spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ - ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΕ PDF Εκτύπωση E-mail
  
15.05.13

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΕ

   Συντρόφισσες και σύντροφοι,

   Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι την Τετάρτη 22 Μαϊου 2013, στις 19.00μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΟΕ - ΟΤΑ (Πλατεία Καραϊσκάκη) Θα συζητήσουμε για το Συνέδριο της ΚΕΔΕ, το οποίο θα γίνει στις 30 & 31 Μαϊου στα Γιάννενα.

   H παρουσία σας, καθώς και η συμβολή σας στην επεξεργασία των παρεμβάσεων μας και την ανάδειξη των θέσεων μας θα οικοδομήσουν και την ανάλογη τοποθέτηση μας στο Συνέδριο.

 Με αφορμή την πρόσκληση σας στέλνω συνημμένα

  •  την θεματολογία του Συνεδρίου
  •  και μια σύντομη ενημέρωση

 

 

ΣΥΝΤΟΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

   Συναγωνιστές και συναγωνίστριες,

   Τα θέματα που πρόκειται να κυριαρχήσουν στο Συνέδριο δεν είναι και κατ΄ ανάγκη τα μείζονα και ουσιαστικά για την κρίσιμη περίοδο που διέρχεται η Αυτοδιοίκηση.

1.    Στα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης το βάρος θα πέσει στη διαχείριση της μιζέριας μας και όχι στην υπέρβαση αυτής. Έτσι δεν φαίνεται να εστιάσουμε στην εφαρμογή των  μνημονίων που  έχει οδηγήσει την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση σε μείωση κατά 60% των θεσμοθετημένων πόρων της, ενώ σχεδιάζεται μια νέα μείωση της τάξης του 29%, που θα έχει ως συνέπεια την αδυναμία των Ο.Τ.Α. να πληρώσουν ακόμα και τους εργαζόμενους τους, αλλά στην κατανομή των ΚΑΠ με βάση τη μελέτη της ΕΕΤΑΑ. Το ίδιον θα υπερισχύσει του συλλογικού και η Αυτοδιοίκηση θα αποπροασανατολισθεί.

2.    Στα θεσμικά δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση να αποτιμηθεί ο Καλλικράτης, τρία χρόνια μετά, όπως προτείναμε. Αντί λοιπόν να διατρανώσουμε ότι με τον Καλλικράτη επέρχεται:  η κατάλυση της σχετικής αυτονομίας της τοπικής αυτοδιοίκησης, έργο που ολοκληρώνεται με την εφαρμογή του Παρατηρητηρίου, η μετατροπή της σε ιμάντα μεταβίβασης των εθνικών και υπερεθνικών πολιτικών, η μετατροπή της σε συμπληρωματικό εξάρτημα του κρατικού μηχανισμού, η μετατροπή του δημόσιου κοινωνικού αγαθού σε ιδιωτική φροντίδα και φιλανθρωπία, η ριζική ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων στους αντίστοιχους τομείς..........αντί να καταγγείλουμε τις  ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές της τρόικα και των ελληνικών κυβερνήσεων, τα αλλεπάλληλα Μνημόνια και τον «Καλλικράτης» που μεγέθυναν τα υπάρχοντα προβλήματα και  οδηγούν σε κατάρρευση τους Δήμους......αντί για όλα αυτά θα επιχειρηθεί να κρατηθεί το Συνέδριο σε ήπιες διαπιστώσεις και συστημικές καταγγελίες.

3.    Οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις στην Αυτοδιοίκηση που αγγίζουν το δουλεμπόριο, οι σχεδιαζόμενες απολύσεις  και οι επιχειρούμενες ιδιωτικοποιήσεις δεν φαίνονται να είναι προτεραιότητες του Συνεδρίου.

4.    Οι προτάσεις για την κοινωνική πολιτική, αν και δεν είναι επαρκείς και ολοκληρωμένες μπορεί να αποτελέσουν βάση για συζήτηση.

 

        Εμείς θα σχεδιάσουμε την δική μας ολοκληρωμένη πρόταση και θα κάνουμε τις αναγκαίες παρεμβάσεις στο Συνέδριο. Αν και ο συσχετισμός των δυνάμεων δεν είναι τυπικά με το μέρος μας, ωστόσο μπορούμε σε αρκετά ζητήματα να δημιουργήσουμε συμμαχίες πάνω στις προτάσεις μας, όπως πράξαμε και στο έκτακτο Συνέδριο του Δεκεμβρίου.

 

Συντροφικά

Σπύρος Τζόκας

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB