spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Καμπάνια ενημέρωσης των δημοτών για την ανακύκλωση PDF Εκτύπωση E-mail
  
12.01.13

recycle_attikiΟ Δήμος Ηλιούπολης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, υλοποιεί μεγάλο πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, για τα θέματα της ανακύκλωσης και της κομποστοποίησης των οργανικών απορριμμάτων.

Το πρόγραμμα, που έχει πεντάμηνη διάρκεια, και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει σαν στόχο να διαμορφώσει και ενισχύσει μια διαφορετική αντίληψη για τη διαχείριση των απορριμμάτων, στην οποία μπορούμε όλοι να συμμετέχουμε, προστατεύοντας το περιβάλλον, που κινδυνεύει με καταστροφή από την υπερβολική και ανεξέλεγκτη εκμετάλλευσή του.
Φυλλάδιο ΕνημέρωσηςPDF

Η ενημέρωση πραγματοποιείται πόρτα- πόρτα, από ειδικά εκπαιδευμένα άτομα, που επισκέπτονται νοικοκυριά και καταστήματα σε όλες τις περιοχές του Δήμου.

Κατά τις επισκέψεις αυτές, διανέμεται ενημερωτικό υλικό για τους τρόπους και την ωφελιμότητα της ανακύκλωσης, καθώς και σχετικές πρακτικές συμβουλές. Επίσης συμπληρώνονται ερωτηματολόγια,  που αφορούν στην ανακύκλωση μέσω των μπλε κάδων και στην κομποστοποίηση οργανικών απορριμμάτων, ούτως ώστε να συγκεντρωθούν χρήσιμα στοιχεία, για την καλύτερη οργάνωση των προγραμμάτων που ήδη υλοποιούνται στο Δήμο μας, και την πιθανή επέκτασή τους με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και τη διευκόλυνση των συμπολιτών μας και τη μεγαλύτερη συμμετοχή τους σ' αυτά.

Παράλληλα διανέμεται ενημερωτικό φυλλάδιο - οδηγός του δημότη, για την ενεργειακή συμπεριφορά των πολιτών, με χρήσιμες συμβουλές για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να εξοικονομήσουμε ενέργεια, προστατεύοντας έτσι το περιβάλλον με ταυτόχρονο οικονομικό όφελος.

Παρακαλούμε θερμά τους συμπολίτες μας, να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, και να συνεργαστούν με τα συνεργεία που υλοποιούν την ενημέρωση - έρευνα, στηρίζοντας αυτή τη σημαντική για όλους μας δράση, που αποσκοπεί στην υιοθέτηση μιας διαφορετικής στάσης απέναντι στο περιβάλλον, το οποίο όπως όλοι γνωρίζουμε αποτελεί πηγή ζωής για εμάς και τα παιδιά μας.

Φυλλάδιο Ενημέρωσης PDF

10/1/2013

Γραφείο Τύπου Δήμου Ηλιούπολης

Τελευταία ανανέωση ( 12.01.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB