spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Ημερίδα για την ενδοσχολική βία PDF Εκτύπωση E-mail
  
24.03.12

Σύμφωνα με έρευνες και μελέτες σε Ευρωπαϊκό και Εθνικό επίπεδο, κατά τα τελευταία έτη έχει παρατηρηθεί ανησυχητική αύξηση του φαινομένου της ενδοσχολικής βίας, με σοβαρές επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών και σε ορισμένες περιπτώσεις με τραγικά αποτελέσματα.
Η ενδοσχολική βία συσχετίζεται με την ανάπτυξη σοβαρής αντικοινωνικής συμπεριφοράς, ψυχικών διαταραχών, αυτοκτονικών τάσεων και χρήσης παράνομων ουσιών.
Η αναγνώριση και διερεύνηση του προβλήματος αυτού είναι εξαιρετικής σημασίας, για την υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης και αντιμετώπισής του.

Για τους λόγους αυτούς ο Δήμος Ηλιούπολης και το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας, σε συνεργασία με την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου  (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.), θα υλοποιήσει πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας σε σχολεία του Δήμου μας.
Για την ενημέρωση των εκπαιδευτικών πάνω στις συνιστώσες, τις παραμέτρους και τις αιτίες του προβλήματος και τους τρόπους αντιμετώπισής του, διοργανώνεται Ημερίδα στην αίθουσα του κλειστού Θεάτρου του Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου Ηλιούπολης, με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων στους τομείς της ψυχικής και κοινωνικής υγείας, στις 30 Μαρτίου 2012, ημέρα Παρασκευή και ώρα 18.00 - 21.00, με θέμα «Εκφοβισμός & βία στο σχολείο μεταξύ των μαθητών»

Πρόγραμμα Ημερίδας

Πρόεδρος στρογγυλής τράπεζας: Τσιάντης Ιωάννης, MD, DPM, FRC Psych.

Αν. Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής, Επιστημονικός Υπεύθυνος ΕΨΥΠΕ,

Ψυχαναλυτικός Ψυχοθεραπευτής, Πρόεδρος Ιατρικών Ειδικοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κλάδος Παιδικής και Εφηβικής Ψυχιατρικής (UEMS)

Ομιλητές:

Ασημόπουλος Χάρης PhD, Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνικής Εργασίας.

Θέμα εισήγησης: Εκφοβισμός & βία μεταξύ των μαθητών στο σχολείο: Επιδημιολογικά δεδομένα, αιτιολογικοί παράγοντες, ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις.

Τσιάντης Άλκης-Κωνσταντίνος MD, Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής

Θέμα εισήγησης: Πρόληψη και αντιμετώπιση του εκφοβισμού και της βίας μεταξύ των μαθητών.

Μπεράτης Ίωνας MSc, PGCert, Ψυχολόγος

Θέμα εισήγησης:  Ηλεκτρονικός εκφοβισμός (Cyberbullying)

 

15/3/12

Γραφείο τύπου Δήμου Ηλιούπολης

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB