spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Eκθεση Ζωγραφικής του Οδυσσέα Άννινου ‘'Ο Μελισσοκόμος των Αγγέλων''. PDF Εκτύπωση E-mail
  
01.06.12
afisa-agg-mikriΑπό τις 1 εως τις 3 Ιουνίου 2012 διαρκεί η νέα εκθεση ζωγραφικής με τίτλο ‘'Ο Μελισσοκόμος των Αγγέλων'' του καλλιτέχνη Οδυσσέα Άννινου στο Πολυχώρο ‘'ΑΘΗΝΑΙΊΣ ‘' της οδού Καστοριάς στο Βοτανικό.
Ο Ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς που θα προσεγγίσει θεωρητικά την εκθεση τη βραδιά των εγκαινείων επισημαίνει:
‘'Πρόκειτε για ένα ουσιαστικά σημαντικό δρώμενο τέχνης , μια κατάθεση φόρος τιμής στο μεγάλο Ελληνα κινηματογραφικό δημιουργό Θεόδωρο Αγγελλόπουλο που η μαγεία της τέχνης αγγιξε κάθε θεατή .Με εμπνευσμένη καθοδήγηση ο Οδυσσέας Άννινος μας αποκαλύπτει στη παρούσα εκθεση μια ζωγραφική εννοιακών οσμώσεων και υψηλών δράσεων που αρχιτεκτονικά συνδέουν την ιστορικότητα με την υποβλητική επιστέγαση των συμβόλων της διευθέτησης. Η σκιαγραφημένη πραγματικότητα του σκηνοθέτη Αγγελόπουλου στα εκθέματα που παρακολουθούμε παραθέτει μνήμες που πυροδοτούν εικονίσεις ενώ προσδιορίζει την εμπεριστάτωση σε κώδικες σημαινόντων μέσα από τα συστατικά ενός υποσυνείδητου που ενεργειακά απευθύνεται στην εντρύφυση του κοινού σε ένα ανεξάντλητο φάσμα ερεθισμάτων. Η συνολική διαπραγμάτευση του λειτουργεί απόλυτα εκπαιδευτικά και συνειδητοποιεί ευπρόσδεκτα. Η ατμοσφαιρικότητα του χώρου στην οποία κινούντε οι συνθέσεις με κινητικότητα , παλμικότητα και ελεύθερη γραφή εμβαθύνει σε νεωτεριστικά συμπλέγματα, εναρμονισμένα τοπία ,προχωρημένες σωματογραφίες,ιδιότυπα νεφελώματα, συλλήψεις με ιδεογράμματα ανάπλασης και σχηματιακές ονοματογραφίες που προσδίδουν στα ίχνη των αποδόσεων μια εντυπωσιακή χροιά αντανακλάσεων.
Στην εικαστική συνύπαρξη του κυριαρχούν καταστάσεις με παρεμβάσεις και φόρμες που επεκτείνουν τη συγκίνηση που πηγάζει αυθόρμητα από την εσωτερικότητα. Η λειτουργική αξία και η διατύπωση της λεπτομέρειας αποδίδουν με ακρίβεια ατομικά χαρακτηριστικά και ποικίλες καταβολές από λήψεις και σεκάνς που παραπέμπουν σε οικεία πεδία σε γνώριμα κινηματογραφικά πλάνα. .Ειναι οι Μέρες του 36,ο Θίασος,η Αναπαράσταση,το Μετέωρο βλέμμα του Πελαργού,ο Μελισσοκόμος και αλλα επιτεύγματα που με καθαρότητα απέναντι στο ύφος μέσα από τις γραμμές των εναλλαγών μεταφέρουν στην επιφάνεια το βάθος της ψυχικής διεργασίας που απεικονίζουν. Ως θεατές παρακολουθούμε διαδρομές που εμβαθύνουν στο θάμπος , με ειρμούς εικόνας που μεταδίδουν το κατάλληλο κλίμα προς το υπερβατικό. Η τεχνική του Οδυσσέα Άννινου έχει στέρεες βάσεις με κωδικοποιημένες εκ φράσεις .Η επιλογή και η κατεργασία του υλικού από μέρους του έγιναν με μιά ιδιαίτερη φροντίδα, με αρτιότητα και αισθητική ποιότητα .''


Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 1 Ιουνίου 2012 στις 8μμ.
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB