spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Εκλογές στις 6 Μαΐου - Χρήστος Κοκοτίνης
Εκλογές στις 6 Μαΐου - Χρήστος Κοκοτίνης PDF Εκτύπωση E-mail
  
02.05.12

kokotinisΣε λίγες μέρες ολοκληρώνεται ο προεκλογικός αγώνας και ο ελληνικός λαός, στις 6 Μάη, καλείται να αποφασίσει για το μέλλον του στις πιο κρίσιμες εκλογές από την μεταπολίτευση και μετά.
Η τρόϊκα, η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ και η μεγαλοαστική τάξη της χώρας μας, με την ψήφιση των μνημονίων και των αποικιοκρατικών δανειακών συμβάσεων ολοκληρώνουν την οικονομική και κοινωνική καταστροφή. Εξάπλωσαν την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, κατάργησαν τις συλλογικές συμβάσεις, διέλυσαν τη δημόσια υγεία, παιδεία και πρόνοια και μετέτρεψαν τη χώρα σε προτεκτοράτο της τρόϊκας. Ως αποτέλεσμα βλέπουμε, το καλύτερο κομμάτι της κοινωνίας,τη νεολαία μας, να ξενιτεύεται αδυνατώντας να εργαστεί, να ζήσει και να δημιουργήσει στον τόπο της.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά έχουν, ήδη, δεσμευτεί για νέα αντιλαϊκά μέτρα 15 δις ευρώ, μειώνοντας, εκ νέου, μισθούς και συντάξεις, προγραμματίζοντας νέες φοροεπιδρομές, - αφήνοντας ανέπαφο τον πλούτο και όσους χρόνια κερδοσκοπούν εις βάρος του λαού- διαλύοντας το κοινωνικό κράτος και εκποιώντας τη δημόσια περιουσία.

Είναι φανερό, πλέον, ότι δεν μπορούν να σώσουν την πατρίδα μας όσοι την κατέστρεψαν.

Έτσι, λοιπόν, στις εκλογές στις 6 Μάη, ο ελληνικός λαός με τη ψήφο του χρειάζεται να δόσει εναλλακτική πολιτική προοπτική και λύση με σχηματισμό αριστερής, προοδευτικής κυβέρνησης.

Αυτή η αριστερή κυβέρνηση, πάντα με τη στήριξη του λαϊκού κινήματος, θα είναι σε θέση:

  1. Να αναστείλει την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους, ώστε μετά από λογιστικό έλεγχο να διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος του (επαχθές ή απεχθές χρέος, που προκύπτει από τοκογλυφικά δάνεια, υπερτιμολογημένες προμήθειες στρατιωτικού υλικού και λοιπού εξοπλισμού κλπ)
  2. Να ακυρώσει τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις
  3. Να διεκδικήσει τις πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία.
  4. Να φορολογήσει τον πλούτο και την εκκλησιαστική περιουσία
  5. Να προχωρήσει στην παραγωγική και αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της χώρας- με σεβασμό στο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον -, με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας
  6. Να μειώσει τις στρατιωτικές δαπάνες
  7. Να αποκαταστήσει και να αυξήσει μισθούς και συντάξεις - ιδιαίτερα τις κατώτερες - 
  8. Να αποκαταστήσει τη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία.

 

Και στην ερώτηση που, εύλογα, επανέρχεται σχετικά με την εξέρευση πόρων για τη χρηματοδότηση των σχεδίων και των προτάσεων μας, έχουμε να απαντήσουμε, σε γενικό πλαίσιο,τα εξής:

  1. Από τη φορολόγηση του πλούτου
  2. Από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής,  που υπολογίζονται πάνω από 15 δις ετησίως.
  3. Από τον πραγματικό εκσυγχρονισμό του δημόσιου τομέα - αποφυγή σπατάλης από υπερτιμολογημένα έργα και υπηρεσίες, όπως φάρμακα, προμήθειες κλπ-

 

Για την επιτυχία όλων αυτών, όμως, το πολιτικό υποκείμενο δεν μπορεί να είναι άλλο, παρά η αριστερά σε όλες τις εκφάνσεις και εκφράσεις (κομμουνιστική, ριζοσπαστική, εξοκοινοβουλευτική, οικολογική και κοινωνική), όπως μας διδάσκει και η λαμπρή ιστορία του εγχειρήματος του ΕΑΜ.

Μόνο με την ενότητα όλων αυτών των δυνάμεων, σ ένα minimum κοινό πρόγραμμα, είναι σίγουρο ότι μπορεί να συντριβεί το διεφθαρμένο, αστικό, δικομματικό σύστημα και να ανοίξει ο δρόμος για τον εκδημοκρατισμό της κοινωνίας, την προστασία των λαϊκών στρωμάτων, των ανέργων κλπ

Ας συνειδητοποιήσουμε λοιπόν, ότι λίγο πριν την ολοσχερή καταστροφή της χώρας μας, ο πολιτικός χρόνος είναι ΤΩΡΑ. Δεν μπορούμε να περιμένουμε κλεισμένοι στην κομματική εσωστρέφεια και αυταρέσκεια.

 

Και μην ξεχνάμε ότι το μήνυμα στις 6 Μάη, που θα φέρει την ανατροπή στην Ελλάδα και ταυτόχρονα θα είναι μήνυμα στην Ευρώπη, είναι η ισχυροποίηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ενωτικό - Κοινωνικό Μέτωπο, που πρωτοστάτησε στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες και επιδίωξε και επιδιώκει την ενίσχυση και ενότητα της Αριστεράς, ώστε να επιτευχθεί η αριστερή διακυβέρνηση, που θα οδηγήσει  στον εκδημοκρατισμό της χώρας, στη λαϊκή κυριαρχία και στην κοινωνική και οικονομική προκοπή.

 

Χρήστος Κοκοτίνης

Δημοτικός Σύμβουλος Δημοτικής Κίνησης Ηλιου-πόλις Ανθρώπινη Πόλη

Τελευταία ανανέωση ( 02.05.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB