spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
  
08.03.12

Μto_sxoleio_poy_oneireyomaiε  συμμετοχή και ανταπόκριση που ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις ολοκληρώθηκε το 1ο Μαθητικό Διήμερο Εκδηλώσεων με θέμα «το σχολείο που ονειρεύομαι» που διοργάνωσε η Ένωση Γονέων.
   Οι αίθουσες του Δημοτικού άλσους αποδείχθηκαν πολλές φορές μικρές για να φιλοξενήσουν τους μαθητές ,τους Γονείς και τους επισκέπτες .
   Η εκδήλωση όχι μόνο πέτυχε τον στόχο της , να συγκεντρώσει την πόλη γύρω από τα παιδιά της  αλλά έστειλε και ένα ηχηρό μήνυμα  με πολλούς αποδέκτες για το πώς τελικά είναι το σχολείο που ονειρεύονται τα παιδιά μας , αλλά κ την ευθύνη που έχουμε εμείς για να διεκδικήσουμε και να κάνουμε πράξη τα όνειρα  τους .

   Η Ένωση Γονέων χαιρετίζει την προσπάθεια που κατέβαλαν, οι εκπαιδευτικοί  , οι σύλλογοι γονέων, ευχαριστεί  τα παιδιά  που συμμετείχαν και μπορέσαμε να κάνουμε πραγματικότητα αυτό που σχεδιάσαμε  . Ευχαριστούμε επίσης όλους όσους  συνέβαλλαν με την πολύτιμη βοήθεια τους στην πραγματοποίηση του διημέρου αυτού.

   Με θεατρικά δρώμενα , μουσική ,τραγούδι , ζωγραφική και φωτογραφία , μέσα από τον πολιτισμό και την συλλογική προσπάθεια οι μαθητές της πόλης μας ανέδειξαν και κατέδειξαν ότι υπάρχει ελπίδα σε πείσμα αυτών που θέλουν να μας ισοπεδώσουν .

   Στην όλη προσπάθεια θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και τις  εποικοδομητικές συζητήσεις που έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων και κατέδειξαν όχι μόνο τα προβλήματα της εκπαίδευσης αλλά κυρίως ότι όλοι πια συνειδητοποιούν πως το σχολείο που ονειρευόμαστε  μόνο με την ενεργό  συμμετοχή μας μπορεί να γίνει πραγματικότητα .

   Δυστυχώς κάποιοι δεν αντιλήφθηκαν , δεν κατάλαβαν ,ότι η οργανωμένη αποδόμηση της δημόσιας δωρεάν παιδείας δεν αποτελεί μόνο πλήγμα για τους μαθητές και τις οικογένειες τους αλλά είναι μια ευθεία βολή - μαχαιριά στην καρδιά της κουλτούρας και του πολιτισμού μας , στο μέλλον αυτού του τόπου , το οποίο εκφράζεται σαφώς από την νέα γενιά , από τα παιδιά μας .

Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στις εκατοντάδες υπογραφές που συγκεντρώθηκαν από συμπολίτες μας στο περίπτερο για τις Γερμανικές αποζημιώσεις βάζοντας ακόμα ένα λιθαράκι στην προσπάθεια που καταβάλλεται από πάρα πολλές συλλογικότητες στην χώρα, καθώς και στην υψηλή επισκεψιμότητα που δέχθηκε το περίπτερο που δημιουργήσαμε για τα 100 χρόνια από την γέννηση του Γρηγόρη Λαμπράκη.

   Η Ένωση Γονέων με συνέπεια και συνέχεια θα συνεχίσει να παρεμβαίνει και να στέκεται απέναντι σε οποιαδήποτε πολιτική  επιβουλεύεται το δικαίωμα των παιδιών μας σε αξιοπρεπή μόρφωση και εργασία , σε εκείνους που θεωρούν ότι οι Γονείς και οι Μαθητές είναι αντικείμενα πολιτικής εκμετάλλευσης και καθοδήγησης .

   Ζητήσαμε από τούς μαθητές των σχολείων μας να αναδείξουν το σχολείο που ονειρεύονται και το έκαναν με τον καλύτερο τρόπο .

   Έχουμε ευθύνη και υποχρέωση να παλέψουμε  για αυτό, αρκετά καθυστερήσαμε .

 

ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΝ !!!!!!!!!

     Ο Πρόεδρος                                                                       Η Γραμματέας

Μιχάλης Τασούλας                                                       Έλενα Γαβριελάτου-Κώτη

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB