spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής PDF Εκτύπωση E-mail
  
10.06.13

skopeytirio_laiki_synayliaO Δήμος Ηλιούπολης συμπαρίσταται στον αγώνα του Δημάρχου και του λαού της Καισαριανής, και διατρανώνει την αντίθεσή του στις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης τους Σκοπευτηρίου από το ΤΑΙΠΕΔ.
Το Σκοπευτήριο αποτελεί όχι μόνο ελληνικό, αλλά και παγκόσμιο μνημείο κατά του φασισμού, και χώρος στον οποίο θυσιάστηκαν χιλιάδες πατριώτες για τη λευτεριά της Ελλάδας.  Αποτελεί μέρος της ζωντανής ιστορίας της χώρας μας, και έχει αναγνωρισθεί από το ίδιο το Ελληνικό Δημόσιο ως ιστορικός, μνημειακός και πολιτιστικός χώρος. Ο σεβασμός στην ιστορία μας και η προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των ιστορικών μνημείων είναι υποχρέωση όλων μας.
Ο Δήμος Ηλιούπολης, που επί δεκαετίες αγωνίζεται για την κατοχύρωση της δημόσιας περιουσίας στην πόλη μας, δίνει το «παρών» και στον αγώνα του λαού της Καισαριανής, κατά της ιδιωτικοποίησης του ιστορικού Σκοπευτηρίου, και
καλεί όλους τους δημότες της Ηλιούπολης
στη μεγάλη Συναυλία Διαμαρτυρίας,

που διοργανώνει η Δημοτική Αρχή της Καισαριανής,
την Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013, στις 9.00μ.μ., στον χώρο του Σκοπευτηρίου,

για να παραμείνει το Σκοπευτήριο της Καισαριανής
χώρος ιστορικής μνήμης και πολιτισμού.

Στη συναυλία συμμετέχουν γνωστοί καλλιτέχνες, όπως ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, ο Βασίλης Λέκας, η Σοφία Παπάζογλου, η Βάσια Ζήλου και ο Δημήτρης Κοντογιάννης.

Για τη διευκόλυνση των συμπολιτών μας, η Δημοτική Αρχή θα διαθέσει πούλμαν, για τη μεταφορά στον χώρο της συναυλίας. Το πούλμαν θα αναχωρήσει από το Δημαρχείο στις 08.00μ.μ.

 

 

7/6/13

Γραφείο Τύπου Δήμου Ηλιούπολης

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB