spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Εγκαίνια Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αγ. Κωνσταντίνου PDF Εκτύπωση E-mail
  
21.03.12

egkainia_kapiΠλήθος κόσμου κατέκλυσε το νεοσύστατο Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αγ. Κωνσταντίνου του Δήμου Ηλιούπολης, που εγκαινιάσθηκε τη Δευτέρα. Εκατοντάδες δημότες θέλησαν να γνωρίσουν από κοντά, αυτή την καινοτόμο προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής, που δημιούργησε έναν χώρο, όπου συνδυάζεται η δημιουργική απασχόληση των μεγαλύτερης ηλικίας συμπολιτών μας, με τη δωρεάν παροχή ιατρικών υπηρεσιών.
Το Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που στεγάζεται σε άνετο και ευχάριστο χώρο, με σύγχρονες υποδομές, επί της οδού Αγ. Κωνσταντίνου 7, διαπνέεται από μια νέα, τελείως διαφορετική αντίληψη για τη σχέση της τρίτης ηλικίας με τη ζωή και την κοινωνία.

Μέσα από τις ποικίλες δραστηριότητες που θα παρέχει στα μέλη των Κ.Α.Π.Η., αλλά και τους νεότερους δημότες μας που θα το επισκέπτονται, όπως είναι το ειδικά διαμορφωμένο,  για άτομα άνω των 50 ετών, πρόγραμμα εξοικείωσης με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή, οι ομάδες δραματοθεραπείας, χοροθεραπείας, γελιοθεραπείας, μουσικοθεραπείας κ.λπ., το διαδραστικό κοινωνικό παιχνίδι για την πρόληψη προβλημάτων μνήμης και συναφών παθήσεων, ο εκθεσιακός χώρος που θα λειτουργεί ως χώρος διαρκών εκθέσεων των καλλιτεχνικών έργων των μελών του και οι άλλες εκδηλώσεις που θα διοργανώνονται κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του,  σκοπεύει να γίνει ένας χώρος δημιουργικής και ενεργού συμμετοχής των ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας σε όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες. Αυτές οι δραστηριότητες θα είναι ελκυστικές και για νεότερης ηλικίας άτομα, με στόχο την συνύπαρξή τους με τους μεγαλύτερους, ούτως ώστε να επιτυγχάνεται η ζωντανή ανταλλαγή και αλληλοτροφοδότηση με εμπειρίες, γνώση και αντιλήψεις, και η αποφυγή της περιθωριοποίησης και του ηλικιακού χάσματος. 

Ταυτόχρονα στο Κέντρο θα φιλοξενούνται και υπηρεσίες παροχής ιατρικών υπηρεσιών προς όλους τους δημότες μας. Αυτές οι υπηρεσίες αφορούν στην πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων οστεοπόρωσης και νόσου Αλτσχάιμερ, και θα συνίστανται σε δωρεάν διαγνωστικές επισκέψεις και συμβουλευτική υγείας.

Με τον τρόπο αυτόν προωθείται σταδιακά και ένα δίκτυο Α/βάθμιας Υγειονομικής Περίθαλψης για τους δημότες μας, το οποίο θα επεκταθεί και στις άλλες περιοχές της πόλης.

Το Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης εγκαινίασε ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, κ. Βασίλης Βαλασόπουλος, μαζί με τον συμπολίτη μας κ. Γιάννη Βόγλη, ηθοποιό, και Πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Πατρών, ο οποίος προσκλήθηκε από τον Πρόεδρο του «ΚΑΦΑΔΗΛ-Π. Πεντάρης», κ. Γιώργο Γιαννόπουλο, για να σηματοδοτήσει με την παρουσία του το πόσο δραστήριος και παραγωγικός, μπορεί να είναι κάποιος καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Ο Δήμαρχος κατά την ομιλία του τόνισε την πίστη της Δημοτικής Αρχής στις δυνατότητες των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας και την σταθερή επιδίωξή της για ενεργό ένταξή τους στην κοινωνική ζωή. Αναφέρθηκε επίσης στο ευρύ δίκτυο κοινωνικών πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει, για την στήριξη όλων των δημοτών και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων, στη δύσκολη συγκυρία που αντιμετωπίζουμε, καθώς και στη φροντίδα για αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής του Αγ. Κωνσταντίνου, με μια σειρά έργων που είναι σε εξέλιξη.

Ο Πρόεδρος του «ΚΑΦΑΔΗΛ-Π.Πεντάρης», κ. Γ. Γιαννόπουλος, αναφέρθηκε εκτός των άλλων στο Ευρωπαϊκό Έτος Ενεργού Γήρανσης, που διανύουμε, και έχει σαν σκοπό να αναδείξει την ικανότητά των ατόμων της τρίτης ηλικίας για παραγωγικές δραστηριότητες, κάτι που αποτελεί και τον στόχο του Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης που εγκαινιάσθηκε. Επίσης ευχαρίστησε τους εργαζομένους, που δούλεψαν με πραγματικό μεράκι, και συνέβαλαν καθοριστικά  στην επιτυχία αυτής της προσπάθειας.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Χ. Γιαννάκης, ο οποίος τόνισε την αμέριστη συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής στα άτομα της τρίτης ηλικίας, και αναφέρθηκε στο πολύπλευρο έργο κοινωνικής αλληλεγγύης που αναπτύσσεται στο Δήμο μας.

Συγκινητική ήταν η στιγμή, κατά την οποία απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες σε δύο γυναίκες αληθινές αγωνίστριες της ζωής, την κ. Μαρία Πετρίδου και Στέλα Μαυρογιάννη, από τις οποίες η πρώτη γιόρταζε την ίδια ημέρα τα 100α γενέθλιά της, και η δεύτερη διάγει το 94ο έτος του βίου της.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Δημοτική Κίνηση», κ. Γ. Αναγνώστου, ο επικεφαλής της παράταξης «ΗΛΙΟΥ Πόλις, Ανθρώπινη πόλη», κ. Χ. Κοκκοτίνης, η επικεφαλής της παράταξης «Ηλιούπολη Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών», κ. Α. Πίκουλα, ο Δημοτικός Σύμβουλος και εκπρόσωπος της παράταξης «ΕΝΑΚ», κ. Γ. Πούλος, ο εκπρόσωπος της παράταξης «Χρώμα στην Πόλη», κ. Α. Ρεϊσόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι και πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι.

20/3/12

Γραφείο Τύπου Δήμου Ηλιούπολης

Δείτε στο Hellasnews.tv . Τα εγκαίνια του Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο Δήμο Ηλιούπολης

Δείτε το σχετικό video http://www.hellasnews.tv/site/index.php?option=com_seyret&task=videodirectlink&id=649

Τελευταία ανανέωση ( 21.03.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB