spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Νέα θριαμβευτική νίκη τηςΔημοτικής Αρχής Ηλιούπολης την υπόθεση Νάστου Παραπομπή για 19 κακουργήματα PDF Εκτύπωση E-mail
  
20.04.13

Η ανυποχώρητη και δυναμική στάση της Δημοτικής Αρχής Ηλιούπολης, και του ίδιου του Δημάρχου Βασίλη Βαλασόπουλου, στο θέμα της Δημόσιας Περιουσίας, αποφέρει θριαμβευτικά αποτελέσματα. Η μία μετά την άλλη αποφάσεις δικαστηρίων και δικαστικών οργάνων αποκαλύπτουν τον ρόλο και τις πρακτικές των κληρονόμων Νάστου, και ανοίγουν τον δρόμο για την οριστική επίλυση του κρίσιμου για το Δήμο μας θέματος, της παράνομης καταπάτησης δημοσίων εκτάσεων.
Μια τέτοια νέα καθοριστική έκβαση για την εξέλιξη της υπόθεσης αποτελεί το υπ' αριθμ. 623/1-4-2013 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών. Με βάση το βούλευμα αυτό οι κληρονόμοι ΝΑΣΤΟΥ παραπέμπονται ως κατηγορούμενοι ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, για να δικαστούν ως υπαίτιοι ότι «μετά από συναπόφαση, με περισσότερες από μια πράξεις, που συνιστούν εξακολούθηση ενός και του αυτού εγκλήματος, με σκοπό να αποκομίσουν οι ίδιοι παράνομο περιουσιακό όφελος, έβλαψαν και επεχείρησαν να βλάψουν ξένη περιουσία, πείθοντας άλλους, με την εν γνώσει παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών, με αποτέλεσμα με τις πράξεις τους αυτές, τις οποίες εξακολούθησαν επί μακρό χρονικό διάστημα, να προξενηθεί και οπωσδήποτε να απειληθεί σε βάρος της περιουσίας του δημοσίου ζημία, η οποία υπερβαίνει το ποσόν των 150.000 ευρώ, και σε κάθε περίπτωση το αντικείμενο του εγκλήματος είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας».

Συγκεκριμένα παραπέμπονται διότι παρέστησαν εν γνώσει τους ψευδώς στα μέλη διαφόρων Δικαστηρίων και τον Εισαγγελέα, ότι το κτήμα ΚΑΡΡΑΣ, που είχε αγοραστεί από τον Αλέξιο Νάστο το 1922, και του οποίου αυτοί είναι κληρονόμοι, ήταν δήθεν εμβαδού από 12.000 μέχρι 12.700 στρέμματα περίπου, ενώ τα παραπάνω ήταν ψευδή, αφού το κτήμα αυτό ουδέποτε είχε έκταση μεγαλύτερη των 400 στρεμμάτων, που αντιστοιχούν κατ' ανώτατο όριο σε έκταση τεσσάρων ζευγαριών.

Παραπέμπονται συνεπώς να δικαστούν για 19 μερικότερες κακουργηματικές πράξεις, και καλούνται να λογοδοτήσουν ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με την ήδη επιτευχθείσα απόρριψη των αστικών διεκδικήσεων των κληρονόμων Νάστου, έρχεται να επισφραγίσει τον σθεναρό και αταλάντευτο αγώνα της Δημοτικής Αρχής, που με την συμπαράσταση ολόκληρου του Ηλιουπολίτικου λαού και με την κινητοποίηση και των όμορων Δήμων, οδηγεί σε αίσια έκβαση την πολυετή διαμάχη, για τις διεκδικούμενες από τους κληρονόμους Νάστου δημόσιες εκτάσεις.

Δηλώνουμε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα μέχρι το τέλος και την οριστική νίκη.

15/4/13

Γραφείο Τύπου Δήμου Ηλιούπολης

Τελευταία ανανέωση ( 20.04.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB