spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Έναρξη της κατάρτισης των ωφελουμένων του Προγράμματος ΤΟΠΕΚΟ PDF Εκτύπωση E-mail
  
10.04.13

«ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ»

Ξεκίνησε η δράση κατάρτισης των ωφελουμένων και θα διαρκέσει μέχρι και το Μάιο, στο πλαίσιο του προγράμματος «Τοπικό Σχέδιο Ηλιούπολης για την κοινωνική ένταξη Ευάλωτων Ομάδων», που υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη Δ.Υ.Ε.Κ.Ο.Η. - Δίκτυο Υποστήριξης Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων Ηλιούπολης στο Δήμο Ηλιούπολης.
Το πρόγραμμα κατάρτισης έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πρώτου κύκλου συναντήσεων με τους τελικούς ωφελούμενους. Στις συναντήσεις αυτές, ειδικοί συνεργάτες διερεύνησαν και κατέγραψαν τις ανάγκες, τις επιθυμίες και τις δυνατότητες των ωφελουμένων σε συνάρτηση με τους προσωπικούς τους στόχους και το σχέδιο δράσης του προγράμματος.
Βάσει των παραπάνω, δημιουργήθηκαν 4 ομάδες εργασίας, που αποσκοπούν στην προετοιμασία και στην τοποθέτηση των ωφελούμενων σε νέες θέσεις εργασίας και σε θέσεις αυτοαπασχόλησης ή κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Οι ομάδες που σχηματίστηκαν, είναι εξής:
  • Κατάρτιση ωφελουμένων «Βοηθός επισιτιστικών επαγγελμάτων»

Συμμετέχοντες Ωφελούμενοι: 15

  • Κατάρτιση ωφελουμένων «Ίδρυση ατομικής επιχείρησης»

Συμμετέχοντες Ωφελούμενοι: 12

  • Κατάρτιση ωφελουμένων «Ανάπτυξη δεξιοτήτων πωλήσεων» 

Συμμετέχοντες Ωφελούμενοι: 19

  • Κατάρτιση ωφελουμένων «Ίδρυση Κοινωνικής Συνεταιριστικής επιχείρησης»

Συμμετέχοντες Ωφελούμενοι: 34

 

Παράλληλα με το πρόγραμμα κατάρτισης, υλοποιείται και η δράση συμβουλευτικής υποστήριξης σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο. Η συμβουλευτική υποστήριξη αποσκοπεί στην ενδυνάμωση των ωφελουμένων προκειμένου να επιλύσουν τυχόν κοινωνικά, ψυχολογικά και νομικά προβλήματα, αλλά και για να καταστούν ικανοί να συμμετάσχουν στις δράσεις του προγράμματος ή και απευθείας στην τοπική αγορά εργασίας.

 

Επίσης, το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει και η δράση δικτύωσης, που αφορά τις τοπικές επιχειρήσεις και στόχο έχει τη στήριξη της απασχόλησης και των προσπαθειών των τοπικών φορέων.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικές με την Πράξη, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη Δ.Υ.Ε.Κ.Ο.Η. [δ/νση:   Αγ. Κωνσταντίνου 74Α, Ηλιούπολη 16346, τηλ. 210 9769560 - 210 9705762, e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε . Υπεύθυνη κα Δήμητρα Αλειφέρη.

 

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη Δ.Υ.Ε.Κ.Ο.Η. [Δίκτυο Υποστήριξης Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων Ηλιούπολης] υλοποιεί την Πράξη «Τοπικό Σχέδιο Ηλιούπολης για την κοινωνική ένταξη Ευάλωτων Ομάδων» της δράσης 3: «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών ομάδων του πληθυσμού» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 4: «Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB