spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Συνέχεια των επιτυχιών μας στο θέμα της Δημοτικής Περιουσίας PDF Εκτύπωση E-mail
  
23.03.12

Άλλη μια νίκη ήρθε να προστεθεί στη σειρά των δικαστικών μαχών, που κέρδισε ο Δήμος μας τον τελευταίο χρόνο, στη μακρόχρονη αντιδικία του με τους κληρονόμους Νάστου, για τις διεκδικούμενες από αυτούς δημόσιες εκτάσεις γης.
Μετά την τεράστιας σημασίας, για την έκβαση όλου του δικαστικού αγώνα, επιτυχία στο αστικό δικαστήριο, το οποίο απέρριψε το σύνολο των αγωγών για όλες τις διεκδικούμενες εκτάσεις, ήρθε μία ακόμη επιτυχία στο ποινικό μέρος της υπόθεσης.

Με την υπ' αρ. 378/12 απόφασή του ο Άρειος Πάγος δέχτηκε την αναίρεση που ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου μας, και εξαφάνισε βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, που απάλλασσε τους αντιδίκους μας, από βαρύτατες κατηγορίες εναντίον τους, για απάτη σε βάρος του Δημοσίου. Με το βούλευμα αυτό οι κληρονόμοι Νάστου είχαν απαλλαγεί από τις κατηγορίες που τους είχαν αποδοθεί, κατά τρόπο απαράδεκτο, αναιτιολόγητο και δυσεξήγητο, με σκεπτικό το οποίο περιλαμβάνει «ασάφειες, αντιφάσεις και λογικά κενά, οφειλόμενα σε επιλεκτική χρήση και αξιολόγηση των αποδεικτικών μέσων», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εκδοθείσα Αρεοπαγιτική απόφαση. Έτσι η υπόθεση παραπέμφθηκε εκ νέου στο δικαστικό συμβούλιο, για να συζητηθεί η υπόθεση με διαφορετική σύνθεση δικαστών, και να εξετασθεί και πάλι επί της ουσίας.
Η νέα αυτή δικαστική νίκη αποδεικνύει ότι η στιβαρή, αμετακίνητη και μαχητική στάση της Δημοτικής Αρχής, που κινήθηκε σε συνεργασία με τους όμορους Δήμους, έχοντας στο πλευρό της όλο τον Ηλιουπολίτικο λαό, απέφερε θεαματικά αποτελέσματα σ' αυτό το τεράστιας σημασίας για το Δήμο μας θέμα.
Αποδεικνύει ακόμη ότι η ενότητα των πολιτικών δυνάμεων και όλων των δημοτών, στα ζητήματα που μας αφορούν όλους, οδηγεί στη συσπείρωση των δυνάμεών μας, στη δυναμική μας παρουσία, υπεράσπιση και διεκδίκηση των συμφερόντων του Δήμου μας και του λαού του, και μπορεί να επιτύχει μεγάλες νίκες.
Συνεχίζουμε το ίδιο δυναμικά και ενωτικά τη μάχη μας, μαζί με όλους τους Ηλιουπολίτες, μέχρι την τελική νίκη στο δίκαιο αγώνα μας και την παραχώρηση όλων των διεκδικούμενων εκτάσεων στο Δήμο, για να αξιοποιηθούν προς όφελος των δημοτών μας.

23/3/12

Γραφείο Τύπου Δήμου Ηλιούπολης

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB