spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ 14.5.2012 ΟΠΣΑ-ΕΕΕ PDF Εκτύπωση E-mail
  
18.05.12

opsa_giorti_miterasΟ Όμιλος Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης (Ο.Π.Σ.Α) υπό την οργανωτική ευθύνη του κ. Θεόδωρου Γεωργάκη, επί 16 χρόνια Δημάρχου της Ηλιούπολης & Η Ενοριακή Ένωση των Επιστημόνων (Ε.Ε.Ε) του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, υπό την πνευματική ευθύνη του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτου π. Σπυρίδωνος Κατραμάδου,
αναγνωρίζοντας την εξαιρετική, κοινωνική, πολύπλευρη και αξιομίμητη διαχρονικά, προσφορά δύο καταξιωμένων Γυναικών και Μητέρων της Πόλης μας, των:α) κ. Ευθυμίας Παραθύρα και β) κ. Αγνής Κεφαλά, συνδιοργάνωσαν Τιμητική Εκδήλωση για την απονομή στα πρόσωπά αυτών , των πολλών ευχαριστιών  και ειδικής για τους πιο πάνω λόγους Πλακέτας, με αφορμή και την παγκόσμια ημέρα της Μητέρας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 14/5/2012 στον Ι. Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως.
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε και κατέκλυσε τον Καθεδρικό Ναό της πόλης μας,  για να συμμετάσχει και να  συγχαρεί τις δύο άξιες τιμώμενες συμπολίτισσες μας.Καλωσόρισμα, χαιρετισμό και ομιλίες απεύθυναν στους παρευρισκόμενους ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδων Κατραμάδος και ο κ. Θεόδωρος Γεωργάκης.  

Στην ομιλία του ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, τόνισε μεταξύ άλλων τη σπουδαία καταγωγή  της γιορτής της μητέρας, από την αρχαία Ελλάδα , γιορτή της άνοιξης, όπου λατρευόταν η Γαία, η μητέρα Γη, μητέρα όλων των Θεών!                                                          Σήμερα,  στην εποχή του αχαλίνωτου  υλισμού, της αθεΐας και της απόρριψης της πίστης, των αρχών, των αξιών και των καθαρών ιδανικών,  χρειαζόμαστε, όσο ποτέ, πιστές στο πρόσωπο του Θεού, στο θεσμό της Εκκλησίας,  μητέρες,  που θα μεταλαμπαδεύσουν, όπως και το πρότυπο τους η Παναγία  στα παιδιά μας τις αρχές του Ευαγγελίου, της πίστεως, της ζωής της Εκκλησίας.

 Η Παναγία-μάνα είναι η κλίμακα ανάμεσα σε γη και ουρανό που σώζει τον άνθρωπο. Η απλή μάνα γίνεται και αυτή το σκαλοπάτι για το παιδί της με στόχο την επίγεια και επουράνια αναζήτηση, με υγιή δεδομένα που η ίδια καλλιεργεί στο δημιούργημά της. Ο π. Σπυρίδων αναφέρθηκε στο έργο των τιμωμένων και τις συνεχάρη για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.
Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Θεόδωρος Γεωργάκης  ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί  στην εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, που βιώνει η χώρα μας, η οποία σε συνδυασμό με ένα συνεχώς κλυδωνιζόμενο αξιακό σύστημα , έχει βυθίσει ένα λαό  στην απαγοήτευση,  στο θυμό,  στη λύπη και στη μοναξιά.  Ένας λαός από τη φύση του  χαρούμενος και δημιουργικός τώρα είναι φανερά καταπονημένος και ενοχλημένος.                                       Παρ'όλα αυτά επισήμανε την αξία της αντίστασης και υπενθύμισε τα λόγια του ποιητή: «Μην παραλείπεις να αντιστέκεσαι στην ψυχική ερήμωση» και συνέχισε: «Αυτό κάνουμε σήμερα εδώ στον Ιερό τούτο χώρο, αντιστεκόμαστε τιμώντας τη Μητέρα,  εκείνη που ενσαρκώνει την Πίστη , την Ελπίδα, την Αγάπη, τον Αγώνα, την Αισιοδοξία, την Καθημερινή Πάλη. Τιμάμαι την Μητέρα, τη Γυναίκα, την Εθελόντρια , την Παιδαγωγό. Εκείνη , που κάθε μέρα αγωνιά και αγωνίζεται, που ξέρει να δίνει, όλο να δίνει στην οικογένεια, στην κοινωνία, στην πατρίδα».
Αυτό το πλάσμα, ο Θεός όταν το δημιούργησε, έδωσε ιδιαίτερη προσοχή χάρη και χάρισμα, έδωσε το τέλειο δώρημα! Μίλησε για την μητέρα των μητέρων για το τέλειο πλάσμα που μπορεί να θεραπεύει, που μπορεί να παρηγορεί, που μπορεί με μια μπουκιά ψωμί να ταΐσει και να χορτάσει πλήθος κόσμου, που  μπορεί να είναι η γέφυρα η μετάγουσα τους επί γης προς ουρανό, να είναι ζωοφόρα μάνα λαών, θυσαυρός αδαπάνητος, μίλησε για την Παναγία Θεοτόκο.      

Η ανταπόκριση του κόσμου έστειλε  το μήνυμα πως όταν υπάρχει  η ανιδιοτελής Αγάπη για τον συνάνθρωπο, σε συνδυασμό με τη διάθεση προσφοράς στην κοινωνία μέσα από τον Εθελοντισμό, μπορούμε να καταφέρουμε ΠΟΛΛΑ! Η δύσκολη εποχή, που περνάμε άλλωστε το επιβάλλει.

Η συνεργασία Ε.Ε.Ε και Ο.Π.Σ.Α θα συνεχιστεί  με παρόμοιες εκδηλώσεις  και συνεργασίες, εφαρμόζοντας τα λόγια του Μπυρόν: «όσοι βρήκαν τη χαρά πρέπει οπωσδήποτε να τη  μοιραστούν με τους άλλους, γιατί η ευτυχία γεννήθηκε για να είναι δίδυμη»

Καθιερώνεται πλέον η ετήσια τιμητική εκδήλωση των γυναικών-μητέρων της πόλης μας.

Τελευταία ανανέωση ( 18.05.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB