spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Πρόγραμμα Διατροφικής Αγωγής για την αντιμετώπιση των Εκφυλιστικών Παθήσεων PDF Εκτύπωση E-mail
  
15.05.13

Ο Δήμος Ηλιούπολης, στο πλαίσιο της Κοινωνικής του πολιτικής,  προκειμένου να υποστηρίξει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σε θέματα υγείας , συμμετέχει σε  Πρόγραμμα Διατροφικής Αγωγής, που αφορά στην αντιμετώπιση των Εκφυλιστικών Παθήσεων (Παχυσαρκία, Σακχαρώδης διαβήτης τύπου ΙΙ, Δυσλιπιδαιμία, Αρτηριακή υπέρταση, καρδιαγγειακά νοσήματα).
Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Ιατρική Εταιρία Παχυσαρκίας (Ε.Ι.Ε.Π.) και το Τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα "Ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, και Προάσπιση της Δημόσιας Υγείας του πληθυσμού", και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΣΠΑ 2007-2013). Υπεύθυνη υλοποίησης είναι η Διαιτολόγος- Διατροφολόγος  κ. Σιτζάνη Δήμητρα.

 Στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση των κατοίκων και των Επαγγελματιών Υγείας του Δήμου Ηλιούπολης, σχετικά με τον ρόλο της διατροφής στην προάσπιση  της υγείας και της ευεξίας των πασχόντων, καθώς επίσης και με τη διατροφική εκπαίδευση, ως μέσο αλλαγής της διατροφικής συμπεριφοράς στα άτομα με εκφυλιστικά νοσήματα.

 Στο πλαίσιο του προγράμματος:

  •  Θα διεξαχθεί Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών και των Επαγγελματιών Υγείας, για τη σημασία της διατροφής στην αντιμετώπιση των εκφυλιστικών παθήσεων, με θέμα: «Συμμαχία για την Υγεία - Διατροφή», στις 28-5-2013, ημέρα Τρίτη και ώρες 12.00 - 20.00, στο Θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης (Σοφ. Βενιζέλου 114 & Πρωτόπαπα - είσοδος από οδό Κουντουριώτου).
  •  Θα παρασχεθεί σε 90 πάσχοντες δημότες, με ηλικιακή κατανομή σε τρεις ομάδες (25-44, 45-65, 65+), δωρεάν διατροφική υποστήριξη και παρακολούθηση, διάρκειας έξι μηνών, με παράλληλη συμβουλευτική παρέμβαση και εκπαίδευση, ανάλογα με το είδος του προβλήματός τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεσθε  στο τηλέφωνο 210 - 9970055, κα Ζωή Μεσσήνη.

13/5/13

Γραφείο Τύπου Δήμου Ηλιούπολης

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB