spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Κυριακάτικη προβολή παιδικής ταινίας PDF Εκτύπωση E-mail
  
20.04.12

paidikes_provolesΑυτή την Κυριακή, 22/4/12, στις 11.00, θα προβληθεί στο κλειστό Δημοτικό μας Θέατρο, με ελεύθερη είσοδο, η παιδική ταινία:
Βάλο /
Valo Φινλανδία, 2005, έγχρωμο, 83΄
Σκην
oθεσία  Κάγια Γιουρικάλ (Kajia Jurikale)
Μια ιστορία σαν αυτές του Καρόλου Ντίκενς, με έναν ταλαντούχο εννιάχρονο, γιο ενός καπνοδοχοκαθαριστή, ο οποίος μέσω των καπνοδόχων φέρνει την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά που ζουν σε ένα μικρό χωριό.

Η ταινία αφηγείται μια αληθινή ιστορία και αναφέρεται στα θαρραλέα παιδιά, στη δύναμη της φιλίας και στη σημασία να πιστεύει ο καθένας στον εαυτό του. Το σενάριο βασίζεται στα αυθεντικά ημερολόγια ενός παιδιού, που γράφτηκαν στις αρχές του περασμένου αιώνα. Πρόκειται για τον Αλεξαντέρι Αχόλα-Βάλο, έναν Φιλανδό που μεγαλώνοντας έγινε γνωστός σαν καλλιτέχνης και φιλόσοφος, και ο οποίος έζησε μια όμορφη ζωή στη Ρωσία, τη Φιλανδία και τη Σουηδία από το 1900 έως το 1997.

Ερμηνεία                                            

Βίλι Γιάρβινεν, Γιόνι Κεχουσμα, Σάρα Μαρία Γιουντουνεν, Αλίνα Σάκο, Εβελίνα Ουζιτάλο, Τέιγιο Ελοράντα, Χανού Κιβιoγια, Ρέα Μαουράνεν, Πέντι Κορχoνεν,Όλκα Χορiλα

Βραβεία

¨       Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους (2005), Βραβείο Καλύτερης Ερμηνείας Αγοριού
¨       24o  Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου Oulu (Φιλανδία 2005), 2ο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής των Παιδιών
¨       Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου Τελ Αβίβ (2006), Πρώτο βραβείο της Κριτικής Επιτροπής των Παιδιών
¨       Βραβείο για τα δικαιώματα του παιδιού από τη Unicef στη σκηνοθέτιδα, κατά τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα του Παιδιού (20.11.2005)

Τελευταία ανανέωση ( 20.04.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB