spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Προς την ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Ηλιούπολης. Aπάντηση για την παρέλαση PDF Εκτύπωση E-mail
  
26.03.12
Αγαπητοί γονείς της Ένωσης Γονέων,
έλαβα το mail σας σχετικά με την παρέλαση της 25ης Μαρτίου και αισθάνθηκα την ανάγκη να σας απαντήσω.
Ονομάζεστε Ένωση Γονέων, υποθέτω λοιπόν πως είστε πολλοί γονείς μαζί. Επίσης γράφετε πως σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων της πόλης μας θεσμοθετήσατε την συμμετοχή σας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου και την 28η Οκτωβρίου μέσω της συμμετοχής σας στις παρελάσεις. Αντιλαμβάνομαι ότι εννοείτε σε συνεργασία με το σύνολο των Συλλόγων Γονέων. Άρα είστε ακόμη περισσότεροι.
Ομιλείτε εξ ονόματος όλων των παραπάνω. Ομιλείτε επίσης, εξ ονόματος της μέσης ελληνικής οικογένειας, των συνταξιούχων, των εργαζομένων, των μαθητών απέναντι στους οποίους θεωρείτε ιστορική την ευθύνη σας να δώσετε τον αγώνα για την Δωρεάν Δημόσια Παιδεία, για ένα καλύτερο μέλλον για μία αξιοπρεπή δουλειά και ζωή.
Βρίσκεστε απέναντι σε όσους δεν έστειλαν βιβλία, δασκάλους και δημιούργησαν απρόσωπα χαοτικά σχολεία και μαζί σας είναι σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα σε όλη την χώρα. Μας καλείτε σε αγωνιστική στάση την οποία πραγματοποιείτε με το να παρελάσετε εσείς οι ίδιοι για να διαμαρτυρηθείτε για όλα τα δεινά που έχουν υποστεί η παιδεία και τα παιδιά μας. Είστε λοιπόν πάρα πολλοί.
Εγώ πάλι είμαι μία, αντε και o άντρας μου δύο και επειδή δεν είμαι δικτυωμένη, δεν γνωρίζω αν υπάρχει άλλος κανείς με την ίδια γνώμη. Γνωρίζω όμως πως ποτέ και πουθενά η άποψη δεν είναι μόνο μία και το ίδιο βέβαια ισχύει και για την αλήθεια. Η δημοκρατία μού επιτρέπει να λάβω το κείμενό σας χωρίς να έχει λογοκριθεί και να το δω επίσης αναρτημένο σε διάφορα δημόσια μέρη όπως το διαδίκτυο.
Η γνώμη μου λοιπόν για το κείμενό σας και λυπάμαι εαν το συνυπογράφει η πλειοψηφία των Ελλήνων, όπως διατείνεστε, είναι πως είναι ένα σύμφυρμα με έντονη πλην ασαφή πολιτική θέση, με μεγάλες δόσεις εθνικού μελό, χιλιοειπωμένες εκφράσεις, χρησιμοποιεί ρήσεις του Κοράη για να δώσει μια επίφαση κουλτούρας, μιλά γενικότροπα (Θα είμαστε εδώ για τα παιδιά μας), λαϊκίζει (παπαγαλάκια των Μ.Μ.Ε.) και στο τέλος, όπως άλλωστε συνηθίζουμε στην πατρίδα μας, χαβαλέ να κάνουμε.
Ενήλικες, γονείς, σοβαροί πολίτες, πώς είναι δυνατόν να αντιμετωπίζετε τα προβλήματα χρησιμοποιώντας τόσο απλουστευτικά κείμενα, παρωχημένες εκδηλώσεις, παρωχημένη συνθηματολογία και τακτικές εποχής μεταπολίτευσης; Αν θεωρείτε ότι οι πληγέντες από την κρίση μόνο τρόπο έχουν το δρόμο που τους υποδεικνύετε, θα μου επιτρέψετε να σας υπενθυμίσω ότι σ΄αυτό τον τόπο φωνάζει και ο κλέφτης και άντε να ξεχωρίσεις ποιός είναι ποιός. Ο πολιτισμένος, είτε είναι φτωχός, είτε άνεργος, είτε μαθητής είτε δάσκαλος αντιμετωπίζει τα προβλήματά του με
ωριμότητα, νηφαλιότητα, αξιοπρέπεια, γιατί έτσι θα τα λύσει. Εκτός αν νομίζετε ότι δεν μας αξίζει ο πολιτισμός, ότι είμαστε μια χύτρα που πρέπει να εκραγεί και να τα ισοπεδώσει όλα.
Σας ευχαριστώ,
Τίνα Σπανού
ΥΓ. 1.  Πρέπει επίσης να σας υπενθυμίσω πως οι πορείες και οι στείρες συνθηματολογίες συχνά λειτουργούν σαν τη βαλβίδα της χύτρας, ξεθυμαίνει το μένος και μετά ποιός έχει όρεξη για διάλογο. Αν είναι καλή η Κυριακή θα πάμε για ούζα και θα έχουμε κάνει και το αγωνιστικό μας καθήκον.
ΥΓ. 2.  Ίσως θυμάστε κάτι γραφικότητες άλλων εποχών όπου στα όρια κάποιων δήμων τοποθετούνταν ταμπέλες «Δήμος Τάδε Αποπυρηνικοποιημένη Ζώνη» και έτσι ο αγωνιστής Δήμαρχος προστάτευε τους δημότες του από το κακό και πούλαγε και αγωνιστικότητα...
 Τίνα Σπανού
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB