spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Μήνυμα Προέδρου ΕΚΕ για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων PDF Εκτύπωση E-mail
  
04.10.13
my_loves_animals4  Οκτωβρίου , Παγκόσμια Ημέρα των  Ζώων

Την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων 4 Οκτωβρίου  εμείς οι κτηνίατροι οφείλουμε να την τιμούμε με λογική και συναίσθημα.

Ζώα άγρια, ζώα σύντροφοι , ζώα παραγωγικά, ζώα στην υπηρεσία της  επιστήμης όλα είναι όντα με τα οποία είμαστε υποχρεούμενοι να συνυπάρχουμε όχι ως κυρίαρχοι αλλά ως διαχειριστές της Φύσης. Ανακαλύψαμε αφού διαπιστώσαμε ότι κινδυνεύουμε να αφανιστούμε ως είδος  ότι  ο ΄΄έξυπνος΄΄ ο ΄΄δυνατός΄΄ οφείλει να προστατεύει τον ευάλωτο και τον αδύναμο αλλιώς αργά αλλά σταθερά θα καταστραφεί μαζί του. Δεν χρειάζεται  στα ζώα ο οίκτος των ανθρώπων , χρειάζεται ο σεβασμός  και η  συνύπαρξη . Οφείλουμε να φροντίζουμε ανάγκες τους για το ευ ζειν  από την αρχή μέχρι το τέλος  .

Τα ζώα δεν μπορούν να μιλήσουν, να διεκδικήσουν , να απαιτήσουν μια καλύτερη μεταχείριση και για αυτό κατά τη διάρκεια της ιστορίας του ανθρώπου αντιμετωπίζονται άλλοτε με συμπάθεια και αγάπη , άλλοτε με φόβο και δέος, άλλοτε με αδιαφορία ή σκληρότητα, άλλοτε με οίκτο. Τα ζώα θεωρήθηκαν γιατί έτσι συμφέρει το ανθρώπινο δίκαιο  όντα χωρίς συνείδηση , ανίκανα να αισθανθούν και να συναισθανθούν, ανίκανα να πονέσουν, ανίκανα να αντιληφθούν να κρίνουν  να θυμηθούν, όντα που  δεν φαίνεται να  έχουν ανάγκη της συντροφικότητας. Είναι έτσι?  Οι μελέτες αποδεικνύουν το αντίθετο.

Οι Αβοριγίνες , οι ιθαγενείς της Αυστραλίας λένε ένα ρητό:

΄΄Τα ζώα σε κάνουν άνθρωπο''  και έτσι είναι . Τα ζώα στη Φύση είναι οι μεγάλοι μας δάσκαλοι.

Εμείς οι κτηνίατροι νοιώθουμε το βλέμμα τους να καρφώνεται επάνω μας με ευγνωμοσύνη, με ικεσία, με πόνο , με φόβο, με θύμο. Καλούμαστε κάθε φορά  στην καθημερινή μας επιστημονική και επαγγελματική πράξη  να αποδείξουμε ότι  το ανθρώπινο είδος  έχει και λογική και συναίσθημα. Είμαστε από τη φύση της επιστήμης μας ταγμένοι να υπηρετούμε την ευζωία τους

Η Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία , εκφράζοντας  όλους τους υπηρετούντες την κτηνιατρική κοινότητα θεωρεί ότι το ενδιαφέρον για  τα ζώα  είναι  σημαντικό να υφίσταται    όλες τις ημέρες  ενός ημερολογιακού έτους .

Τιμούμε πάντοτε  την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων και   τα μέλη μας εθελοντικά  βοηθούν  όπου υπάρχουν ανάγκες, αλλά ταυτόχρονα διδάσκουν    τα δικαιώματα των ζώων κυρίως στους μελλοντικούς πολίτες μιας πολιτισμένης πολιτείας, τα παιδιά.

Κατερίνα Λουκάκη

Πρόεδρος  ΔΣ Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB