spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου για δολοφονία Π. Φύσσα και φαινόμενο νεοναζισμού PDF Εκτύπωση E-mail
  
22.10.13

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης, στη συνεδρίαση της 10-10-2013,  συζήτησε το 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης: «Συζήτηση και έκδοση ψηφίσματος για τη δολοφονία του Π. Φύσσα και την αντιμετώπιση του ναζισμού στη χώρα μας» και ενέκρινε το ακόλουθο ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης
Εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του και καταδικάζει απερίφραστα το τραγικό συμβάν  της στυγερής εν ψυχρώ δολοφονίας του Παύλου Φύσσα καθώς και τις τραμπουκικές δολοφονικές επιθέσεις κατά μελών του ΚΚΕ και άλλων πολιτών και μεταναστών που είχαν προηγηθεί,  από ομάδες νεοναζιστών-φασιστών, μελών της Χρυσής Αυγής.
Εκφράζει τη μεγάλη ανησυχία του για το φαινόμενο του νεοναζισμού - φασισμού στη χώρα μας και τονίζει πως μετά το τελευταίο αυτό τραγικό γεγονός και τις αποκαλύψεις που ακολούθησαν σχετικά με την έκταση και τις πρακτικές της ναζιστικής βίας, κανένας δημοκρατικός πολίτης δεν θα πρέπει να μένει  ποια αδιάφορος και αμέτοχος, στον αγώνα κατά του φασισμού,
Καλεί την κυβέρνηση να δράσει και να δρα μόνιμα και αμείλικτα, μέσα από τους θεσμούς, εναντίον κάθε νεοναζιστικής - φασιστικής πρακτικής και κάθε  νεοναζιστικού μορφώματος, που θέτουν σε κίνδυνο την ελευθερία των πολιτών και πλήττουν τη Δημοκρατία.
Καλεί ακόμη την κυβέρνηση να εξασφαλίσει, για όλους τους πολίτες,   βασικά συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα όπως είναι η εξασφάλιση εργασίας, η ασφάλεια και η δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών, κ.λ.π., η έλλειψη των οποίων  εξαθλιώνει τους οικονομικά ασθενέστερους και συμβάλει στα φαινόμενα εκφασισμού.

Καλεί όλους τους θεσμικούς και συλλογικούς  φορείς της πόλης καθώς και όλους τους πολίτες, σε συνεχή αγώνα ενάντια στο φασισμό και κάθε νεοναζιστική ιδεολογία.
Προτείνει και στηρίζει την ανάληψη πρωτοβουλίας από τη Δημοτική Αρχή, για την προώθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων, μέσα από το Ν.Π. Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών και των νέων της πόλης μας γενικότερα, στον αγώνα κατά του φασισμού.

Τέλος το Δημοτικό Συμβούλιο κηρύσσει ανεπιθύμητες τις δράσεις της Χρυσής Αυγής στην Ηλιούπολη.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB