spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ Η ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail
  
10.03.12

logo_iliou_polisΤις τελευταίες μέρες γινόμαστε όλοι θεατές ενός παράλογου και κακοστημένου έργου που παίζεται στην πόλη από την Δημοτική Αρχή.
Με ένα τρόπο αδιαφανή, προφανέστατα αντιδημοκρατικό, κινούμενοι πέρα από τα όρια της νομιμότητας, ο κ. Δήμαρχος και η παράταξή του προσπάθησαν να αναμορφώσουν την κεντρική πλατεία της πόλης μας και να προβούν σε επεμβάσεις που προφανέστατα θίγουν την φυσιογνωμία της και αλλάζουν τον τρόπο χρήσης της, παραχωρώντας συγχρόνως και τμήμα της στην ιδιωτική εκμετάλλευση.

Η κεντρική πλατεία πρέπει να αλλάξει. Το έργο αυτό είναι απαραίτητο και βέβαια λιμνάζει με ευθύνη αυτών που διοίκησαν χρόνια τώρα τον Δήμο. Ο κ. Δήμαρχος εν κρυπτώ  προέβη σε σειρά έργων, χωρίς κάποια απόφαση  του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ  ένα τόσο σοβαρό ζήτημα θα έπρεπε να συζητηθεί πλατιά και ανοικτά στην πόλη, με την συμμετοχή κατοίκων, φορέων, αλλά και όλων των δημοτικών παρατάξεων.

Η παράταξη που διοικεί τον Δήμο ασχημονεί κατ' επανάληψη και το επαναλαμβάνει και στο συγκεκριμένο θέμα.

Στην οικονομική επιτροπή ο αρμόδιος αντιδήμαρχος πέρασε το θέμα ως «εργασίες συντήρησης στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης» διαβεβαιώνοντας ότι οι μόνες εργασίες που θα γίνονταν θα ήταν η αντικατάσταση των πλακών της πλατείας,  αφού  ήδη  ήταν  οι     περισσότερες   μισοκατεστραμμένες. Είπε ψέματα. !!!     Στην πορεία, όλοι γίναμε μάρτυρες ξαφνικά των εργασιών που  εκτελούνταν και που αφορούσαν την καταστροφή και περιορισμό πρασίνου, κοπή δένδρων, κατεδάφιση κτισμάτων, ηλεκτροφωτιστικές εργασίες και το κυριότερο περιορισμό του ελεύθερου χώρου της πλατείας με σκοπό  την εκμίσθωση και τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων.

Μετά από αίτημα όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης ο κ. Δήμαρχος για το παραπάνω μείζων θέμα αναγκάζεται εκ των υστέρων και το φέρνει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο

Εκεί αφού ακούστηκε  ο καταγγελτικός λόγος όλων των Δημοτικών Παρατάξεων της αντιπολίτευσης και βέβαια η εμπεριστατωμένη θέση του επικεφαλής της κίνησής μας Χρήστου Κοκοτίνη, ο κ. Δήμαρχος προχώρησε  στην προσφιλή του τακτική. Υπαναχώρησε  κάνοντας  άλλη  μια  κωλοτούμπα....!!!

Έτσι «αδειάζει» του αρμόδιους αντιδημάρχους και τον τεχνικό του σύμβουλο, προτείνοντας  στο σώμα να ανασταλούν όλες οι εργασίες στην κεντρική πλατεία, πλην της τοποθέτησης των πλακών, μέχρι το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, οπότε και θα προσέλθει προφανώς με κανονικές αρχιτεκτονικές μελέτες και νέες θέσεις. Γιατί κύριε Δήμαρχε; Αφού  κόπτεστε ότι όλα είναι νόμιμα και διαφανή, αφού εσείς είστε ο αντιλαϊκιστής, αυτός που φέρνει νέα πολιτικά ήθη στην πόλη, ο ρέκτης,  γιατί από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα παλλινδρομείτε και έρχεστε μπροστά στην γενική κατακραυγή να φέρετε δήθεν καινούργιες προτάσεις για ένα τόσο σοβαρό θέμα σε μία εβδομάδα; Κατανοείτε προφανώς ότι οι αυταρχικές πρακτικές και η  με παντελώς αλαζονικό τρόπο διοίκηση έχουν και τα όρια τους.

Η κίνησή μας έχει θέσεις και απόψεις και για το μείζον θέμα της κεντρικής πλατείας. Έχουν γίνει πλατιά γνωστές στον Ηλιουπολίτικο λαό και θα αναπτυχθούν εκτενώς από τον επικεφαλή μας Χρήστο Κοκοτίνη στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα συζητηθεί το θέμα. Δεν είμαστε αντίθετοι σε επιμέρους έργα που όμως δεν θα αλλοιώνουν την φυσιογνωμία και τη χρήση της πλατείας, όπως την εννοούμε. Παλεύουμε η κεντρική πλατεία να γίνει ανθρώπινη, προσβάσιμη, ανοικτή στον κόσμο και ενταγμένη σ' ένα ευρύτερο σχεδιασμό του κέντρου της πόλης που θα μειώνει την κυκλοφορία και θα αναπτύσσει το πράσινο. Δεν δεχόμαστε η πλατεία να δοθεί προς εμπορική εκμετάλλευση με ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων ή άλλο τρόπο. 

 Εκτός από τα παραπάνω, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 5/3/12, γίναμε μάρτυρες και ενός  επεισοδίου  που θύμισε τις συνεδριάσεις προηγούμενων χρόνων που όλοι  στα - στα λόγια -  καταδικάζουν.  Ελλείψει θέσεων και προτάσεων, με κύρια ευθύνη του κ. Δήμαρχου, αυτός και ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης προτίμησαν τις κοκορομαχίες και την ανταλλαγή φράσεων που δεν αρμόζουν σε ένα τέτοιο συλλογικό όργανο. Προφανώς ήταν βολικό για τον Δήμαρχο, να ¨πετάξει την μπάλα στην εξέδρα¨ μετά το θέμα της πλατείας, για να αποκαταστήσει τις  ισορροπίες εντός της δημοτικής του ομάδας !!!

Η «Ηλίου - Πόλις  Ανθρώπινη Πόλη» έχοντας  απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης που της ανετέθη από τον λαό της Ηλιούπολης να τον εκπροσωπήσει έστω και με έναν δημοτικό σύμβουλο στο Δημοτικό Συμβούλιο, δήλωσε ότι δεν είναι διατεθειμένη να συμμετέχει σ' αυτό το θέατρο του παραλόγου.

Διαμαρτυρόμενος για τα παραπάνω, ο επικεφαλής της κίνησής μας Χρήστος Κοκοτίνης αποχώρησε από το Δημοτικό Συμβούλιο, καταγγέλοντας παρόμοιες συμπεριφορές και συμπαιγνίες. Δεν είναι δυνατόν ο λαός μας να βυθίζεται στην φτώχεια, την ανυποληψία και τον διεθνή διασυρμό και οι διοικούντες περί άλλων να τυρβάζουν.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB