spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Αγωνιστική Συνεργασία Γονέων ΓΙΑ ΤHN ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
  
07.03.12
Στα μέτρα που καθημερινά εξαπολύουν εναντίον μας όπως την ανεργία, την επιβολή χαρατσιών, τη μείωση ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, την εμπορευματοποίηση της υγείας, της παιδείας φέρνουν κυβέρνηση και συνοδοιπόροι της το νομοσχέδιο της απελευθέρωσης των ναρκωτικών που επεξεργάζονται χρόνια τώρα.
Οι προφάσεις ότι σέβονται την ελευθερία μας για να κάνουμε χρήση σε ό,τι εμείς θέλουμε, ότι με την απελευθέρωση θα μειωθούν οι χρήστες, ότι θα βοηθηθούν οι εξαρτημένοι, δεν πρέπει να μας ξεγελάσουν. Το εγχείρημα της απελευθέρωσης της χρήσης του χασίς και των υποκατάστατων σε άλλες χώρες είναι αποκαλυπτικό. Στην Ολλανδία αποφασίστηκε η αποποινικοποίηση των ναρκωτικών την περίοδο όπου εκεί αναπτυσσόταν ένα μεγάλο αντιπολεμικό κίνημα. Τώρα το ποσοστό όσων κάνουν καθημερινή χρήση κάνναβης ξεπερνά το 80%.
Το νομοσχέδιο έκτρωμα αποποινικοποιεί τη χρήση, κατοχή και προμήθεια ναρκωτικών, όταν προορίζονται λέει για προσωπική χρήση. Είναι προφανές ότι δεν στοχεύουν στη ναρκωκαταστολή, στοχεύουν στο μυαλό και στην ψυχή των παιδιών μας. Παράλληλα ιδιωτικοποιούν την απεξάρτηση και την επανένταξη.
Άραγε ποιοι είναι αυτοί που έχουν συμφέρον από μια κοινωνία όπου τα ναρκωτικά θα κυκλοφορούν ελεύθερα; Είναι αυτοί που παίρνουν τα βιβλία από τα παιδιά μας και τα κατηγορούν ότι έμειναν αδιάβαστα. Αυτοί που μας έχουν σύρει στην ανεργία, στη φτώχεια, που μας παίρνουν το φαγητό από το τραπέζι, αυτοί που μαζεύοντας δισεκατομμύρια στην Ελβετία από το δικό μας ιδρώτα, απαιτούν τώρα να ξαναπληρώσουμε την κρίση του συστήματος τους.
Αυτοί λοιπόν ανακάλυψαν την λύση για ‘‘όλα τα κακά’’. Νόμιμο το χασίσι και τα υποκατάστατα (που και αυτά είναι ναρκωτικά),και να πωλούνται ελεύθερα στα φαρμακεία και στα νοσοκομεία.
Έτσι η Κυβέρνηση ενώ ετοιμάζει το νέο κύμα συγχωνεύσεων στα σχολεία, επεκτείνει τις μονάδες του ΟΚΑΝΑ στα νοσοκομεία.
Ο ποιητής Κώστας Βάρναλης το έλεγε από παλιά:
‘‘Στης χούντας το αλισβερίσι λέφτερο ήταν το χασίσι, ποτέ ο λαός να μην ξυπνήσει.’’
Την ίδια ώρα που μας λένε πως είναι παράνομες οι κινητοποιήσεις, οι απεργίες, οι καταλήψεις των παιδιών μας, η ανυπακοή στους νόμους, θέλουν νόμιμα τα ναρκωτικά.
Ανοίγουν το δρόμο στη ‘‘μαστούρα’’ για να κλείσουν το δρόμο του αγώνα.
Καλούμε τους γονείς, όλους τους εργαζόμενους μαζί με τα παιδιά μας να σηκώσουμε κεφάλι κατά της άγριας αυτής αντιλαϊκής πολιτικής που θέλει τα ναρκωτικά σε σούπερ μάρκετ σε τιμές ευκαιρίας για τους νέους.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Μια ζωή ελεύθερη από τα ναρκωτικά και όχι μια ζωή με    ελεύθερα τα ναρκωτικά, να θερίζουν τα παιδιά μας.
Να παρθεί πίσω το επικίνδυνο νομοσχέδιο.
Δημόσια δωρεάν παροχή υπηρεσιών πρόληψης, απεξάρτησης με στεγνά προγράμματα κοινωνικής επανένταξης.
Τη δημιουργία υποδομών πρόληψης κατά των ναρκωτικών σε κάθε σχολείο.

Η μοναδική πραγματικά ελεύθερη επιλογή είναι ο αγώνας για μια καλύτερη ζωή, ζωή ολόκληρη όχι με δόσεις.
‘‘Σε θέλουν σκλάβα να χτυπάς το κούτελο στο χώμα! Χασίσι αν θες με τα χαράς, αλλ’ όχι ελευθερία!’’
Κώστας Βάρναλης
http://gonewn.wordpress.com/



Τελευταία ανανέωση ( 07.03.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB