spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
«Χειροποίητες Βιβλιοϊστορίες» PDF Εκτύπωση E-mail
  
12.11.12

xeiropoiitesΤην Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012, το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ηλιούπολης εγκαινιάζει στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης το πρόγραμμα «Χειροποίητες Βιβλιοϊστορίες». Κάθε Πέμπτη (και μέχρι τα τέλη του Μάη) από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την εικαστικό Θεανώ Χριστοπούλου και την ηθοποιό Αργυρώ Δημακέα να ζωντανεύουν εικόνες από τις σελίδες αγαπημένων βιβλίων.
Μέσα από την αφήγηση-δραματοποίηση, τα παιδιά θα δημιουργούν μια εικαστική κατασκευή, εμπνευσμένα από τις ιστορίες του κάθε βιβλίου.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γκρουπ των 25 ατόμων (μέγιστο) και αποκλειστικά σε μαθητές των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών σχολείων της Ηλιούπολης.

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ
«Έλμερ, ο παρδαλός ελέφαντας»
, του Ντέιβιντ Μακ Κι (μετάφραση Αθηνά Ανδρουτσοπούλου, εκδόσεις Πατάκης): Ο Έλμερ, ένα πολύχρωμο ελεφαντάκι, μαθαίνει στα παιδιά να σέβονται τη διαφορετικότητα κι εκείνα τον ζωντανεύουν με χρώματα και φαντασία.
Δημιουργία ζωγραφιάς

Α΄-Β΄-Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

«Το δάσος», της Εμάνουελ Γκρούντμαν (μετάφραση Μάνια Σωτηροπούλου, εικονογράφηση Ντένις Πούχον-Denis Poughon, εκδόσεις Πατάκης): Τα παιδιά γνωρίζουν τους θησαυρούς που κρύβει το δάσος, κατανοούν τη σημασία του στην κλιματική ισορροπία και μαθαίνουν τις αιτίες της αποψίλωσης των δασών.

Δημιουργία επιτραπέζιου παιχνιδιού

 

Δ΄-Ε΄-ΣΤ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

«Οδύσσεια», εκδόσεις Κόκκινος (εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή, εκδόσεις Βιβλιόφωνο): Τα ταξίδια του Οδυσσέα άρχισαν όταν κανείς ακόμα δεν ήθελε να φύγει ταξίδι - ούτε καν ο ίδιος. Κι εδώ που τα λέμε... ακόμα δεν έχουν τελειώσει.

Κατασκευή κουτιού

 

Για δηλώσεις συμμετοχής, τα σχολεία που ενδιαφέρονται μπορούν να απευθύνονται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, στο τηλέφωνο 210-9948344.

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB