spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΙΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ- Κοντά στους ανθρώπους με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας PDF Εκτύπωση E-mail
  
02.07.12

Ανοιχτή εκδήλωση στο Δημοτικό Αναψυκτήριο Ηλιούπολης διοργάνωσαν, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, ο Πρόεδρος Εμμ. Τσαλαμιανός και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Γραφείου Αττικής της Ελληνικής Εταιρείας για τη ΣΚΠ στις 27 Ιουνίου.
Στόχος της εκδήλωσης, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση του σωματείου, ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού στα θέματα της ΣΚΠ, καθώς και η αφύπνιση των φορέων της πολιτείας για τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν τόσο τα άτομα με τη χρόνια αυτή πάθηση όσο και οι οικογένειές τους.
Θερμός υποστηρικτής της εκδήλωσης η Ιωνική Πολιτιστική Στέγης Ηλιούπολης, τα μέλη της οποίας συμμετείχαν με μουσική και χορό της Μικράς Ασίας υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του μουσικολόγου κ. Γιώργου Μαντζούνη.

 Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, η πρόεδρος του Συλλόγου κα. Αργυρώ Πίκουλα ευχαρίστησε τον κ. Τσαλαμιανό για την πρόσκληση συμμετοχής της Ιωνικής Στέγης εξαίροντας το σημαντικότατο έργο, που επιτελεί η Ελληνική Εταιρεία για τη ΣΚΠ, ένα μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό σωματείο, που δραστηριοποιείται στη χώρα μας εδώ και 19 χρόνια αριθμώντας πανελλαδικά πάνω από 6.000 μέλη.

 "Υποχρέωση του ανθρώπου είναι η αλληλεγγύη προς το συνάνθρωπο, κυρίως δε προς εκείνον που αγωνίζεται να ανακτήσει την υγεία του όπως είναι ο ασθενής, που πάσχει από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας. Και αλληλεγγύη σημαίνει πρώτα απ΄όλα κατανόηση μέσω της σωστής ενημέρωσης για αυτή τη χρόνια και αγνώστου αιτιολογίας νόσο και τις συνέπειές της στην καθημερινότητα των πασχόντων και των συγγενών τους. Αγνοώντας τα προβλήματα που προκαλεί η πάθηση, δεν μπορούμε να βοηθήσουμε κανέναν. Κατανοώντας τα αποκτούμε τη δύναμη να παράσχουμε συμπαράσταση και βοήθεια στον ασθενή και την οικογένειά του. Και είναι πολλοί οι συνάνθρωποί μας που περιμένουν τη βοήθειά μας, καθώς μόνο στη χώρα μας, 10.000 άτομα πάσχουν από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας" σημείωσε η κα. Πίκουλα προτρέποντας σε μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση της ευρύτερης κοινωνίας πάνω στα θέματα της νόσου.

 

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB