spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ - ΣΥΡΙΖΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail
  
04.04.12

syrizaΤο Σάββατο 31/3/2012, πολλοί Ηλιουπολίτες έζησαν ένα ανατριχιαστικό γεγονός. Λίγες δεκάδες φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής, προφανώς προερχόμενοι από άλλες περιοχές της πρωτεύουσας, έκαναν «παρέλαση» σε περιοχές της πόλης (λαϊκή αγορά, Πλ. Κανάρια κλπ) δείχνοντας στους συμπολίτες μας αυτό που ήδη ξέρουμε γι αυτούς, σκορπίζοντας μίσος και ρατσισμό, στοχοποιώντας τους μετανάστες, ενώ παράλληλα κατέστρεφαν πανώ και αφίσες πολιτικών κομμάτων και κινήσεων της Αριστεράς, κραδαίνοντας ρόπαλα και προπηλακίζοντας πολίτες.
Βέβαια η πόλη μας έχοντας δημοκρατική παράδοση, ουσιαστικά τους απομόνωσε. Όμως, δεν πρέπει να επαναπαυτούμε, γιατί το αυγό του φιδιού επωάζεται, αφού το μαύρο μέτωπο που μας κυβερνά τους δίνει χώρο και φωνή, με την πολιτική που ακολουθεί.

       Συγκεκριμένα, ο κ. Χρυσοχοϊδης (αφού υπέγραψε το μνημόνιο, χωρίς να το διαβάσει), ενάμιση μήνα πριν τις εκλογές, «βρήκε τη λύση» σε ένα θέμα, όντως εκρηκτικό, το μεταναστευτικό, που δεν είναι εύκολη η λύση του, προαναγγέλοντας τη δημιουργία 30 στρατοπέδων για τους μετανάστες.

Βέβαια, η λύση αυτού του τεράστιου προβλήματος δεν μπορεί να βρεθεί από εκείνους που το δημιούργησαν και το διαχειρίστηκαν κατά τον πιο άθλιο τρόπο.

Το μεταναστευτικό, σ’ έναν μεγάλο βαθμό, διογκώθηκε όταν Αμερικανοί και Ευρωπαίοι άρχισαν -και ακόμη συνεχίζουν- να βομβαρδίζουν και να ρημάζουν χώρες (πρώην συμμάχους τους) όπως Ιράκ, Αφγανισταν, Λιβύη κλπ, ενώ ήδη Η.Π.Α και Ισραήλ ετοιμάζουν επίθεση στο Ιράν με κίνδυνο δημιουργίας νέων κυμάτων προσφύγων – με πρώτο αποδέκτη τη χώρα μας ως φυσική πύλη εισόδου της Ευρώπης-

Οι στόχοι, βέβαια, των ιμπεριαλιστών είναι γνωστοί, δηλαδή: η αρπαγή του πετρελαίου και του ορυκτού πλούτου των ήδη εξαθλιωμένων αυτών χώρων.

Όμως οι ιμπεριαλιστές είχαν, ήδη, πάρει τα μέτρα τους – με στόχο να αποφύγουν τα κύματα προσφύγων στις χώρες τους- υπογράφοντας συνθήκες ( όπως το Δουβλίνο ΙΙ) με το πολιτικό/υπηρετικό προσωπικό πολλών χωρών, μεταξύ των οποίων και της χώρας μας.

Τι λέει η συνθήκη ‘Δουβλίνο ΙΙ’:

       Οι μετανάστες που εντοπίζονται σε χώρες της Δύσης, υποχρεωτικά επιστρέφουν (στέλνονται) στη χώρα εισόδου.

Η βασική χώρα εισόδου (πύλη για την Ευρώπη )  είναι η χώρα μας, η οποία αδυνατεί, -βάσει της συνθήκης- να εκδώσει ταξιδιωτικά έγγραφα ώστε οι μετανάστες να προωθηθούν σε άλλες χώρες της επιλογής τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εγκλωβίζονται εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες στη χώρα μας, να δημιουργούνται «ανθρώπινες χωματερές», με φυσικό επακόλουθο πολλοί να γίνονται έρμαια κυκλωμάτων ανομίας.

Βέβαια, πολλοί εκμεταλλεύτηκαν (τον καλό καιρό) τους ξένους : μεγαλοεργολάβοι και λοιπά αρπακτικά- με μισθούς πείνας, χωρίς ασφάλιση και με τις υπερ-τιμολογήσεις- έχτισαν και γέμισαν τσιμέντο όλη τη χώρα ,με τις γνωστές μίζες στο πολιτικό και γραφειοκρατικό προσωπικό του δικομματισμού.

Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι, που υπέγραψαν τη συνθήκη του ‘Δουβλίνο ΙΙ’, που είχαν την ευθύνη της φύλαξης των συνόρων, της διαχείρισης του κρατικού μηχανισμού και του δημοσίου χρήματος, έρχονται τώρα, σαν τις «μωρές παρθένες», να προσφέρουν τη «λύση» των στρατοπέδων συγκέντρωσης – και μάλιστα χωρίς κανένα σχεδιασμό και πρόβλεψη για τη διαβίωση ανθρώπων που, στην πλειονότητά τους, δεν διέπραξαν κάποιο έγκλημα, για να είναι φυλακή, απλώς είναι πρόσφυγες προερχόμενοι από εμπόλεμες ζώνες και ρημαγμένες χώρες.

Ας θυμόμαστε ότι σε άλλες δραματικές εποχές που έζησε η χώρα μας (όπως μετά τη Μικρασιατική καταστροφή και σε άλλες δύσκολες περιόδους), πάρα πολλοί Έλληνες κατέφυγαν σε άλλες χώρες απρόσκλητοι.(μετανάστες χωρίς χαρτιά).

      Αυτή τη στιγμή το άθλιο δικομματικό σύστημα και τα στηρίγματά του, αφού εξαθλίωσαν όχι μόνο τους φιλοξενούμενους/μετανάστες, αλλά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, έρχονται και ζητούν να τους ξανα-εμπιστευτούμε για να δώσουν λύσεις σε όλα τα μεγάλα προβλήματα της χώρας και στο μεταναστευτικό, όπως ο ‘θύτης’, θα απαιτούσε εμπιστοσύνη από το θύμα του.

Βασίζονται και επενδύουν στον φόβο, στα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, κυρίως του κέντρου της πρωτεύσουσας, στην παραπληροφόρηση από τα ΜΜΕ (που βρίσκονται στην ιδιοκτησία 4-5 μεγάλων οικογενειών) και στους παρατρεχάμενους (χρυσοπληρωμένους και υπάκουους) δημοσιογράφους.

Όλοι μαζί, λοιπόν, μας  ‘κουνάνε το δάχτυλο’ για τη στάση μας και τις προτάσεις μας που δεν εκφράζουν τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από το «πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος».   

 

Τι προτείνουμε:

 

  1. Άμεση αποχώρηση από τη συνθήκη του ‘Δουβλίνο ΙΙ’.
  2. Συνεργασία/συμπαράταξη με χώρες, λαούς και κινήματα κατά του πολέμου και των ξένων επεμβάσεων – που έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία κυμάτων μεταναστών .
  3. Δημιουργία ανοικτών κέντρων φιλοξενίας, ώστε κατ’ αρχήν να καταγραφούν οι μετανάστες.
  4. Να δοθεί άσυλο, με συνοπτικές διαδικασίες, σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις και να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα.
  5. Να χρηματοδοτηθεί η Ελλάδα – ως βασική πύλη εισόδου – από την Ευρώπη, ώστε να υπάρξει δυνατότητα παροχής κινήτρων προς τους μετανάστες να μετακινηθούν προς άλλες χώρες.

Αρκεί να θυμόμαστε πάντα:

Η δύναμη των λίγων  βασίζεται στην αδράνεια των πολλών. (Χάουαρντ Ζιν)

                                                                                

                                                                                 ΣΥΡΙΖΑ- ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ   

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB