spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ - ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail
  
17.09.12
logo_nea_poreiaΑνακοίνωση με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων εγκληματικότητας στην Ηλιούπολη εξέδωσε η δημοτική παράταξη "ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ - ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ".
Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση του επικεφαλής της παράταξης, Δημήτρη Μωραΐτη:
"Καθημερινά όλο και περισσότεροι κάτοικοι της πόλης μας βρίσκονται αντιμέτωποι με την εγκληματικότητα που έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Η Ηλιούπολη είναι στις πρώτες τρεις θέσεις των προαστίων της Αθήνας με την μεγαλύτερη εγκληματικότητα.
Πρώτο 9μηνο του 2012:
Στην πόλη μας διαπράχτηκαν 2 ανθρωποκτονίες, 2 βιασμοί, 870 κλοπές-διαρρήξεις, 220 κλοπές τροχοφόρων, 133 αρπαγές τσαντών, 4 ληστείες τραπεζών και 30 συλλήψεις για ναρκωτικά (πηγή: Γ.Α.Δ.Α). 
ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣΗ τοπική αστυνομία της πόλης των 175.000 κατοίκων διαθέτει για την ασφάλεια μας 26 αστυνομικούς (οι μισοί απασχολούνται στα γραφεία), δυο οχήματα - στην ουσία ένα, αφού το δεύτερο είναι εκτός λειτουργίας -  και 2 μοτοσικλετιστές και η ομάδα "ΔΙ.ΑΣ" 14 άτομα - εδρεύει, όμως, στην Γλυφάδα.
Δυστυχώς, ο δήμαρχος της πόλης, Βασίλης Βαλασόπουλος, περί άλλων τυρβάζει.
Κρύβει το πρόβλημα κάτω από το χαλάκι του γραφείου του και δεν παίρνει θέση. Δεν κάνει απολύτως τίποτε για να περιορίσει την εγκληματικότητα. Έχει εφησυχαστεί ότι το θέμα της εγκληματικότητας στην Ηλιούπολη θα το λύσει η κεντρική μνημονιακή διοίκηση του κράτους. Κύριε δήμαρχε, τοποθετηθείτε επί του θέματος, παρέμβετε άμεσα και δώστε λύσεις, προκειμένου να περιοριστούν τα ανωτέρω κρούσματα και να ενδυναμωθεί το αίσθημα ασφαλείας των κατοίκων της περιοχής μας.
Προτείνουμε και δεσμευόμαστε:
- Φωτισμό σε κάθε σημείο της πόλης που είναι σκοτεινό και ερημικό.
- 24ωρη λειτουργία της δημοτικής αστυνομίας με πεζές περιπολίες.
- Ταμείο κατά της εγκληματικότητας, με αρχικό ποσό 500.000€, από τα 48.000.000€ του ετήσιου προϋπολογισμού του Δήμου.
- Σύσταση Ομάδας Πρόληψης Εγκλήματος (Ο.Π.Ε.Η.), ειδικευμένων φυλάκων, όπου θα περιπολεί, ανά ομάδες, όλο το 24ωρο, με δίκυκλα και πεζές περιπολίες, με επικεφαλής αστυνομικό που θα διαθέσει το τοπικό αστυνομικό τμήμα και με χρηματοδότηση από το ταμείο εγκληματικότητας.
Σε αυτή την δύσκολη περίοδο η ασφάλεια των κατοίκων της Ηλιούπολης πρέπει να είναι στα πρώτα θέματα της δημοτικής ατζέντας.
Απεναντίας, από κοινού η συμπολίτευση και η αντιπολίτευση του Δήμου, ενώ έχουν περάσει δυο χρόνια από τις Δημοτικές Εκλογές, δεν έχουν φέρει το θέμα της ασφάλειας των δημοτών προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο."
Τελευταία ανανέωση ( 20.09.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB