spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 3ου Γυμνασίου Ηλιούπολης PDF Εκτύπωση E-mail
  
25.04.13

ΨΗΦΙΣΜΑ
Οι γονείς ψάχνουμε που να αθληθούν και να ψυχαγωγηθούν τα παιδιά μας. Όμως την τελευταία βδομάδα ζήσαμε όλοι το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο του 8χρονου μαθητή σε γήπεδο 5Χ5, φέρνοντας στην επιφάνεια την διαχρονική πολιτική κυβερνήσεων και δημοτικών αρχών να εμπορεύονται συτήν την ανάγκη.
Το κράτος και οι Δήμοι έχουν αφήσει τις  δημόσιες αθλητικές υποδομές  λειψές, εγκαταλειμμένες,  γυμνές από κάθε κρατική χρηματοδότηση.
Στην προσπάθεια τους να ¨εξοικονομήσουν¨ πόρους για την συντήρηση ασφάλεια και λειτουργία τους, τα παραχωρούν σε ιδιώτες που προσπαθούν να βγάλουν κέρδη από αυτά, σε βάρος της ασφάλειας των αθλουμένων παιδιών χωρίς γιατρούς και μέτρα ασφαλείας, με κακοπληρωμένους ωρομίσθιους προπονητές και με τους γονείς να χώνουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προσπαθώντας να καλύψουν την ανάγκη των παιδιών για άθληση.
Αυτή τους η πολιτική είναι υπέυθυνη για το τραγικό περιστατικό αλλά και για όλα τα άλλα ατυχήματα που έχουν συμβεί και δεν έχουν πέσει στην αντίληψη μας μέχρι τώρα.

Αυτή την πολιτική και μακροχρόνια τακτική καταδικάζουμε σαν Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Ηλιούπολης και καλούμε  σε αγωνιστική κινητοποίηση με παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 24 Απριλίου 2013 και ώρα 18:30, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Ο αθλητισμός να έχει βάση το σχολείο και τη γειτονιά, και σ' αυτήν τη βάση να αναπτύσσεται με ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους.
  • Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στον αθλητισμό, καμία παραχώρηση σε ιδιώτες.
  • Προσχολική Αγωγή με βάση το αθλητικό παιχνίδι. Ανάλογη διαμόρφωση των παιδικών χαρών και των παιδότοπων, καθώς και διορισμός των απαιτούμενων καθηγητών Φυσικής Αγωγής.
  • Μόνιμο προσωπικό στις αθλητικές εγκαταστάσεις (γυμναστές, γιατρούς,φύλαξη, επίβλεψη, συντήρηση).

 

Το ΔΣ

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB