spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΥ ΖΗΝ PDF Εκτύπωση E-mail
  
02.04.13

Προς τούς ,
Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων

Δημοτικών , Γυμνασίων και Λυκείων
Κοιν : 1. Σ.Ε Π.Ε Ηλιούπολης «Μιχ. Παπαμαύρος»

            2. Ζ ΕΛΜΕ

Αγαπητοί συνάδελφοι ,
αγαπητοί Γονείς ,
πρόσφατα ενημερωθήκαμε πως το Υπουργείο Παιδείας καλεί όλα τα σχολεία σε όλη τη χώρα να υλοποιήσουν το ερευνητικό πρόγραμμα ΕΥ ΖΗΝ, που διεξάγεται από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο ,συγκεκριμένα αναφέρεται:
Ένα πρόγραμμα στο οποίο «καλούνται οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής των Σχολείων και οι Νηπιαγωγοί, να διενεργήσουν σε πρώτη φάση τις μετρήσεις σωματικής διάπλασης και φυσικής κατάστασης και να καταγράψουν τα αποτελέσματα. Στη δεύτερη φάση, θα διεξαχθεί η αξιολόγηση των συνηθειών διατροφής και φυσικής δραστηριότητας των μαθητών, μέσω της ηλεκτρονικής συμπλήρωσης ερωτηματολογίου στο οποίο θα εισαχθούν και τα δεδομένα των μετρήσεων της α' φάσης (σωματική διάπλαση & φυσική κατάσταση των μαθητών). Μετά την ολοκλήρωση της εισαγωγής του συνόλου των μετρήσεων κάθε παιδιού θα γίνεται αυτόματη επεξεργασία των δεδομένων και θα δημιουργείται «Ατομική Αναφορά για κάθε μαθητή». Την ώρα που κανείς δεν δίνει λύση στην πείνα την εξαθλίωση και την απαξίωση παιδείας και παιδιών ξαφνικά μας κάνουν «δώρο» προγράμματα δίαιτας , ευεξίας και σωματικής διάπλασης !!!!!!!

Ας απαντήσουν άμεσα οι σύμβουλοι φυσικής αγωγής για το αν είναι νόμιμο να ανατραπεί το πρόγραμμα Φ.Α για 2 έως 4 εβδομάδες και για το πόσο επιστημονικό και ασφαλές είναι το test αντοχής που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα για  την υγεία των παιδιών των 6 & 7 ετών.

Αλήθεια σε μια εποχή που πολλά παιδιά δεν λαμβάνουν την στοιχειώδη διατροφή θα γίνουν υποδείξεις στους άνεργους και εξαθλιωμένους οικονομικά Γονείς για την «διατροφική υγεία και την άσκηση ;»

Είναι απορίας άξιον σε ποιού την διάθεση θα βρίσκονται και πως θα χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία των παιδιών μας . Ποιο σκοπό έχει άραγε η δημιουργία Πανεθνικής βάσης δεδομένων με τους μαθητές - παιδιά μας ;.  

Εκτός από τους χώρους των σχολείων και τους Η/Υ, πως θα χρηματοδοτηθούν τα υλικά ; ζυγαριές , μέτρα , κατασκευή για ασκήσεις ευλυγισίας κλπ.

Ø  Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων να μην δεχθούν να γίνουν τα παιδιά μας στοιχεία στατιστικών αναφορών σε κανέναν και για κανέναν και να κοινοποιήσουν το έγγραφο στους Γονείς.

Ø  Καλούμε και τους Εκπαιδευτικούς να μην το εφαρμόσουν καθώς το πρόγραμμα αυτό δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα και είναι προαιρετικό.

Ø  Καλούμε τον Σ.Ε Π.Ε Ηλιούπολης « Μ. Παπαμαύρος» και την Ζ΄ΕΛΜΕ να καλύψουν συνδικαλιστικά τους Εκπαιδευτικούς που θα αρνηθούν την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα αυτό ,καθώς ήδη έχει δημοσιευθεί η αρνητική θέση της ΔΟΕ για το συγκεκριμένο θέμα.

Ø  Τέλος απευθύνουμε πρόσκληση σους παραπάνω συλλόγους Εκπαιδευτικών για κοινή ανακοίνωση- παρέμβαση στο ΥΠΔΒΜ και στα όργανα της παιδείας.

 

Ο Πρόεδρος                                                                                                              Η Γραμματέας

Μιχάλης Τασούλας                                                        Νίκη Ψύλλα

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB