spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΗΛΙΟΥ – πόλις ανθρώπινη πόλη PDF Εκτύπωση E-mail
  
03.08.12

l_iliou_polisΣτα πλαίσια του θεσμικού ελέγχου που  ασκεί η αντιπολίτευση στη Δημοτική Αρχή, η δημοτική μας παράταξη «ΗΛΙΟΥ - ΠΟΛΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ  ΠΟΛΗ» δια του επικεφαλής της Χρήστου Κοκοτίνη, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 19-7-2012 έθεσε τις παρακάτω ερωτήσεις προς την Δημοτική Αρχή για σημαίνοντα ζητήματα που απασχολούν τους συνδημότες μας.

1.      Ζητήθηκε ενημέρωση και απολογισμός για τον τρόπο λειτουργίας μέχρι σήμερα του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» που λειτουργεί από την ΜΚΟ «ΕΔΡΑ» στην οδό Ποσειδώνος. Ειδικότερα ζητήθηκε να ενημερωθεί το Δ.Σ. για τον μέχρι σήμερα οικονομικό απολογισμό του, επίσης να γίνει γνωστό πόσοι συνδημότες μας εξυπηρετούνται από το κοινωνικό παντοπωλείο, ποιες οι τιμές πώλησης των εμπορευμάτων σε σχέση με τις τιμές λιανικής πώλησης των SUPERMARKET της πόλης μας, ποιοι και πόσοι οι απασχολούμενοι σ' αυτό και επίσης πως καλύπτοντας τα έξοδα λειτουργίας του. Εν κατακλείδι εάν το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» ανταποκρίνεται στο σκοπό για τον οποίο υποτίθεται ιδρύθηκε ή στην ουσία πρόκειται για μία ακόμη εμπορική επιχείρηση στην πόλη μας.

Ο κύριος Δήμαρχος που ανέλαβε στην ουσία να απαντήσει  για λογαριασμό του αρμόδιου αντιδημάρχου, δεν τοποθετήθηκε επί της ουσίας, αλλά ανέφερε ότι το θέμα θα συζητηθεί σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Ελπίζουμε το θέμα να μην παραπεμφθεί στις καλένδες.

Σημειωτέον ότι η δημοτική μας κίνηση, παρακολουθώντας την υπόθεση και έχοντας αναφερθεί και στο παρελθόν σε αυτό, έχει εμπεριστατωμένη άποψη και θέση και θα επαναφέρει η ίδια το καυτό αυτό θέμα σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

1.      Ζητήσαμε απολογισμό για το ΚΔΑΠ (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών)που λειτουργεί στο Δήμο μέχρι τέλος Ιουλίου. Στην ουσία τι γίνεται με ταχρήματα που εισπράττονται (φέτος 110 ευρώ για κάθε παιδί, ενώ μέχρι πέρσι ήταν δωρεάν) από αντίστοιχη ΜΚΟ. Η απάντηση του κ. Δημάρχου και γι' αυτό το θέμα ήταν ότι στο μέλλον θα συζητηθεί αναλυτικά στο Δ.Σ. Αναμένουμε ενεοί.

2.      Ζητήσαμε ενημέρωση για το οξύτατο θέμα της συγκοινωνίας που εξυπηρετεί την πόλη μας (ΕΘΕΛ και Δημοτική). Συγκεκριμένα μετά από εντονότατες καταγγελίες συνδημοτών μας, μεταφέραμε στην Δημοτική Αρχή την κακή κατάσταση των συγκοινωνιών της πόλης μας και ειδικότερα τις ώρες αιχμής για τους εργαζόμενους 15.00 - 19.00, όταν μάλιστα σε γειτονικούς μας δήμους  δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα. Ο κ. Δήμαρχος αναγνώρισε το πρόβλημα, αλλά για ουδεμία λύση δεσμεύτηκε.

3.      Ρωτήθηκε η Δημοτική Αρχή για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που έχουν τοποθετηθεί στην ταράτσα της οικοδομής στην οδό Ποσειδώνος αρ. 43 και Ναυαρίνου. Αναφέραμε ότι είναι δίπλα από ωδείο, δημοτικά σχολεία και γυμναστήριο ιδιοκτησίας δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας της δημοτικής αρχής. Επιμείναμε στο ότι οι  άνω κεραίες είναι παράνομες και πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο, αφού είναι επικίνδυνες για την υγεία των συνδημοτών μας. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος απάντησε ότι γνωρίζει το θέμα και ότι το χειρίζεται αποκλειστικά η Νομική Υπηρεσία του Δήμου. Βέβαια τα παραπάνω δεν αρκούν, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι χωρίς κινητοποίηση και μάλιστα άμεση του λαϊκού παράγοντα, τέτοιου είδους προβλήματα δεν λύνονται. Εμείς δηλώνουμε ότι θα κινηθούμε προς αυτήν την κατεύθυνση, ενημερώνοντας και κινητοποιώντας το λαό της Ηλιούπολης

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB