδειών, τις κατεδαφίσεις και την εκχώρηση στους κερδοσκόπους δυνατοτήτων ακόμη και να νομοθετούν.
  • Την άμεση ανάκληση των παραχωρήσεων σε δημόσιους και κοινωνικούς φορείς και την αποβολή τους από το χώρο.

Συμπολίτισσες και συμπολίτες,

ü  Δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο προς την κυβέρνηση και την τρόικα ότι:

ü  Αντιστεκόμαστε στην εκποίηση του πρώην αεροδρομίου και της παραλίας του Αγίου Κοσμά, υπερασπιζόμενοι τη δημόσια περιουσία από τη λεηλασία των κερδοσκόπων.  Υποστηρίζουμε τη δημιουργία του μητροπολιτικού πάρκου υψηλού πρασίνου, με ήπιες δραστηριότητες αθλητισμού, πολιτισμού και κοινωνικών εξυπηρετήσεων, ελεύθερο για όλους τους κατοίκους της πρωτεύουσας, που θα δίνει ανάσα σε μία πόλη με εξαιρετικά υποβαθμισμένο φυσικό και αστικό περιβάλλον.

ü  Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για τη δημιουργία του μητροπολιτικού πάρκου με νέες πρωτοβουλίες και δραστηριότητες σε χώρους και εγκαταστάσεις του πρώην αεροδρομίου.

Την Κυριακή 4 Μάρτη στις 11.00 π.μ. σας καλούμε να έρθετε όλοι στο αεροδρόμιο

Συνάντηση στην είσοδο από οδό Αεροπορίας, για να δημιουργήσουμε έναν μικρό ελαιώνα, κομμάτι του μητροπολιτικού πάρκου Ελληνικού.

 

Ο αγώνας για το Ελληνικό είναι αγώνας για τη ζωή, αγώνας για τις μελλοντικές γενιές, αγώνας για την αξιοπρέπεια.

 

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB