spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ - Δήμοι Ηλιούπολης, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αλίμου PDF Εκτύπωση E-mail
  
07.07.12

Νέα δικαστική επιτυχία.
Με αλλεπάλληλες δικαστικές επιτυχίες συνεχίζεται ο αγώνας για την κατοχύρωση της Δημόσιας Περιουσίας στους Δήμους Ηλιούπολης, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Αλίμου.
Η επί δεκαετίες δικαστική διαμάχη του Δημοσίου και των Δήμων κατά των κληρονόμων Νάστου, που διεκδικούν με τρόπο σκανδαλώδη δημόσιες εκτάσεις χιλιάδων στρεμμάτων, παίρνει πολύ θετική τροπή, μετά την πρόταση προς το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών του Αντεισαγγελέα Εφετών, κ. Ισίδωρου Ντογιάκου, για παραπομπή των κληρονόμων Νάστου στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, για αξιόποινες κακουργηματικές πράξεις κατ' εξακολούθηση, σε βάρος του Δημοσίου και των Δήμων.

Η πρόταση αυτή δικαιώνει την αίτηση αναίρεσης ενώπιον του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που είχε ασκηθεί από τους θιγόμενους Δήμους και το Ελληνικό Δημόσιο κατά προηγούμενου απαλλακτικού Βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών, με το οποίο οι κληρονόμοι Νάστου, με τρόπο νομικά διάτρητο, απαλλάσσονταν από τις βαρύτατες κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Έρχεται επίσης να επιστεγάσει τη μεγάλη δικαστική επιτυχία στα αστικά δικαστήρια, που  σημειώθηκε με την υπ' αρ. 5309/11 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία απορρίφθηκαν όλες οι αγωγές των αντιδίκων, για τα διεκδικούμενα δημόσια κτήματα.

Πρέπει να τονισθεί, ότι από τη δεκαετία του '80 εκτυλίσσεται ένα μεγάλος δικαστικός και πολιτικός αγώνας, στον οποίο πρωτοστατούν οι εκάστοτε Δημοτικές Αρχές, με τη μαχητική στήριξη όλων των δημοτών, προκειμένου να κατοχυρωθεί η αδιαφιλονίκητη κυριότητα του Δημοσίου και των Δήμων πάνω στα οικόπεδα που οι κληρονόμοι Νάστου διεκδικούν, με τίτλους που οι Δημοτικές Αρχές και το Δημόσιο αμφισβητούν. Προϋπάρχει σειρά αποφάσεων δικαστηρίων και δικαστικών οργάνων, που δικαιώνουν το Δημόσιο, και χαρακτηρίζουν τους κληρονόμους Νάστου καταπατητές και σφετεριστές δημόσιας γης.

Εκτός αυτού οι Δημοτικές Αρχές, με την υποστήριξη και τη δυναμική συμμετοχή των δημοτών, έχουν προχωρήσει σε αξιοποίηση μεγάλου μέρους αυτών των οικοπέδων, προς όφελος των κατοίκων. Ήδη προ πολλών ετών τα οικόπεδα αυτά φιλοξενούν πολυάριθμους χώρους κοινής ωφελείας, όπως το ΙΚΑ Ηλ/λης, σχολεία, παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΑΠΗ, ΚΕΠ, παιδικές χαρές, αθλητικά κέντρα, χώρους πράσινου και αναψυχής κ.λ.π. Αυτό σημαίνει ότι η οποιαδήποτε ανατροπή της δημόσιας χρήσης τους και η απόδοσή τους σε ιδιωτικά συμφέροντα, θα αποτελέσει σοβαρό πλήγμα στην κοινωνική ζωή των πόλεών μας, στην απόλαυση θεμελιωδών κοινωνικών αγαθών και στο βαλλόμενο πανταχόθεν περιβάλλον.

Στόχος του σθεναρού και ανυποχώρητου αυτού αγώνα είναι η κατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα των διεκδικούμενων εκτάσεων και η οριστική παραχώρησή τους στους Δήμους, για την αξιοποίησή τους για κοινωφελείς σκοπούς.

Για την ενημέρωση των δημοτών, την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και την προβολή του δίκαιου αγώνα μας,

οι Δήμοι Ηλιούπολης, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Αλίμου,

Διοργανώνουμε

παλλαϊκή, μαχητική ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ των δημοτών των τριών Δήμων,

τη Δευτέρα, 9/7/12, στην πλ. Φλέμινγκ στην Ηλιούπολη, στις 7.30 μ.μ.,

και ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ, την Τετάρτη, στις 12 μ.μ., στο Δημαρχείο της Ηλιούπολης (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου)

 

ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ: Βασίλης Βαλασόπουλος

ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ: Χρήστος Κορτζίδης

ΑΛΙΜΟΥ: Θάνος Ορφανός

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB