spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Με επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ ανεξαρτητοποιήθει ο Βαγγέλης Γιωργάκης από την παράταξη του δημάρχου Βασίλη Βαλασόπουλου PDF Εκτύπωση E-mail
  
29.04.13

Ηλιούπολη 25 Απριλίου 2013
Προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Ηλιούπολης Κ. Νικηφόρο Ιωάννη
Κύριε Πρόεδρε
Με υψηλό αίσθημα κοινωνικής, πολιτικής και παραταξιακής ευθύνης, μετά από προβληματισμό δύο χρόνων, βαθειά σκέψη, αλλά και μεγάλη θλίψη ,δηλώνω ότι αποχωρώ από το ψηφοδέλτιο της παράταξης «ΠΡΩΤΗ Η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ», το ψηφοδέλτιο της οποίας τιμώντας, τιμήθηκα από τους Ηλιουπολίτες και τις Ηλιουπολίτισσες εκλεγόμενος στις πρώτες θέσεις, στις δημοτικές εκλογές το έτος 2010.


Οι λόγοι της αποχώρησής μου έχουν σχέση με την πολιτική και τον τρόπο άσκησης αυτής της πολιτικής στην πόλη μας, αλλά και με τη λειτουργία και συμπεριφορά του δημάρχου.
Κύριε Πρόεδρε
Γνωρίζετε εσείς καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν το έτος 2010, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια, μέχρι την επιλογή του υποψήφιου δημάρχου, αλλά και αυτά που έλαβαν χώρα αμέσως μετά την ανακήρυξη του υποψήφιου δημάρχου. Παρότι διαφωνούσα με τον τρόπο επιλογής, συστρατεύτηκα με τον επιλεγέντα, με την πίστη ότι κάθε εκλογική αναμέτρηση, κάθε νέα εκλογική θητεία, είναι ένα νέο ξεκίνημα και με την βούληση και επιθυμία να δουλέψω και εγώ για την επιτυχία του συνδυασμού, αλλά και όλοι μαζί να δουλέψουμε για το καλό της πόλης μας, καταθέτοντας την προσωπική μου εμπειρία, βασισμένη σε μία πορεία και διαδρομή είκοσι χρόνων παρουσίας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Κύριε Πρόεδρε,

Στην πρώτη μου δημόσια παρέμβαση τον Σεπτέμβριο του 2010 είχα δηλώσει σε ανοιχτή συγκέντρωση:

 «Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα να συμμετέχω με όλους εσάς και με επικεφαλής τον Βασίλη Βαλασόπουλο στην προσπάθεια επιστροφής της Δημοκρατικής Παράταξης στη διοίκηση του δήμου.

Πιστεύω βαθειά ότι εδώ είναι ο πυρήνας που θα πρωτοστατήσει στη δημιουργία ενός κινήματος αλλαγής στην Ηλιούπολη.

Χαρακτηριστικά μας:

 το ήθος,

η εντιμότητα,

η εθελοντική προσφορά,

ο σεβασμός και η τιμή σε κάθε θετική προσφορά του παρελθόντος.

Γνώμονας αποκλειστικός και κύριος το ενδιαφέρον για την πόλη μας...

Όλοι λοιπόν εμείς και πολλοί άλλοι για να δημιουργήσουμε το κίνημα, το ποτάμι που θα αλλάξει την πόλη και θα εμπνεύσει τη συμμετοχή, τη δράση.

Να κατακτήσουμε την κορυφή στις εκλογές, και μετά με σκληρή δουλειά, με ανιδιοτέλεια, με αλληλεγγύη να κατακτήσουμε την κορυφή της κοινωνικής καταξίωσης, της προσφοράς στην πόλη.»

Σε μία παρέμβασή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο λίγο πριν τις εκλογές του 2010 είχα δηλώσει:

«Θέλουμε ο Βασίλης Βαλασόπουλος να είναι ο επόμενος δήμαρχος Ηλιούπολης. Πιστεύω ότι θα είναι ένας δήμαρχος ελεύθερος, δημιουργικός, οικείος, ευχάριστος, σοβαρός, με αίσθηση του μέτρου και της λογικής. Ένας δήμαρχος εργάτης, δραστήριος και ακάματος. Ένας δήμαρχος με αρχές και αξίες.»

Αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές του 2010 και με ημερομηνία 03/12/2010 καταθέτω εγγράφως στο νεοεκλεγέντα δήμαρχο τις γενικές απόψεις μου για το πως πρέπει να πορευτούμε πολιτικά, πως πρέπει να οργανωθούν οι υπηρεσίες του δήμου, ποιες κατά την άποψή μου πρέπει να είναι οι προτεραιότητές μας και που πρέπει να δοθεί έμφαση. Ήταν το καταστάλαγμα της εικοσαετούς παρουσίας μου στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Κύριε Πρόεδρε

Δύο χρόνια παρακολουθώ διακριτικά την πολιτική που ασκείται στον δήμο μας, αλλά και τον τρόπο άσκησης αυτής της πολιτικής. Δύο χρόνια παρακολουθώ την λειτουργία και συμπεριφορά του δημάρχου.

Ουδέν από όσα γραπτώς κατέθεσα λαμβάνεται υπ' όψιν.

Ουδέποτε εκλήθην να καταθέσω την εμπειρία και τη γνώση μου.

Όσες φορές παρευρέθηκα στις συνεδριάσεις της δημοτικής ομάδας, ουδέν από όσα κατέθετα ακουγόταν, ενώ οι συνεδριάσεις δεν ενέπνεαν τον αξιόπιστο πολιτικό διάλογο. Ακόμα και οι ερωτήσεις των συναδέλφων για διάφορα θέματα προκαλούσαν θυμό και χλευασμό.

Προσφέρθηκα να βοηθήσω στην επιτροπή δημόσιας περιουσίας.

Είχα τακτική επαφή, ύστερα από συνεννόηση με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, με την τεχνική υπηρεσία για την καταγραφή όλων των ακινήτων.

Είχα επαφή με τους επικεφαλείς των άλλων παρατάξεων για να συμπληρώσουμε και να συνδιαμορφώσουμε την τελική πρόταση αξιοποίησης των ακινήτων.

Είχα εξασφαλίσει την εμπειρία και τη νομική γνώση του πρώην δημάρχου.

Παραιτούμαι από την  επιτροπή δημόσιας περιουσίας, αφού δεν προκαλούνται ή δεν καλούμαι σε συζητήσεις για την ασκούμενη πολιτική στο θέμα αυτό, ιδιαίτερα όταν προγραμματίζεται κοινό δημοτικό συμβούλιο με τους δήμους Αργυρούπολης- Ελληνικού και Αλίμου.

Παραιτούμαι για να προβληματίσω όπως χαρακτηριστικά δήλωσα για έναν άλλο τρόπο λειτουργίας, συλλογικό και συναινετικό.

Ουδέν αλλάζει.   

Συνεχίζεται ο αυταρχικός και έντονα συγκεντρωτικός τρόπος διοίκησης.

Συνεχίζεται η μη ανάδειξη των προβλημάτων του δήμου έτσι ώστε αυτά να γίνουν ευρέως γνωστά μέσα στην πόλη, με στόχο τον προβληματισμό, τη συζήτηση και την προσπάθεια επίλυσης με καθαρότητα και διαφάνεια.

Συνεχίζεται ο αποσπασματικός, επιπόλαιος και επιφανειακός τρόπος αντιμετώπισης των προβλημάτων της πόλης, με έντονη την απουσία μακροπρόθεσμου σχεδιασμού και μακρόπνοου οράματος και προοπτικής σε όλους τους τομείς δράσης.

Συνεχίζεται η ελλειμματική και υποβαθμισμένη λειτουργία του κυρίαρχου Δημοτικού Συμβουλίου, αφού το προεδρείο χειραγωγείται από τον δήμαρχο.

 Συνεχίζεται η απαξίωση και η ειρωνεία σε πρόσωπα και απόψεις.

Όλα τα παραπάνω υποβαθμίζουν την πόλη μας καθημερινά.

Εμφανέστατη είναι η υποβάθμιση του διαλόγου και της συναίνεσης.

Εμφανέστατη είναι η υποβάθμιση του πολιτικού πολιτισμού.

Εμφανέστατη είναι η υποβάθμιση της αξιοπιστίας, της σοβαρότητας, του μέτρου και της λογικής, των αρχών και αξιών.

Εμφανέστατη είναι η υποβάθμιση της ελευθερίας.

Εμφανέστατη είναι η υποβάθμιση της καθαριότητας στην πόλη μας.

Εμφανέστατη είναι η υποβάθμιση στη λειτουργία των αναψυκτηρίων της πόλης.

Εμφανέστατη είναι η απογοήτευση στο χώρο των εργαζομένων στο δήμο.

Εμφανέστατη είναι η απογοήτευση προσώπων, αλλά και φορέων της πόλης.

Κύριε Πρόεδρε

Ζητώ συγγνώμη αν στεναχωρώ κάποιους από τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες, που έστω και για λίγο μαζί πορευτήκαμε.

Στους νέους συναδέλφους εύχομαι από καρδιάς, να αισθανθούν την ελευθερία, την εσωτερική πληρότητα και κοινωνική καταξίωση που έχω γευθεί όλα αυτά τα χρόνια.

Δηλώνω ότι στο υπόλοιπο της θητείας αυτού του Δημοτικού Συμβουλίου θα επαινώ, θα στηρίζω και θα ψηφίζω όσα θέματα εκτιμώ ότι προάγουν το συμφέρον και την προοπτική της πόλης, σύμφωνα με όσα διαχρονικά έχω αναπτύξει στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων.

Δηλώνω επίσης ότι με όλες μου τις δυνάμεις, με σθένος και ορμή ψυχής, με συναδέλφους και συναδέλφισσες από το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και με άλλες υγιείς δυνάμεις της πόλης, μέσα από συλλογικές και απόλυτα διαφανείς διαδικασίες ,θα συμβάλλω στη χάραξη μιας νέας έντιμης πορείας, αντάξια της προσφοράς όλων όσων πριν από εμάς συνέβαλαν και πρωτοστάτησαν στην ανάπτυξη της Ηλιούπολης.  

 

Με τιμή,

Ευάγγελος  Γεωργάκης
Τελευταία ανανέωση ( 30.04.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB