spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Το χρονογράφημα μας - Μετεκλογικά ευρήματα ! - Του ΝΙΚ. Κ. ΜΟΥΛΙΝΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
  
09.05.12

nikos_moulinosΛέμε για τις εκλογές - γίνανε και τελειώσανε εκείνες! Τώρα μένει να δούμε τι θα γίνει και με... «μας» και πώς θα ... «τελειώσουμε», διότι, όπως λέει ο φίλος μου ο Λευτέρης εκείνες , οι εκλογές δηλαδή, πάει πέρασαν , αλλά, παραμένει, όμως πως θα  την « περάσουμε», εμείς, να δούμε, δηλαδή, πως θα τη βγάλουμε, αν τη βγάλουμε , γιατί, όπου νάναι παίρνουν τους δρόμους οι λογαριασμοί «ων ουκ έστι αριθμός» !
Πρέπει ,λέει , να συνεννοηθούνε - οι εκπρόσωποι μας ! - είναι απαίτηση και ανάγκη εθνική, αλλά, έτσι όπως πάνε τα πράγματα, η μόνη συνεννόηση θα είναι πως δεν μπορούμε να συνεννοηθούνε. Κι ο φίλος μου ο Λευτέρης , που προχθές πίναμε, μαζί, καφέ στο ΗΜΙΩΡΟ και κάναμε πολιτική ανάλυση απεύθυνε έκκληση στα «εμπλεκόμενα μέρη»


- Παιδιά , βάλτε τα κάτω και βρείτε λύση, και μάλιστα επειγόντως, επιτέλους συνεργαστείτε για να... εργαστείτε ! αναφώνησε, σε κάποια στιγμή, με υπέρμετρη μάλιστα, ζωηράδα παρά την ηλικία του και «κοιτάχτηκε» από τους παρευρισκόμενους ως ...ασθενής !
Κι οι... απαντήσεις «ήρθαν» κι από κοντά κι ο Λευτέρης που... σχολίαζε
- Δεν μπορούμε να τους βλέπουμε ,οι μεν - «ωραία, να κοιτάζετε ...αλλού !»
- Δεν μπορούμε να τους ακούμε, οι δε - «εντάξει, δεν έχουν τη φωνή του Νταλάρα, αλλά μπορείτε να βάλετε ...ωτοασπίδες ή να τους απαγορεύσετε να τραγουδούν!»
- Ιδεολογικά έχουμε απόσταση, πώς να το κάνουμε ; οι τρίτοι - «... φυσιολογικά !»
- Ο λαός μίλησε ! οι τέταρτοι - «κι ίδιοι παραμένουν ...αμίλητοι !»
- Δεν τους πάμε αλλά θα τους... «πάμε» να τους δικάσουμε! οι πέμπτοι - «ναι ρε παιδιά , αλλά μέχρι να γίνει αυτό θα πρέπει να καταδικάσετε εμάς ; tragic!»     

Τέτοια και πολλά άλλα έλεγε ο φίλος μου ο Λευτέρης που με ρώτησε και πάλι τι θα γίνει, και πως θα τη βγάλουμε, και τι πάει  να πει ότι έχουνε διαφορές , κι άλλα συναφή ενδιαφέροντα, για να καταλήξει, απευθυνόμενος ...απευθείας στους ...εμπλεκόμενους

- Παιδιά κινηθείτε !Και μην το τραβάτε πολύ, η ακινησία βλάπτει, κι ένα είναι το σίγουρο, έτσι που πάτε θα ... «πιαστείτε !»

Τώρα , βέβαια, εγώ , ως ψύχραιμος πολίτης, ...κάθομαι και σκέφτομαι, ότι , ίσως , λέμε τώρα , να έπρεπε να σκέφτομαι και πριν να ψηφίσω, αλλά , δε μου φαίνεται ότι είναι και εύκολο να τα βρουν 300 έλληνες - είναι πάρα πολλοί!

Αλλά ο φίλος μου επιμένει και ρωτάει « μιλούν ελληνικά ;» κι απαντάει « μιλούν και μιλούν και  ξένες γλώσσες» και κάνει άλλη ερώτηση «δε λένε ότι νοιάζονται για το εθνικό συμφέρον ;» και απαντάει αγνοώντας την παρουσία μου « έτσι λένε ή έτσι τους συμφέρει να λένε , αλλά, όμως, το λένε» και πάει παρακάτω « δεν είναι το θέμα εθνικό ;» και απαντάει « πως δεν είναι ; και με το παραπάνω μάλιστα !» και ξεσπάει

- Να κάτσουνε κάτω και να τα βρούνε ! Το απαιτώ ως λαός !

- Τι να βρούνε ρε Λευτέρη ;

- Τα ...χαμένα, το φιλότιμο, την αξιοπρέπεια μας, το αύριο των παιδιών μας, την πατρίδα, μπορούνε άνθρωπε μου, άκου που σου λέω, τίποτα δεν τους εμποδίζει , εκτός...εκτός και τα έχουνε... «χαμένα» ! Τι λες ;

Δεν είπα τίποτα μόνο που σκέφτηκα ότι θα ψηφίσω ...σύντομα !

Τελευταία ανανέωση ( 15.05.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB