spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Τους σταθμούς του Μετρό στα νότια προάστια επισκέφθηκε ο Κωστής Χατζηδάκης. PDF Εκτύπωση E-mail
  
06.09.12

Τους σταθμούς του Μετρό στα νότια προάστια επισκέφθηκε ο Κωστής Χατζηδάκης - Το 2013 θα παραδοθούν σε λειτουργία οι σταθμοί.
Ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης επισκέφθηκε τα έργα επέκτασης του ΜΕΤΡΟ προς το Ελληνικό και τους τέσσερις νέους σταθμούς Ηλιούπολης, Αλίμου, Αργυρούπολης και Ελληνικού.
Η επίσκεψη  ξεκίνησε, περίπου στις 10:00 το πρωί, από το σταθμό "ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ". Ο υπουργός συνοδευόταν μεταξύ άλλων και από τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., Χρήστο Τσίτουρα τον δήμαρχο Ηλιούπολης, Βασίλη Βαλασόπουλο, τον Δήμαρχο Αλίμου Αθανάσιο Ορφανό τον τέως Δήμαρχο Ηλιούπολης Γιάννη Αναγνώστου και τους δημοτικούς συμβούλους Τάσο Ευσταθίου, Παρασκευά Γιαννόπουλο και Γαβριήλ Αραμπατζή.

 

Αμέσως μετά την επίσκεψη ο υπουργός δήλωσε:

«Εκτός από την Ελλάδα της κρίσης, υπάρχει και η Ελλάδα των έργων. Παλεύουμε έτσι ώστε τα έργα να νικήσουν την κρίση. Το συγκεκριμένο έργο, είναι πολύ σημαντικό για την Αθήνα, για την ποιότητα της ζωής μας. Αλλάζει την εικόνα σε σχέση με τα Νότια Προάστια. Η διαδρομή Σύνταγμα-Ελληνικό θα γίνεται σε 14 λεπτά και θα εξυπηρετούνται κάθε μέρα 80.000 συμπολίτες μας. Είναι ένα έργο που στοίχισε 400 εκατομμύρια ευρώ. Συγχρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ, από την Ευρωπαϊκή Ένωση και μετά από διάφορες καθυστερήσεις λόγω γνωστών προβλημάτων, είναι βέβαιο ότι θα παραδοθεί τον Ιούλιο του 2013. Παράλληλα, νωρίς το φθινόπωρο του 2013, θα παραδοθούν και δυο νέοι σταθμοί στα δυτικά, στο Περιστέρι.

Η Αττικό Μετρό συνεχίζει τη δουλειά της, ξεκίνησαν ήδη οι πρόδρομες εργασίες για να κατασκευαστεί η νέα γραμμή από το Χαιδάρι στον Πειραιά. Παράλληλα, προχωρούν οι μελέτες για την γραμμή U όπως λέγεται, που θα καλύπτει πολλές περιοχές της Αθήνας.

Η κατεύθυνση που έχουμε δώσει στην ¨Αττικό Μετρό¨, είναι να επιμείνει στην τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων και φυσικά των ποιοτικών προτύπων.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα διευθυντικά στελέχη και τους εργαζομένους της ¨Αττικό Μετρό¨, αλλά και στα διευθυντικά στελέχη και τους εργαζομένους των εταιριών που εργάζονται για τα έργα του Μετρό.

Όπως σημείωσα και προηγουμένως, θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια σ' αυτή την κρίσιμη συγκυρία, η Ελλάδα να παραμείνει όρθια. Και η κατασκευή έργων, σαν και το σημερινό, συμβάλει αποφασιστικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Με τα μεγάλα έργα δημιουργούνται  νέες θέσεις εργασίας, στηρίζεται ο τεχνικός κόσμος και η Ελλάδα μπορεί να μπει σταδιακά στο δρόμο της και ανάκαμψης και της ανάπτυξης».

Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Χρήστος Τσίτουρας δήλωσε:

«Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να φιλοξενήσουμε τον Υπουργό, ούτως ώστε ιδιοίς όμμασι να έχει άποψη για τα έργα που εκτελούνται. Εγώ ως πρόεδρος της Αττικό Μετρό είμαι υπερήφανος με το εργατικό επιστημονικό δυναμικό της εταιρίας και μπορεί ο Έλληνας μηχανικός να παραδίδει τέτοιου είδους έργα που μας έχουν κάνει υπερήφανους τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδας.

Θέλω να τονίσω ότι όλα τα έργα Μετρό είναι εντός των προϋπολογισμών και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Ευελπιστούμε τις επόμενες ημέρες η Αττικό Μετρό να γίνει ο μοχλός ανάπτυξης όλων των μεγάλων έργων υποδομών για την πατρίδα μας. Νομίζω η κρίση έχει μόνο μια λύση και η λύση αυτή, όπως γνωρίζουμε όλοι, είναι η ανάπτυξη».

 

Τελευταία ανανέωση ( 10.09.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB