spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ- ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ PDF Εκτύπωση E-mail
  
10.04.12

aristeri_protovouliaΤο τελευταίο διάστημα η κατάσταση στις υπηρεσίες του δήμου και κυρίως στον ευαίσθητο τομέα που αφορά τις κοινωνικές υπηρεσίες και τη καθαριότητα έχει φτάσει σε απελπιστική κατάσταση.
Δεκάδες εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι, το προσωπικό συνεχώς μειώνεται και καμία λύση δεν φαίνεται από πουθενά. Η δημοτική αρχή σηκώνει τα χέρια ψηλά, δηλώνοντας πλήρη αδυναμία να βρει λύσεις, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να μετατοπίσει τις ευθύνες σε άλλους όπως η περίφημη επίτροπος που λειτουργεί σαν ο γενικός επόπτης σε κάθε δράση του δήμου.
Αν και δεν θεωρούμε ότι είναι η επίτροπος η αιτία που μένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι, θέλουμε να δηλώσουμε ότι είναι ιδιαίτερα υποτιμητικό για το δήμαρχο της πόλης να δηλώνει ότι υπάρχει κάποιος άλλος που αποφασίζει για τη λειτουργία του δήμου και ο οποίος αδιαφορεί πλήρως για τις ανάγκες των εργαζομένων με τόσο αυθαίρετο τρόπο.

Στη πραγματικότητα όμως η επίτροπος είναι ένα εκτελεστικό όργανο της δημόσιας διοίκησης η όποια εφαρμόζει ένα βαθύτατα αντιδραστικό νόμο τον Καλλικράτη, οι συνέπειες του οποίου είναι σήμερα εμφανέστατες.
Όμως πρέπει να τονίσουμε ότι η δημοτική αρχή χρησιμοποιεί και άλλα τεχνάσματα για να μην ικανοποιεί τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και ένα απ' αυτά είναι το Δημοτικό Συμβούλιο.
Συγκεκριμένα και μετά από προτάσεις του σωματείου των εργαζομένων το τελευταίο διάστημα το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε αρκετές φορές αποφάσεις ευνοϊκές για τους εργαζόμενους, που όμως όλες έμειναν κενό γράμμα αφού η δημοτική αρχή ΚΑΜΙΑ απ' αυτές δεν υλοποίησε.
Έτσι με πρόσχημα τα διάφορα θεσμικά και γραφειοκρατικά κωλύματα, δεν προχώρησε στην υλοποίηση έστω και μιας απόφασης του Δημ. Συμβουλίου. Στη πραγματικότητα η δημοτική αρχή χρησιμοποιεί το Δημοτικό Συμβούλιο για να κερδίζει χρόνο και τίποτε παραπάνω.
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και μετά την τελευταία συνεδρίαση του συμβουλίου ο εκπρόσωπος της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ στο συμβούλιο Γ. Σόφης, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ξανασυμμετάσχει στο στημένο αυτό παιχνίδι.
Τέλος κάλεσε το διοικητικό συμβούλιο των εργαζομένων στο δήμο να οργανώσει με αποφασιστικό τρόπο τον αγώνα του έτσι ώστε να επιβάλει στη δημοτική αρχή την εφαρμογή των αυτονόητων που είναι η πληρωμή των εργαζομένων και η διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.  

Εκφράζουμε την πλήρη υποστήριξη στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων
Ενότητα και αγώνας ο μόνος δρόμος για τη νίκη!

Κανένας εργαζόμενος απλήρωτος!

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB