spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Το Χρονογράφημα μας arrow Το χρονογράφημα μας - Μετά τις εκλογές - Του ΝΙΚ. Κ. ΜΟΥΛΙΝΟΥ
Το χρονογράφημα μας - Μετά τις εκλογές - Του ΝΙΚ. Κ. ΜΟΥΛΙΝΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
  
22.06.12
nikos_moulinosΠάνε κι αυτές , έγιναν, ανήκουν αλλού, πέρασαν στην ιστορία. Απομένει, όμως, να δούμε πως θα την περάσουμε κι εμείς  από ‘ δω και πέρα. Πάντως , το καλό είναι ότι αποκτήσαμε κυβέρνηση. Εύκολο δεν ήτανε, έτσι λέγανε, τώρα όμως, ωρίμασε το πράμα και πριν σαπίσει βρέθηκε λύση. «Ευτυχώς !» μου έλεγε τις προάλλες κι ο Σωτήρης, κάνοντας το σταυρό του, που δυο πράγματα δεν μπορεί να μην έχει ο Σωτήρης, στη ζωή του,  το ένα, το είπαμε κιόλας, είναι η κυβέρνηση , το δεύτερο είναι η Ιουλία , «αν και...μετά τόσα χρόνια, καταλαβαίνεις , ε; » συμπλήρωσε με νόημα. Έχουμε , λοιπόν, κυβέρνηση. Θα μου πεις τρικολόρε, βλέπεις αδερφέ πνέει γαλλικός άνεμος, τι να κάνουμε να τον στείλουμε πίσω ; κι αν παρεξηγηθεί ο Ολάντ ; Και βέβαια το χαρήκαμε όλοι, κι άμα λέω όλοι εννοούμε όλοι, οι ευρωπαίοι πρώτοι και καλύτεροι, θες οι G20 ; χαρές να δεις, ο Ομπάμα; δεν κρατιόνταν, ακόμα και τα κόμματα που θα μείνουν εκτός βουλής αλλά με δική τους... βουλή, αναρωτιόνταν γιατί αργήσαμε τόσο πολύ. Η εξήγηση είναι απλή , οι δουλειές είχανε μείνει πίσω , ενώ τώρα , όλοι, μα όλοι θα μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους καλύτερα και ευκολότερα.

 Τώρα δεν ανησυχούν, διότι ξέρουνε με ποιους θα μπορούν να συνεννοηθούν. Άσε που , υπάρχει περίπτωση να βρούνε και παλιούς γνωστούς - μεγάλο κεφάλαιο οι γνωστοί! Λουλούδια ή γλυκά, από ότι έμαθα δεν έστειλαν , αλλά θα στείλουν , όπου να είναι την τρόικα - αυτό είναι παλιό τρικολόρε ! Και για να λέμε και την αλήθεια , όλο αυτό τον καιρό, που είχαμε προεκλογική περίοδο, η τρόικα δεν πάτησε το πόδι της, διότι , σου λέει δεν υπάρχουν οι αρμόδιοι, όπως στα προηγούμενα, για να συζητήσουμε. Αλλά με τη νέα κυβέρνηση το πράμα είναι αλλιώς εκτός και κρύβεται κάπου ο Μανωλιός με τα ρούχα του.

Τώρα, λέει, θα κάνουμε νέο ξεκίνημα - για νέους αγώνες δεν έχει ,ακόμα, αποφασιστεί, και μάλιστα επίσημα τίποτα σχετικό. Έπειτα, θα κάνουμε επανεκκίνηση, με νέα κίνηση , σαν να λέμε με άλλη χορογραφία. Η επαναδιαπραγμάτευση είναι πρώτη και σημαιοφόρος σε όλη αυτή την υπόθεση και εδώ ήμαστε να την ...αντιμετωπίσουμε. Είναι, λένε μερικοί, σαν να μπαίνουμε σε νέο λούκι. Τα λούκια είναι πολλών ειδών και ποικίλλων ποιοτήτων. Το δικό μας, τώρα τελευταία, είναι και ανθεκτικό από κατασκευή του ( με χώρα προέλευσης κυρίως τη Γερμανία ) ,αλλά και πολύ στενάχωρο για να ...κυκλοφορείς μέσα. Το μέγεθος του, στο νέο λούκι, προβληματίζει το Σωτήρη, θα είναι μικρό ; θα είναι μεγάλο ;  γιατί λούκι θα έχουμε, αυτό είναι δεδομένο, αλλά, το μικρό είναι άλλο και το μεγάλο είναι αλλιώς, και , δόξα το Θεό, ξέρουμε από λούκια, δεν ήμαστε ούτε πρωτάρηδες ούτε άσχετοι σε τούτη τη ζωή .Ήμαστε και τυχεροί , θα ξεκινήσουμε τις νέες διαπραγματεύσεις αμέσως τώρα, από τη Σύνοδο Κορυφής, και μετά, λέμε τώρα, αν χρειαστεί θα πάμε και παρακάτω. Θα γίνει, λέει, μεγάλη προσπάθεια. Εμείς πάντα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια, δεν είναι δα κι η πρώτη φορά που κάνουμε προσπάθεια, όλο αυτό τον καιρό, τι κάναμε δηλαδή ; δεν κάναμε προσπάθεια και διαπραγματεύσεις ; δεν είχαμε τις αντιρρήσεις μας ; υπήρχε κανείς που δεν προσπάθησε  ; κι η αλήθεια είναι ότι κάτι καταφέραμε, το ζούμε και το γνωρίζουμε όλοι !

Είμαι πολύ ευχαριστημένος που οι πολιτικοί και τα κόμματα άκουσαν το λαό και πήραν το μήνυμα. Αναρωτιέμαι τι θα γίνονταν αν τα πράγματα ήταν αλλιώς. Τώρα που έχουμε κυβέρνηση όλα θα πάνε καλύτερα, και φυσικά έχουμε μια κυβέρνηση κοκτέηλ, πολύ από δεξιά, ολίγον από σοσιαλισμό και τζούρα από αριστερά και δημοκρατικά. Έχουμε κι αντιπολίτευση, δεν μας λείπει , σχεδόν, τίποτα, ήμαστε έτοιμοι για νέες περιπέτειες , αλλά , όπως και να έχει το πράμα θα ήμαστε μέσα στην Ευρώπη και το ευρώ. Όλα δείχνουν ότι θα πάμε καλύτερα εκτός κι αν πάμε χειρότερα , αλλά στη ζωή δεν μπορεί κανένας να σε διαβεβαιώσει , και μάλιστα με σιγουριά για το ένα ή το άλλο που μπορεί να συμβεί, ακόμα κι οι πολιτικοί, δεν μπορούν να γνωρίζουν που ξέρουν για το μέλλον μας κι έχουν εξασφαλίσει το δικό τους .

Τελικά , ρώτησα το Σωτήρη τι γνώμη έχει για την κυβέρνηση

« Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή κοιμάμαι Εγώ με την Ιουλία και Τρίτη , Πέμπτη και Σάββατο η Ιουλία κοιμάται με Μένα...»

« Και την Κυριακή ;  ρώτησα

« Στο Άγιο Νεκτάριο , για κερί και προσευχή ! »   

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB