spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Περιβάλλον και ανάπτυξη - Περιβαλλοντική εκπαίδευση από τον ΟΠΣΑ PDF Εκτύπωση E-mail
  
02.10.13
2013-09-26-opsa

"Περιβάλλον και ανάπτυξη - Περιβαλλοντική εκπαίδευση" ήταν το θέμα του 5ου σεμιναρίου του Ζ΄ κύκλου εκδηλώσεων, του Ομίλου Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης (Ο.Π.Σ.Α.), που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 23/6, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (Ο.Π.Ε.) στην Ηλιούπολη.

Ο Όμιλος συνεχίζει για άλλη μια χρονιά με επιτυχία και δημιουργική διάθεση την πορεία του.
Την πρώτη εισήγηση με θέμα «Η περιβαλλοντική εκπαίδευση ενηλίκων ως παράγοντας πράσινης ανάπτυξης», ανέπτυξε ο Δρ Γεώργιος Μπαλωτής, γεωπόνος και προϊστάμενος Διεύθυνσης του Ινστιτούτου Γεωπονικών Ερευνών (Ι.Γ.Ε).


Όπως επεσήμανε ο κ. Μπαλωτής, «πρωταρχικός στόχος του Ινστιτούτου είναι η ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας και η άνοδος του επαγγελματικού και πολιτιστικού επιπέδου των ανθρώπων που ασχολούνται με την καλλιέργεια της γης». Προς την κατεύθυνση αυτή, το Ι.Γ.Ε. οργανώνει σεμινάρια, εκπαιδεύει και υποστηρίζει νέους ανθρώπους για να ασχοληθούν με τη γεωργία ενώ προωθεί την εφαρμοσμένη έρευνα.
Η δεύτερη ομιλήτρια, η κυρία Λαμπρινή Τασούλα, γεωπόνος και αρχιτέκτων τοπίου M.Sc, ανέλυσε μεταξύ άλλων τα πλεονεκτήματα της Ολοκληρωμένης Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον βιοκλιματικό σχεδιασμό που βελτιώνει τη βιωσιμότητα αλλά και την ποιότητα ζωής μιας πόλης.
O τελευταίος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Δρ Νίκος Πάγκας, δασοτεχνικός και υπεύθυνος Διαχείρισης Αισθητικού δάσους Υμηττού. Ο κ. Πάγκας μίλησε για τη δράση της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών, που ιδρύθηκε το 1899 και μέχρι σήμερα έχει ως κύριες αποστολές της την αναδάσωση χέρσων εκτάσεων, την ανάπτυξη της φιλοδασικής συνείδησης και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Μεταξύ των πιο σημαντικών έργων της Φιλοδασικής Ένωσης είναι η δημιουργία του Βοτανικού Κήπου με μια πλούσια συλλογή από αγριοβότανα, αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, θάμνους και δέντρα της ελληνικής γης.
Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος του Ο.Π.Σ.Α , δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω και π. Δήμαρχος Ηλιούπολης, κ. Θεόδωρος Γεωργάκης, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα προστασίας του υπάρχοντος λιγοστού πρασίνου της πόλης και κυρίως την ανάγκη εντατικοποίησης των προσπαθειών για την αύξησή του με στόχο την κατάκτηση του «ευ ζην» των πολιτών.
Ιδιαίτερη «νότα» στην εκδήλωση έδωσε η εικαστική παρέμβαση της Ένωσης Καλλιτεχνών και Λογοτεχνών Ηλιούπολης «Το Εργαστήρι» με οικολογικό περιεχόμενο.
Μετά την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων ακολούθησε υποβολή ερωτήσεων προς τους ομιλητές και συζήτηση για τα θέματα που τέθηκαν.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες για τις δραστηριότητες του Ο.Π.Σ.Α. αλλά και να επικοινωνήσουν με τα στελέχη του στην ιστοσελίδα του Ομίλου: www.opsa.gr και στο τηλ. 210 9922301.
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB