spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! (;) PDF Εκτύπωση E-mail
  
21.05.12

anexartiti_koinwnia_politwnΠερίοδο εκκωφαντικής οικονομικής ανθοφορίας μοιάζει να διανύει η Δημοτική Αρχή Ηλιούπολης σε αντίθεση με τους δημότες της πόλης, που καθημερινά βλέπουν το εισόδημά τους να εξανεμίζεται, ενώ ολοένα και περισσότεροι δεν προφέρουν καν τη λέξη "εισόδημα", αφού μπαίνουν στη μακριά λίστα των ανέργων.
Μετά την απόφαση για το άνευ σχεδίου "ξήλωμα" της κεντρικής πλατείας και την κατά το δοκούν μετατροπή της σε υπαίθρια σάλα τραπεζοκαθισμάτων, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης εγκαινίασε στις 19 Μαρτίου το Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην περιοχή του Αγ. Κωνσταντίνου, χώρος στον οποίο στεγάζονται τα Γ' και Ε' ΚΑΠΗ του Δήμου.

Αυτονόητο είναι πως ουδείς αμφισβητεί, ότι οι συμπολίτες μας της Τρίτης ηλικίας και αξίζουν και πρέπει να έχουν τον αμέριστο σεβασμό μας και την όσο το δυνατόν καλύτερη φροντίδα, που τόσο έχουν ανάγκη. Ωστόσο, η πρόθεση για αμέριστη συμπαράσταση στα άτομα Τρίτης ηλικίας, που συχνά επικαλείται ο κ. Βαλασόπουλος, δεν είναι δυνατόν να αποτελεί ακόμη μία ωραιοποιημένη βιτρίνα πίσω από την οποία ανεμοσκορπίζονται ποσά δεκάδων χιλιάδων ευρώ εν αγνοία των Ηλιουπολιτών συμπεριλαμβανομένων και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κοιτάζοντας λοιπόν πίσω από τη βιτρίνα, ανακαλύπτουμε πως το νεοσύστατο Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης κρύβει πολλούς γρίφους. Η λογική του "πρώτα βάζω το φαγητό στο φούρνο και μετά διαλέγω τα υλικά" φαίνεται πως αποτελεί πάγια τακτική του κ. Βαλασόπουλου ο οποίος επέλεξε για μία ακόμη φορά να μας εκπλήξει. Γιατί πράγματι έκπληξη συνιστά το γεγονός, ότι αν και το Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης εγκαινιάστηκε και παραδόθηκε προς λειτουργία στις 19 Μαρτίου, η σχετική μελέτη για την ανακαίνιση και τον εξοπλισμό του συνετάχθη από υπάλληλο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου δέκα ημέρες αργότερα, δηλαδή στις 29 Μαρτίου. Το πλέον απίστευτο είναι ότι η μελέτη παρουσιάστηκε προς έγκριση και ψήφιση στο Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. μόλις πριν από λίγες ημέρες, στις 15 Μαΐου! Ευλόγως προκύπτουν τα ακόλουθα ερωτήματα: Ποια πρόσωπα, με ποια διαδικασία και έναντι ποίου αντιτίμου ανέλαβαν και μάλιστα διεκπεραίωσαν την ανακαίνιση και τον εξοπλισμό του Κέντρου πριν καν μπουν οι υπογραφές έγκρισης του έργου; Πώς εννοεί ο κ. Βαλασόπουλος τη δυνατότητα παρακολούθησης και ελέγχου της νομιμότητας στις διαδικασίες ανάθεσης - εκτέλεσης έργων του Δήμου, όταν η αποπεράτωση του έργου προηγείται της έγκρισης εκτέλεσής του;

Στην περίπτωση όμως του Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι εκπλήξεις του Δημάρχου ενίοτε εξελίσσονται και σε ηλεκτροπληξίες! Αρκεί να μάθει κανείς ότι για το σύνολο των εργασιών ανακαίνισης - το μεγαλύτερο μέρος των οποίων αποτελούν οι ηλεκτρολογικές μελέτες / ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις - το ποσό που δαπανήθηκε ανέρχεται στις 50.000 ευρώ δίχως σε αυτό να συνυπολογίζεται το κόστος αμοιβής του υπεύθυνου εκτέλεσης ηλεκτρολογικών εργασιών. Μάλιστα, τα στοιχεία του εν λόγω προσώπου στο οποίο έγινε απευθείας ανάθεση παραμένουν άγνωστα. Οι δε ηλεκτρολογικές εργασίες πραγματοποιήθηκαν χωρίς καν την έκδοση της απαιτούμενης οικοδομικής άδειας αλλαγής χρήσης για το συγκεκριμένο χώρο, στον οποίο πριν λειτουργούσε σουπερμάρκετ.

Λεφτά υπάρχουν όμως και μάλλον περισσεύουν, γιατί ο κ. Βαλασόπουλος δεν δίστασε να διαθέσει και το ποσό των 9.500 ευρώ μόνο για την εξωτερική πινακίδα στην είσοδο του κτιρίου! Ενώ επιπλέον 4.500 ευρώ δαπανήθηκαν για την αγορά δερμάτινων ειδών σαλονιού κατ΄απαίτηση του Δημάρχου για ... design και style στο χώρο φιλοξενίας των μελών των Κ.Α.Π.Η.

Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στον κ. Δήμαρχο ότι πολύ πριν από τα εγκαίνια του Κέντρου, σε ερώτηση της κας. Α. Πίκουλα, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ηλιούπολη: Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών" σχετικά με το αν η Δημοτική Αρχή θα προχωρήσει ή όχι στην αγορά νέου εξοπλισμού, η απάντηση του κ. Βαλασόπουλου, που δόθηκε υπό τη μορφή προσωπικής δέσμευσης ήταν κατηγορηματικά αρνητική. Ως εκ τούτου, διερωτώμαστε ποιο πραγματικά είναι το ύψος του ποσού που θα αποκαλυφθεί εν καιρώ για τη λειτουργία του Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης μιας και λόγω των δύο συνεχόμενων προεκλογικών περιόδων που διανύει η χώρα, δεν υπάρχει προς το παρόν η δυνατότητα σύγκλισης του Δημοτικού Συμβουλίου ήδη από τις 4 Απριλίου 2012.

Όπως και να' χει, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά, ότι δρα σαν να βρίσκεται σε μία δική του παράλληλη πραγματικότητα η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτή, που όλοι βιώνουμε.

Κύριε Δήμαρχε,

Τα αδικαιολόγητα δεν δικαιολογούνται. Στον ενάμιση χρόνο της δημαρχιακής σας θητείας εκπλησσόμαστε με την επιμονή σας να ακολουθείτε κατά γράμμα τις ολέθριες για τους Έλληνες τακτικές της δύουσας κομματικής παράταξης, που σας ανέθρεψε.  

Τα πάσης φύσεως εγκαίνια μπορεί να απαθανατίζονται στο φωτογραφικό φακό ως δήθεν απόδειξη έργου και μπορεί να πιστώνονται σε δημαρχιακές θητείες, το ζητούμενο όμως είναι να γνωρίζουμε όλοι σε ποιους χρεώνονται οι λογαριασμοί των εγκαινίων. Σε περίπτωση λοιπόν, που το αγνοείτε, νιώθουμε υποχρεωμένοι να σας ενημερώσουμε ότι "λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν"! Η κοινή αυτή διαπίστωση θα μπορούσε να αποδειχθεί για εσάς ένας ιδιαίτερα χρήσιμος οδηγός για μία πιο υπεύθυνη στάση στη διαχείριση χρημάτων, που ανήκουν σε κάθε Ηλιουπολίτη και Ηλιουπολίτισσα.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ"

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB