spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Δήμος Ηλιούπολης - Δελτίο Τύπου - Βιωματικά σεμινάρια γονέων PDF Εκτύπωση E-mail
  
23.07.12

Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαv τα βιωματικά σεμινάρια γονέων που διοργανώνει το τμήμα  Ψυχολογικής Υποστήριξης  της  Διεύθυνσης  Κοινωνικών Υπηρεσιών & Υγείας  Δήμου μας.
Στους  τρεις κύκλους που πραγματοποιήθηκαν  Σεπτέμβριος 2011- Ιούνιος 2012, αναπτύχθηκαν θέματα που στόχο είχαν την εκπαίδευση και υποστήριξη των γονέων στο σύγχρονο ρόλο τους στην οικογένεια.
Ειδικότερα τα θέματα πάνω στα οποία επικεντρώθηκαν τα σεμινάρια  ήταν  οι ανάγκες των εφήβων, οι αλλαγές στην εφηβεία, τα συναισθήματα που αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια της εφηβικής ηλικίας, η επικοινωνία μεταξύ γονιών και παιδιών , τα όρια, η πρόληψη της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών και το πρόβλημα της εξάρτησης από το διαδίκτυο.

Το κάθε σεμινάριο είχε διάρκεια δύο περίπου μηνών, περιελάμβανε οκτώ δίωρες συναντήσεις, και απευθυνόταν σε γονείς εφήβων, που δούλεψαν σε μικρές ομάδες των 15-16 ατόμων με διαδραστικές - βιωματικές μεθόδους. Στη διάρκεια του σεμιναρίου πραγματοποιήθηκε και επίσκεψη στο θεραπευτικό πρόγραμμα «Πλεύση» του ΚΕΘΕΑ, για τον εθισμό από το διαδίκτυο, ενώ διανεμήθηκε στους γονείς που συμμετείχαν πλούσιο ενημερωτικό και υποστηρικτικό υλικό για τα θέματα που αναπτύχθηκαν.

Ας σημειωθεί ότι στους συμμετέχοντες παρέχεται παράλληλα καθοδήγηση για τυχόν εξειδικευμένα ζητήματα, σε συνεργασία με ειδικά κέντρα και φορείς ψυχικής υγείας, καθώς και υποστήριξη μετά το τέλος του σεμιναρίου με ατομικές συνεδρίες.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Εθελοντισμού κ. Χρήστος Γιαννάκης, δήλωσε χαρακτηριστικά: « Τα σεμινάρια στέφθηκαν με  επιτυχία και η συμμετοχή των γονέων ήταν μεγάλη. Στόχος μας είναι να είμαστε δίπλα  στους δημότες μας και να συμβάλλουμε στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση τους για θέματα που απασχολούν τους ίδιους και τα παιδιά τους στην φάση της εφηβείας. Λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης από τους συμπολίτες μας, τα σεμινάρια θα επαναληφθούν το φθινόπωρο.  Σκοπός μας είναι η συμμετοχή  ακόμα περισσότερων γονέων, με δεδομένο την προηγηθείσα επιτυχία  της οποίας έτυχαν μέχρι τώρα».

 Τηλέφωνα Επικοινωνίας : Γραφείο Υποδοχής 2109970055-2109970053    

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB