spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. «εκθέσεις εργαστηρίων εικαστικών τεχνών» PDF Εκτύπωση E-mail
  
01.06.13

Οlogo_paodhl_2013 «Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Ηλιούπολης (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.) - Γρηγόρης Γρηγορίου» σας καλεί να παρευρεθείτε στις ετήσιες εκθέσεις των εικαστικών εργαστηρίων του. 
Τα εργαστήρια εικαστικών τεχνών του Δήμου Ηλιούπολης κλείνοντας μια επιτυχημένη χρονιά μαθημάτων, παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους. Καθηγητές και μαθητές των εργαστηρίων σας περιμένουν από 3 έως 28 Ιουνίου να επισκεφτείτε τις εκθέσεις τους και να μοιραστείτε μαζί τους τις εντυπώσεις σας.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΘΕΣΕΩΝ:
Έκθεση Ζωγραφικής Ενηλίκων
3 - 5  Ιουνίου 2013 στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κεντρική Πλατεία)
Ώρες Λειτουργίες 19.30-23.00
H παρουσίαση  των έργων στην έκθεση επιχειρεί να δώσει στο κοινό μια συμβολική εικόνα της προσπάθειας που γίνεται κατά την πενταετή συμμετοχή των μαθητών στο εργαστήριο, από τους πρωτοετείς έως και τους απόφοιτους. Αρχικά γίνεται μια εισαγωγή στις έννοιες της πρωταρχικής εικαστικής γλώσσας και σε δεύτερο χρόνο εισαγωγή στη σπουδή πάνω στο χρώμα. Στόχος είναι ο μαθητής να σταθεί σε διάφορα θέματα που τον αφορούν βιωματικά ή μη και να μετατρέψει τα οπτικά και ψυχικά ερεθίσματα που του δίνουν οι εικόνες σε εικόνες της δικής του τέχνης. Αυτό σημαίνει όχι εικονογραφία αλλά να εμπλουτίσει το έργο του με καινούργια σχήματα, φώτα και χρώματα ίσως και πρωτόγνωρα, παραθέτοντας το δικό του ψυχικό προσανατολισμό.

3-5image003KΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: Γκικοπούλου Γιούλη
Όνομα μαθητή:  Κουτσοποδιώτης Οδυσσεύς  

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Έκθεση  Παιδικής Ζωγραφικής

3 - 7  Ιουνίου 2013        στο Κτίριο του Πολιτιστικού Κέντρου-Νικομάχου 18 (κτίριο ΟΤΕ)

Ώρες Λειτουργίες 18.30-21.30           

Με αφορμή το πορτραίτο, τα παιδιά πειραματίζονται με το χρώμα και τα υλικά και εκφράζονται με οδηγό την φαντασία τους.

KΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: Χριστοπούλου Θεανώ             

Όνομα μαθήτριας: Δέσποινα Δαληβίγκα  6 ετών3-7image005

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Έκθεση Αγιογραφίας

10-14  Ιουνίου 2013   στο Κτίριο του Πολιτιστικού Κέντρου-Νικομάχου 18 (κτίριο ΟΤΕ)

Ώρες Λειτουργίες 18.30-21.30

Το τμήμα Αγιογραφίας των Εργαστηρίων Τέχνης του Δήμου Ηλιούπολης επιδιώκει με τον κύκλο μαθημάτων που παρέχει να μεταδώσει με ιεροπρέπεια και ήθος τις θεμελιώδεις αρχές της βυζαντινής παράδοσης των εικόνων. Στόχος η προσφορά της αγιογραφικής τέχνης στη χριστιανική λατρεία. Όπως απεικονίζεται και στα έργα της έκθεσης, για τη δημιουργία μια εικόνας συνεργάζονται αρμονικά τέχνη και θεολογία.

10-14image007KΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: Μπίλλια-Γιαννοπούλου Αδαμαντία

Όνομα μαθήτριας: Λεοντίνη Δρετάκη Θεοδόση

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Έκθεση Ζωγραφικής Ενηλίκων & Εφήβων

26-28  Ιουνίου 2013        στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κεντρική Πλατεία)

Ώρες Λειτουργίες 19.30-23.00

26-28image009

Στη φετινή μας έκθεση θα παρουσιαστεί όλο το πανόραμα του εργαστηρίου μας από τους Εφήβους μέχρι και τους Αποφοίτους ενήλικες σπουδαστές μας. Σ' αυτό το φάσμα μπορεί κανείς να δει την προετοιμασία για μία εργασία και βεβαίως το παραγόμενο έργο. Ειδικά οι Απόφοιτοι, παρουσιάζουν μια θεματική σε ανάπτυξη σε περισσότερα από ένα έργα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μία μικρή ατομική έκθεση. Στη διάρκεια των σπουδών στο εργαστήριό μας διδάσκονται και αναπτύσσονται όλες σχεδόν οι τεχνικές του ελεύθερου  σχεδίου και του χρώματος, κάτι που ο επισκέπτης της έκθεσης θα  μπορέσει να διαπιστώσει και ο ίδιος και να ανταλλάξει μαζί μας τις απόψεις του. 

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Νικόλας Ε. Κληρονόμος

Όνομα μαθήτριας Γ΄ έτους: Θεοδωρακοπούλου Αγγελική

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

27-28image011Έκθεση Ζωγραφικής Ενηλίκων

26-28  Ιουνίου 2013        στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κεντρική Πλατεία)

Ώρες Λειτουργίες 19.30-23.00

 

Τα δύο πρώτα έτη των μαθημάτων του προγράμματος έχουν ακαδημαϊκό χαρακτήρα. Έννοιες όπως φως, σκιά, σχήμα, όγκος, γραμμή, σημείο και χρώμα είναι το μέσο για μια σπουδή εκ του φυσικού.

Μία ουσιαστική σχεδιαστική-χρωματική προσπάθεια  που σκοπό έχει όχι την αντιγραφή, αλλά την απόδοση των αντικειμένων μέσα από την γεωμετρική αφαίρεση.

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Χαράλαμπος Παπαγιάννης        

Όνομα μαθήτριας: Χριστίνα Ζαζάκου

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Ελπίζουμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 210 9940699.
Τελευταία ανανέωση ( 01.06.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB