spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης ΚΙ.Π.Η PDF Εκτύπωση E-mail
  
05.03.13

logo_kiphΤο Δημοτικό Συμβούλιο της 28ης Φεβρουαρίου άρχισε με την εισήγηση του Τάσου Κεφαλά, που παρουσίασε την εφαρμογή της πρότασης για την αποκεντρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων με διαλογή στην πηγή, στην Ηλιούπολη.  

Στη συνέχεια έγιναν μερικές διευκρινίσεις από την Ευαγγελία Δημητρίου, σχετικά με την Οδηγία 98/2008, το νόμο 4042/2012 και τα πορίσματα της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου του 2012. Ακολούθησαν ερωτήσεις.

Έπειτα τοποθετήθηκαν οι επί κεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και μερικοί δημοτικοί σύμβουλοι. Οι περισσότερες τοποθετήσεις ήταν κατ΄αρχήν θετικές, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για χωριστή διαλογή των βιοαποικοδομήσιμων απορριμμάτων στην πηγή της παραγωγής τους.

Από κάποιες παρατάξεις εκφράστηκαν επιφυλάξεις ως προς τον αποκλειστικά δημόσιο χαρακτήρα της διαχείρισης και τον αποκλεισμό των ΣΔΙΤ ή και τη δημοπράτηση της κατασκευής των τεσσάρων εργοστασίων.  Άλλες δέχθηκαν την πρόταση στα περισσότερα σημεία, εκφράζοντας προβληματισμούς ως προς τη χωροθέτηση ή τη χρηματοδότηση του έργου.

Έγινε ένας πολύ επικοδομητικός διάλογος, γεγονός το οποίο αναγνώρισαν και τόνισαν πολλοί ομιλητές, δίνοντας συγχρητήρια στους δύο εισηγητές.

Τέλος ο Δήμαρχος κ. Βαλασόπουλος, εξέφρασε κατ' αρχήν την ευχαρίστησή του για το διάλογο που έγινε και τις ειλικρινείς τοποθετήσεις όλων, από τις οποίες φάνηκαν οι διαφορές τους, όμως και τα σημεία σύγκλισης. Συμφώνησε σε πολλά σημεία με την προτεινόμενη πρόταση, εξέφρασε την αντίθεσή του με τον αποκλεισμό των ΣΔΙΤ και τους προβληματισμούς του ως προς τη χωροθέτηση του έργου.

Πρότεινε να οριστεί ένα νέο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, με αποκλειστικό θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων, προκειμένου να γίνει εκτενέστερη συζήτηση πάνω στα σημαντικά σημεία της πρότασης (χωροθέτηση, συνεργασίες με όμορους δήμους, χρηματοδότηση κλπ.)  και να μπορέσουν οι δημοτικές παρατάξεις να αποφασίσουν για το μείζον αυτό θέμα.


Ευαγγελία Δημητρίου
 Κι.Π.Η.-  Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης
Σκρα 10, 163 46 Ηλιούπολη  
Τ.:2109730215-K.:6944683652
F.: 2118005508, 2109718162
kin.pol.il@gmail.com
http://www.kipi.gr
Facebook:
Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης(Κι.Π.Η.)
Τελευταία ανανέωση ( 05.03.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB