spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Η αλήθεια για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο PDF Εκτύπωση E-mail
  
30.05.13

logo_dimosΣτο Δημοτικό Συμβούλιο της Ηλιούπολης στις 16.5.2013 συζητήθηκε εκτενώς, σύμφωνα με τη δέσμευση της Δημοτικής Αρχής, το θέμα της συντήρησης και λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης μας. Με αφορμή το ατυχές περιστατικό της απώλειας μιας ανθρώπινης ζωής, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος τόνισε ότι δίδεται ευκαιρία στο Δημοτικό Συμβούλιο να κάνει μια ουσιαστική συζήτηση, για τη συντήρηση και τη λειτουργία των εγκαταστάσεων, και να πάρει εκείνες τις αποφάσεις που θα εξασφαλίσουν την ασφαλή τους λειτουργία.

Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό εμφανίστηκαν, τόσο στον έντυπο όσο και στον ηλεκτρονικό τύπο, άρθρα και παρεμβάσεις από Δημοτικές Παρατάξεις του Δήμου, που αντί να επιχειρήσουν να συμβάλουν ουσιαστικά στην ασφαλή λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης μας, είχαν σαν μοναδικό στόχο την απόδοση πολιτικών ευθυνών  στη σημερινή Δημοτική Αρχή και προσωπικά στον Δήμαρχο της πόλης, προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν για μικροπολιτικούς σκοπούς ένα τραγικό γεγονός.

Κατά τη συζήτηση όμως αποδείχτηκε η ανυπαρξία κάθε βάσιμου επιχειρήματος, όπως και η απροκάλυπτη και απαράδεκτη πολιτική εκμετάλλευση του ατυχούς συμβάντος.

Αποκαλύφθηκε με τεκμηριωμένα στοιχεία, ότι ως Δημοτική Αρχή εδώ και δυόμιση χρόνια, και παρά τις γνωστές οικονομικές δυσκολίες, έχουμε αναπτύξει ένα πολύπλευρο έργο, που αφορά τόσο στην συντήρηση όλων των εγκαταστάσεων του Δήμου, τις οποίες χρησιμοποιούν παιδιά, αλλά και όλοι οι δημότες (αθλητικοί χώροι, παιδικές χαρές, σχολεία) όσο και στην ασφαλέστερη και ποιοτικά αρτιότερη λειτουργία τους. Ειδικότερα το έργο αυτό συνίσταται στα παρακάτω:

  • Έχουμε διαθέσει πάνω από 500 χιλιάδες ευρώ, για τη συντήρηση και τη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων.
  • Έχουμε διαθέσει 310 χιλιάδες ευρώ (εργολαβία που συνεχίζεται), για τη συντήρηση και λειτουργία των παιδικών χαρών της πόλης μας.
  • Αφού μηδενίσαμε όλα τα χρέη των Σχολικών Επιτροπών που παραλάβαμε, έχουμε διαθέσει μέχρι σήμερα πάνω από 2,5 εκ. ευρώ, για τη συντήρηση και λειτουργία των σχολικών χώρων
  • Ολοκληρώσαμε σχολικούς δακτυλίους σε 4 σχολικά συγκροτήματα (1ο Δημοτικό, 8ο και 17ο Δημοτικό - 2ο Γυμνάσιο, 2ο Δημοτικό - 2ο Νηπιαγωγείο - 7ο Γυμνάσιο, 1ο Λύκειο - 1ο Γυμνάσιο) δαπανώντας άνω των 70 χιλιάδων ευρώ. Αυτή την περίοδο προχωρεί η δημιουργία σχολικού δακτυλίου περιμετρικά του 6ου Δημοτικού στη Μαρίνου Αντύπα.
  • Εγκαθιστούμε φυσικό αέριο στα σχολεία 10ο Δημοτικό - 17ο Νηπιαγωγείο - 6ο Νηπιαγωγείο (θα ολοκληρωθεί στα τέλη καλοκαιριού), προϋπολογισμού 25 χιλιάδων ευρώ.
  • Προχωρήσαμε στη δημιουργία κλειστού γηπέδου μπάσκετ σε σχήμα θόλου στα πολυκλαδικά.
  • Προχωρήσαμε στη διαμόρφωση του προαυλίου χώρου στο 3ο Δημοτικό, δαπανώντας 10 χιλιάδες ευρώ, και προχωρούμε εντός του καλοκαιριού στη διαμόρφωση και άλλων προαυλίων, προϋπολογισμού 30 χιλιάδων ευρώ.
  • Προχωρούμε στην ανακατασκευή γηπέδου μπάσκετ στο 2ο Γυμνάσιο, προϋπολογισμού 10 χιλιάδων ευρώ, ώστε να αθλούνται όλα τα παιδιά της περιοχής των Αστυνομικών.
  • Η τεχνική υπηρεσία, σε συνεργασία με τις δύο σχολικές επιτροπές, μεριμνούν διαρκώς για τη συντήρηση και επισκευή των σχολικών κτιρίων, κάτι που αναγνωρίζει όλη η σχολική κοινότητα.
  • Προχωρούμε όπως κάθε χρόνο στη λήψη μέτρων οδικής ασφάλειας (κολωνάκια, μάτια γάτας, καθρέπτες, παλλόμενα φανάρια, διαγραμμίσεις διαβάσεων πεζών, διαχωριστικών λωρίδων), προϋπολογισμού άνω των 50 χιλιάδων ευρώ.
  • Η υπηρεσία πρασίνου προχωρεί στην ενίσχυση και συντήρηση πρασίνου στις παιδικές χαρές, προϋπολογισμού 20 χιλιάδων ευρώ.
  • Προχωρούμε στη διαμόρφωση χώρων στα σχολεία με έμφαση στο πράσινο, προϋπολογισμού 20 χιλιάδων ευρώ.

 

Και όλα αυτά σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης, με περικοπή πόρων πάνω από 70%, σε σχέση με το 2009, και με χρέος 14 εκ. ευρώ που παραλάβαμε, και κληθήκαμε να διαχειριστούμε.

 

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δόθηκε επίσης απάντηση στο ζήτημα των δήθεν ιδιωτικοποιήσεων, για τις οποίες δολίως μας κατηγορούν, καθώς και σ' αυτό της έλλειψης προσωπικού.

Ως προς το πρώτο ζήτημα, δηλώσαμε με κάθε ευθύνη ότι, από τις 18 αθλητικές εγκαταστάσεις που έχει ο Δήμος μας, ούτε μια δεν βρίσκεται σε χέρια ιδιωτών, εκτός αν τα αθλητικά σωματεία της πόλης, όπως ο ΓΣΗ, η ΔΙΑΝΑ, ο ΦΩΣΤΗΡΑΣ και ο ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ, θεωρούνται ιδιώτες.

Σε σχέση με το προσωπικό, δεν γνωρίζουν οι κύριοι της Αντιπολίτευσης, ότι σήμερα ο Δήμος Ηλιούπολης λειτουργεί με το 1/3 του προσωπικού, σε σχέση με το 2009,  στους τομείς της φύλαξης και της καθαριότητας των κοινοχρήστων χώρων; Δεν γνωρίζουν, ότι είμαστε από τους λίγους Δήμους στη χώρα, που έχει την οικονομική δυνατότητα να ζητήσει την πρόσληψη 150 ατόμων με σύμβαση έργου, για την κάλυψη των παραπάνω αναγκών, και αυτή τη στιγμή περιμένουμε την έγκριση γι' αυτές τις προσλήψεις; Δεν γνωρίζουν, ότι ενώ ο ένας Δήμος μετά τον άλλον κλείνουν τις αθλητικές τους εγκαταστάσεις, ο Δήμος Ηλιούπολης τις αναβαθμίζει; Προφανώς τα γνωρίζουν, αλλά τα αποσιωπούν σκόπιμα.

Όπως επίσης πολύ καλά γνωρίζουν, ότι, ενώ από το 2005 η Επιτροπή Ελέγχου της Περιφέρειας είχε δώσει εντολή για την αποκατάσταση των προβλημάτων των αθλητικών εγκαταστάσεων, όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα (βλ. συνημμένα έγγραφα) αλλά και δεν παρέδωσαν καμία μελέτη, που υποτίθεται ότι έκαναν στην Τεχνική Υπηρεσία για τους παραπάνω χώρους. Παρ' όλ' αυτά τολμούν σήμερα να επικρίνουν τη Δημοτική Αρχή, που επιδίδεται σε μια τεράστια προσπάθεια, όχι μόνο να καλύψει την απραξία των προηγούμενων διοικήσεων, αλλά και να προχωρήσει περαιτέρω στη βελτίωση της λειτουργίας όλων αυτών των χώρων.

 

Σε αντίθεση με την ανεύθυνη και ηθικά απαράδεκτη στάση μέρους της Αντιπολίτευσης, η Δημοτική Αρχή προχωρεί με συνέπεια στο έργο της, λαμβάνοντας ταυτόχρονα όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, για την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία όλων των δημοτικών χώρων. Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, το Δημοτικό Συμβούλιο της 16ης  Μαΐου 2013 προχώρησε και στη λήψη των παρακάτω συγκεκριμένων αποφάσεων σχετικά με τους αθλητικούς χώρους του Δήμου:

  • Να δοθεί εντολή στην Τεχνική Υπηρεσία να συντάξει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, για τη δυνατότητα έκδοσης άδειας λειτουργίας 6 αθλητικών εγκαταστάσεων.
  • Να προχωρήσει σε άμεση ολοκλήρωση της εργολαβίας των 100 χιλιάδων ευρώ για τη συντήρηση και λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων.
  • Να ζητήσει άμεση επέμβαση τεχνικού συνεργείου, ώστε να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες αστοχίες των αθλητικών εγκαταστάσεων.
  • Η αποσφράγιση του 4ου Αθλητικού κέντρου θα γίνει όταν το αποφασίσει η αρμόδια επιτροπή
  • Το θέμα θα επανέλθει σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να ληφθεί σχετική απόφαση.

 

Τέλος, για την πλήρη ενημέρωση των δημοτών μας, δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα:

ü  Την αναλυτική μελέτη της Τεχνικής μας Υπηρεσίας, που έγινε με εντολή της σημερινής διοίκησης, στην οποία αποτυπώνεται το ιστορικό και η υφιστάμενη κατάσταση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης, και με βάση την οποία προχωρούμε σε όλες τις αναγκαίες παρεμβάσεις, για να γνωρίζει ο λαός της Ηλιούπολης το τι παρέλαβε η σημερινή Δημοτική Αρχή από όλες τις προηγούμενες, και πώς η ίδια μεθοδικά και υπεύθυνα κινείται.

 

ü  Όλες τις επιστολές της Επιτροπής Ελέγχου και των υπηρεσιακών παραγόντων, που από το 2005 έμειναν στα συρτάρια των προηγούμενων διοικήσεων, προκειμένου να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας ποιοι αδιαφορούν και ποιοι όχι.

24/5/2013

Γραφείο Τύπου Δήμου Ηλιούπολης

Τελευταία ανανέωση ( 30.05.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB