spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη PDF Εκτύπωση E-mail
  
03.05.13

logo_iliou_polisΤην Τρίτη 16/4/2013 στο Δ' αθλητικό κέντρο της πόλης μας, ένα οκτάχρονο αγόρι  που αθλείτο εκείνη τη στιγμή, άφησε την τελευταία του πνοή, χτυπημένο από το πέσιμο των δοκαριών, λόγω των τραγικών ελλείψεων που υπήρχαν στο παραπάνω αθλητικό κέντρο. Δεν μπορούμε παρά να μην καταδικάσουμε την εγκληματική πολιτική της Δημοτικής Αρχής σχετικά με την παραχώρηση δημόσιων χώρων και εγκαταστάσεων σε ιδιώτες, που , επιχείρησε φανερά ή συγκαλυμμένα , από την αρχή της ανάληψης του Δήμου.
Τόσο σε σχετική ανακοίνωση, που είχαμε εκδώσει ως Δημοτική Kίνηση, με αφορμή την παραχώρηση των παραπάνω γηπέδων, όσο και σε άρθρο που είχε δημοσιευθεί στην τοπική εφημερίδα «ΗΛΙΟΥ - ΤΥΠΟΣ» του Φεβρουαρίου 2013, είχαμε αναφερθεί στο ξεπούλημα που γίνεται μέσω αυτής της παραχώρησης, όχι στα σωματεία της πόλης, αλλά στην ουσία στον Γ.Σ.  Ηλιούπολης, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Γνωρίζοντας και το πρόσφατο παρελθόν, είχαμε διαφωνήσει κάθετα με την θέση αυτή και καλούσαμε την Δημοτική αρχή και τον ΠΑΟΔΗΛ να μην προχωρήσουν στην υπογραφή μιας «εξόφθαλμα παράνομης, αντιδεοντολογική, αντιφατικής και πέραν πάσης λογικής σύμβασης».

Δυστυχώς  "δικαιωθήκαμε"  με τον πιο άσχημο και τραγικό τρόπο.

Είναι ώρα τώρα (μετά και το κλείσιμο των γηπέδων από την Περιφέρεια) όχι μόνο η εν λόγω σύμβαση να ακυρωθεί, αλλά τα γήπεδα  και  οι χώροι άθλησης της πόλης μας  - μέσω του Δήμου - να αποδοθούν προς χρήση στους δημότες, αλλά το κυριότερο οι δημόσιες αθλητικές υποδομές να ξαναζωντανέψουν. O έλεγχος των εγκαταστάσεων, η συντήρησή τους, η χρηματοδότησή τους, η ύπαρξη γιατρού και όλων των  άλλων απαραίτητων στοιχείων για την ασφαλή λειτουργία τους, πρέπει να ασκείται  από τον Δήμο. Η παραχώρησή τους σε ιδιώτες δεν έχει καμία σχέση με την ανάπτυξη του υγιούς αθλητισμού στην πόλη μας, αλλά με το πρόσχημα δήθεν της αδυναμίας συντήρησής τους, λειτουργεί καθαρά ως πελατειακό δίκτυο της Δημοτικής αρχής.

Τόσο η παρούσα Δημοτική αρχή, όσο και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης που ψήφισαν να δοθούν τα γήπεδα, - υποτίθεται  - στα αθλητικά σωματεία της πόλης μας, είναι έκθετοι στον λαό της Ηλιούπολης και περισσότερο έκθετος όλων ο ίδιος Δήμαρχος που με τοποθετήσεις του σε τηλεοπτικά μέσα, το μόνο που βρίσκει να ψελλίσει είναι ότι δεν έχει ευθύνη ο Δήμος για το γεγονός.

Πέρα από τα παραπάνω και πάλι αναφερόμαστε στο μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει και στα σχολεία της πόλης μας, αφού κατ' επανάληψη έχουμε θέσει το θέμα και στο Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Υπάρχουν χώροι και εγκαταστάσεις σε πολλά σχολεία επικίνδυνα για την υγεία και την σωματική ακεραιότητα των μαθητών μας. Επιτέλους οι αρμόδιοι πρέπει να βγουν από τον λήθαργο τους και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Εάν μέσα στο γκρίζο τοπίο που δημιουργήθηκε θέλουμε να δούμε κάτι το αισιόδοξο, θα πρέπει επιτέλους,  με τις πράξεις και ενέργειές μας,  προστατεύοντας τα παιδιά μας και το μέλλον τους,  να ασκήσουμε μια άλλη πολιτική, αναδεικνύοντας συγχρόνως τις ελλείψεις που υπάρχουν στις υποδομές της πόλης μας και βέβαια σταματώντας το ξεπούλημά τους σε ιδιώτες και σε ΜΚΟ.

 

 

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB