spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ - Είμαστε όλοι καθηγητές PDF Εκτύπωση E-mail
  
15.05.13

enosi_gonewn_brefonipiakoiΈνα νέο μήνυμα για την Ανάγκη Συνοχής της κοινωνίας,  έστειλε σήμερα η κυβέρνηση,  με την αναγγελία, για πρώτη φορά στα χρονικά,  "προληπτικής"   επιστράτευσης των καθηγητών, πριν ακόμα καν αποφασίσουν απεργία.
Παίζοντας έξυπνα το επικοινωνιακό παιχνίδι του «διαίρει και βασίλευε», προσπαθεί, ποντάροντας στον «κοινωνικό αυτοματισμό» να στρέψει εναντίον τους, τους γονείς, τα παιδιά,  την κοινωνία ολόκληρη,  στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα προς όλες τις κοινωνικές ομάδες , προς όλους τους εργαζόμενους.
    Όπως έκανε με τους εργαζόμενους  στο ΜΕΤΡΟ , τους ναυτεργάτες και με όλους όσους πιστεύουν ότι Δημοκρατία  σημαίνει δικαίωμα στον αγώνα , δικαίωμα στην απεργία και ίσες ευκαιρίες.
Έχοντας κατακερματίσει και το τελευταίο οχυρό των Πολιτών, το Σύνταγμα, ψηφίζοντας μειώσεις μισθών και επιδομάτων , ανατροπή των εργασιακών σχέσεων , διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων , καταστροφή του ΕΣΥ και τόσα άλλα που χρειάζονται, για να γυρίσουμε στον εργασιακό μεσαίωνα.

Είναι δεδομένο πως ανάμεσα στους Γονείς υπάρχουν πολλοί που διαφωνούν με την απεργία μέσα στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Η μέση Ελληνική οικογένεια, είναι αλήθεια,  αναγκάζεται πιά να δώσει και το αίμα της, για να φθάσει το παιδί της να διεκδικήσει μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Όμως η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε μια εκστρατεία κατασυκοφάντησης των αιτημάτων των καθηγητών: "Είναι οι τεμπέληδες, που φυσικά δεν ενδιαφέρονται για τους μαθητές τους, και θίγονται τώρα από την αύξηση του ωραρίου τους κατά 2 ώρες !!"

Είμαστε όμως σε θέση να γνωρίζουμε ότι η διδακτική ώρα, παγκοσμίως υπολογίζεται ως 4 ώρες εργαζομένων σε άλλους κλάδους,όπως επίσης γνωρίζουμε την τεράστια «αβάντα» που δίνεται στα ιδιωτικά Σχολεία, καθώς ο συντελεστής υπολογισμού του μισθού αλλάζει από το 1 προς 21 ώρες, στο 1 προς 23 . Ήδη τα χαμόγελα δίνουν και παίρνουν στις τάξεις των ιδιοκτητών.

Αγαπητοί γονείς και εκπαιδευτικοί , όχι μόνο δεν μας πείθουν οι χειρισμοί αυτοί , αλλά το ιστορικό των συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων , σύμπτυξης τμημάτων , αλλαγών ορίων κλπ που εξαφάνισε τόσα σχολεία και στέρησε τόσες θέσεις εργασίας, μας έδειξε ότι τίποτα δεν γίνεται με κατεύθυνση το καλό της παιδείας και των παιδιών μας.Η στάση τους, ότι τους ενδιαφέρει  δήθεν η αγωνία των παιδιών μας,  είναι  Άθλια και Υποκριτική.   Έχουν ήδη αποφασίσει το κλείσιμο κι άλλων σχολείων, έχουν ήδη δρομολογήσει τα τμήματα των 25 και των 30 μαθητών, ώστε να είναι συνεπείς με τις επιταγές του Μνημονίου. Ο πραγματικός τους στόχος είναι το ίδιο το  Δημόσιο Σχολείο, η ίδια η ύπαρξή του.

Δεν «τσιμπάμε» στην .... Προστασία, από τους εκπαιδευτικούς, που έρχονται ξαφνικά να μας  πουλήσουν....

Για αυτόν το λόγο  και μόνο δεν χρειάζεται εδώ να μπούμε στην ουσία σχολιάζοντας τα αιτήματα των Εκπαιδευτικών. Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ποιους έχουν να αντιμετωπίσουν.

Δηλώνουμε απερίφραστα ότι στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα τους .

 

"Τα   Aιτήματα   τους,   είναι  τα   Δικά   μας   Αιτήματα"

 

Και όταν θα πάψουμε επιτέλους να είμαστε «εμείς» και οι «άλλοι»,  όταν καταλάβουμε ότι είμαστε τελικά «όλοι εμείς!!!!» ,τότε θα αρχίσουν τα πράγματα να αλλάζουν .....

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος         Η Γραμματέας

 

                               Μιχάλης Τασούλας                                           Νίκη Ψύλλα

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB